SZERVEZETT AUTÓBUSZOS UTAZÁSAINK 
Falatnyi Itália, csöppnyi Dolce víta!

OLDAL MENÜ ( a részletekért kattintson a kívánt címre )                                                       

  

-ADVENT VELENCÉBEN 2017
-CINQUE TERRE 2017 / 2018
-ROMANTICA ( Róma ) 2018
-VELENCEI KARNEVÁL 2018
-PUGLIA - ITALIA EGZOTICA 2018
-TOSCANAMORE 2017 / 2018  
-KORZIKA – SZARDÍNIA – ELBA 2017   
-SZILVESZTER A SORRENTOI FÉLSZIGETEN 
-NYARALÁS A LIGÚR TENGERPARTON 2017 
 


-CALABRIA - SZICÍLIA  
-ÉSZAK OLASZ TAVAK 
2018 
-NÁPOLYI ÉJSZAKÁK 2018
-BOSZNIA - HERCEGOVINA 2017 / 2018 
-BOR, MÁMOR, PROVENCE 2017 / 2018 
-NYARALÁS A RIVIERA DEI FIORIN ÉS A COTE D’AZUR - ÖN 2017  
-LÁTOGATÁS A SEBORGAI HERCEGSÉGBEN 2017
-PARTNERIRODÁINK AZ ORSZÁGBAN, AHOL ÚTJAINKAT MEGTALÁLJA ÉS LEFOGLALHATJA

 -ÜLŐHELY FOGLALÁS AUTÓBUSZAINKRA
 

 

ÜLŐHELY FOGLALÁS AUTÓBUSZAINKRA
 

Tisztelt Utasaink,

Tájékoztatjuk Önöket, hogy legtöbb programunknál sávos foglalási rendszer keretében jelentkezhetnek az utakra. A program ismertetések végén található ártáblázatokban találják a részvételi díjat, aszerint hogy hányadik sorban foglalnak ülést autóbuszunkon. Első öt sorunk kiemelt helynek számít így a részvételi díjak magasabbak, még a hátsó sorokban a részvételi díj több ezer forinttal is alacsonyabb lehet. A szerződéskötéssel és jelentkezéssel egyidejűleg az ülőhely foglalás kötelező. 

AUTÓBUSZUNK


  

ÜLÉSREND

SOFŐR            Első ajtó
3.                    4.           1. sor Személyzet    Személyzet       
5. 6. 2. sor 7. 8.
9. 10. 3. sor 11. 12.
13. 14. 4. sor 15. 16.
17.              18.                 5. sor 19. 20.
21. 22. 6. sor        Középső ajtó
23. 24. 7. sor
25. 26. 8. sor 27. 28.
29. 30. 9. sor 31. 32.
33. 34. 10. sor 35. 36.
37. 38. 11.sor 39.               40.
41. 42. 12. sor 43. 44.
45. 46. 13. sor 47. 48.

FELSZÁLLÁSI PONTOK

Miskolc Búza tér  
Mezőkövesd LukOil kút  
Füzesabony Vasútállomás  
Gyöngyös Pesti út / Spar  
Hatvan Tesco parkoló  
Gödöllő Tesco parkoló  
Budapest Hősök tere  
Budapest BAH csomópont  
Budaörs Mc Donald's Agip kút  
Érd - M7 Iparos út Shell kút  
Székesfehérvár Fehérvár pihenő    
Siófok Tesco parkoló  
Balatonlelle Marché  
Nagykanizsa Tesco parkoló  

A programoknál feltüntetett indulási időpontok ajánlások, melytől irodánk rendhagyó esetekben eltérhet. Rendhagyó esetnek számítanak az időjárási és közlekedési tényezők, és a tranzit szállások esetleges cseréje. Az indulásra vonatkozó pontos információkat ( busz rendszám, indulási időpont, ügyeleti telefonszám ) beszállókártyákon küldünk meg utasainknak az indulás előtt 48 órával elektronikus úton. Ezek a dokumentumok számítanak hivatalos értesítésnek. A beszállókártya az Ön tájékoztatását szolgálja, saját érdekében mindig pontosan olvassa el annak tartalmát. A papírokat kinyomtatni nem szükséges, autóbuszunkra a beszállítás személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával történik.

 

 

ADVENT VELENCÉBEN

  2017. december 01 - 03 és december 08 - 10

Dies Festus Feriae

Az ünnepeket a középkorban ezen a néven tartották számon. Az elnevezés - Festa - ma már nem árul el sokat az ünnep igazi mibenlétéről. Dies Festus - azaz ünnepi napok, de fontos megemlíteni a Feriae jelzőt is mely az ünneplés módjára enged következtetni miszerint az ünneppel együtt járt a szabadság, a szabadidő, a pihenés. Az ókori Római Birodalom idején a decemberben tartandó ünnepsorozat összefoglaló néven Festus Saturnalius volt. Az ünnep sajátosságai közé tartozott, hogy Saturnus templomában kezdték meg az ünnepség sorozatot. A Saturnália ünnepek időpontja, majdnem megegyezik a mai karácsonyi időszakkal, azzal a fontos különbséggel hogy hosszabb volt. Ez idő alatt szünetelt a törvényhozás, az ítélkezés, a hivatalok és az iskolák zárva tartottak. A Fórumon versenyeket rendeztek, melynek keretében csapatok mérték össze tudásukat . Minden csapat egy hatalmas pinea fát birtokolt, melyet helyezés függvényében arany, ezüst, vagy bronz dióval díszítettek. Ugye mindannyian emlékszünk a rég múlt idők hangulatos karácsonyaira mikor a fenyőfákat arany és ezüst papírba csomagolt diók díszítették...?

  
    

A VELENCEI LAGÚNÁK ÜNNEPI FÉNYEI

Egy kávé a tengernél ünnepi hangulatban, vagy séta Velence karácsonyi díszbe öltöztetett utcáin, netán vásárlás a legjobb olasz üzletekben?... ez most mind elérhető utolsó adventi hétvégénken. A legutolsó divat szerint készült táskák, cipők, ruhák vagy a legízletesebb olasz Panettonék, a legfinomabb olasz Asti pezsgők, Spumanték, és Proseccok még beszerezhetőek az ünnepre. Most igazán egyedi ajándékokra tehetsz szert az AZ Vetri üvegfúvó üzemében ahol az egy eurós apró ajándékoktól az aranyozott pohár szettekig mindent megtalálsz a polcokon. Vigye haza az olasz ünnep különleges hangulatát a karácsonyfa alá, és lepje meg szeretteit különleges nem mindennapi ajándékokkal. Ha csak egy különleges hétvégére vágyik a lagúnákon a tenger ölelésében azt is megtalálja. A ködből kibontakozó és reggel ébredező városban különleges hangulat fogadja miközben a helyi lakosság sürgölődésétől hangosak a terek.

         

Murano - több száz év tradíciója a karácsonyfa alatt

  
 
 

A NOVENTA OUTLET 
 

  
   

 

Ünnepi hangulatban...avagy mitől különleges programunk? 

Az olasz Festa attól válik igazivá, hogy hangulatot és egy kis olasz életérzést csempészünk bele. Este a vacsorát követően hotelünkben Marino Bellinaso szórakoztatja vendégeinket egy éjszakán keresztül. A szálloda hangulatos bárjában egy pohár Aperol vagy Bellini mellett hallgathatjuk a karcos torkú énekes estjét. Természetesen szabad a tánc! 

   

            Marino Bellinaso serata con musica víva
 - a címre kattintva belehallgathat a Marino Bellinaso műsorába - 

Részletes program

1. nap: indulás  pénteken az esti órákban

Miskolc Búza tér: 18:00 óra
Mezőkövesd ukoil kút:19:10 óra
Füzesabony Vasútállomás:19:45 óra
Gyöngyös Pesti út Spar: 20:30 óra
Hatvan Penny parkoló: 20:50 óra
Gödöllő Tesco parkoló: 21:15 óra
Budapest Hősök tere: 22:00 óra
Budapest BAH csomópont: 22:15 óra
Budaörs Mc Donald's:22:30 óra
Érd: M7 autópálya érdi lehajtó SHELL kút
Székesfehérvár:  M7 autópálya Fehérvár pihenő 23:15 óra
Siófok Tesco aprkoló: 23:45 óra
Balatonlelle Marche:00:20 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló: 01:15 óra

2. nap: éjszaka folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Érkezés kora reggel a szálláshelyre. Rövid kávészünetet és kipakolást követően egésznapos velencei program. Autóbuszos transzfer a kikötőbe, majd hajós transzfer a városba. Délelőtt szabadprogram a Mercerién, a Rialtonál, és a Zsidó negyedben. Vásárlási lehetőség a campók kirakodó vásárain a Coin Áruházban, a Billában és a SS. Apostoli üzleteiben. Délben áthajózás Murano szigetére ahol egy helyi üvegfúvó üzemben a legszebb üvegből fújt kiegészítőket vásárolhatja meg az ünnepi asztalra, vagy a karácsonyfa alá. Este ünnepi vacsora és élő zene hotelünkben!

3. nap: reggelit követően látogatás a Noventa Outlet Centerben és Bevásárlóközpontban. Délben hazaindulás, érkezés vasárnap az esti órákban

Az utazás időpontja: 2017 december 01 - 03 és december 08 - 10
Az utazás időtartama: 3 nap / 1 éj 
Utazás: 49 fős autóbusszal
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 33.900 Ft

Idegenforgalmi adó, ZTL engedély, hajójegy, üvegfúvó üzem: 35,00 Eur / fő

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

  VELENCEI KARNEVÁL 2018

...egy kicsit másképp!

Ugrás ide: PROGRAMJAINK RÉSZLETESEN                                                                                                               

Velencét mindenki ismeri, de mégis sokan tartják úgy, divatos dolog a dekadens várost újra és újra felkeresni. A több mint ezeréves város soha nem megy ki a divatból. 

Jóllehet „utcái” nem változnak, palotái nem veszítenek fényükből, a város mindig tud újat mutatni. Ellentétben a közvéleménnyel, a város télen tartogatja a legtöbb meglepetést. A tél velejárója a köd, és a nehézkesebb közlekedés. Azonban, ha a kora délelőtti órákban hajózunk be Velencébe, a ködből kibontakozó, ébredő város olyan, mint egy mesefilm élő díszlete. Nem kell félnünk a téli időjárástól, mely a védett sikátorok falai között igazán kellemes, a levegő hőmérséklete 12–14 fok, és az esti órákban is csak 4–6 fokig csökken le. Ha a városban járunk, nem szabad kihagynunk a híres „alvó” falvakat: Murano-t, Burano-t és Torcello-t. Igazi időutazásban lehet részünk Torcellon, ahol összesen hat család él a lagúnák legősibb bazilikájának árnyékában, vagy Burano szigetén, ahol az asszonyok ma is saját kézzel vert csipkéket készítenek apró, színes házaikban. Nem kisebb élmény Murano sem, ahol a fornacék forró kazánjaiban igazi kincsek látnak napvilágot. Sokan úgy gondolják, ha egyszer voltak Velencében, már sok újat nem láthatnak, hiszen a város nem változik. De biztos  benne, hogy ismeri a város minden titkát?... Sétánk Alberto Toso Fei velencei kutató - író nyomán hátborzongató színhelyekre vezet.

   

Rejtélyek nyomában Casanovával a XVIII. századi városban

A város egyik legnagyobb ismerője minden bizonnyal Casanova, aki az éj leple alatt sötét viuzzákban eltűnve szapora, halk lépteivel osont az éjszakában. Itt nem borzolja szél a fák koronáit, nem csapnak zajt a járművek, csupán a tenger habjainak zenéjéből olvashat az éjszaka vándora. Castello sikátoraiban sétálva elkerülhetetlen, hogy ne találjuk magunkat szembe a gigantikus Arsenale falaival. Tragédiák és ünnepségek színhelye, bőség és halál kapui nyílnak meg előttünk. A kerület északi részében éjjel csak a bátrak merészkednek ki. A SS. Giovanni e Paolo-templom környékén éjjel hallható kísérteties hangok miatt a paloták redőnyeit már korán bezárják. A környék kísértete nem más, mint a lefejezett Falier dózse, aki nem találja lelki békéjét a túlvilágon sem. A Fondamenta partján a sejtelmes sötét hullámok évente kivetnek vagy elnyelnek egy-egy sötét titkot, mint tették azt Marco Polo kedvesével is. Szemben a holtak temetőjében érdekes neszre figyelünk fel. Egy hajóbaleset gyermekáldozatai énekelnek a sziget partján. A Dózse Palota árkádjai alatt sétálva már a figyelem középpontjában vagyunk, hiszen a Tízek Tanácsa ellenőrzi a tér látogatóit. Nona, Trottiera, Marangona, Malefíco…, a velencei tér campaníléje (harangtornya) több szólamban töri meg a csendet, és figyelmeztet a napi teendőkre, illetve a köztársaság fontos eseményeire. A tér minden szeglete titkokat rejt. A köztársaság éber kőoroszlánja őrzi a tengeri kaput, mancsával egy pillanatra sem engedve el, Velence alapító okiratát. A piazzán nem viselkedhetünk gyanúsan, hiszen a ránk szegeződő tekintetek minden léptünket figyelik, és ha gyanús alakokkal állunk szóba, nevünk könnyen a carta d’oro titkos dobozába landolhat. Nem könnyű a XVIII. századi Velencében az élet, de a szórakozás karneválkor mindenkinek kijár.

  

 

Il ballo di Casanova… Casanova tánca
Hamvazó szerdától húshagyó keddig a velencei campo megtelik élettel. Velünk táncol Colombina, Arlecchino, Pantalone és a pestises betegek doktora. Szabad a flört, indul a tánc a mulatozásnak most senki nem szab határt. Egyre kell csupán figyelnünk, hogy álarcunk le ne hulljon és kilétünk örök titok maradjon! Megszólalni itt igazán tilos, de nem is tudnánk hiszen maszkunk tartóira, a nagy fagombokra kell ráharapunk! Jaj annak, aki elárulja magát vagy felszarvazza urát, mert büntetése nem más, mint a szamárhát! Meglovagolva asininiot int búcsút Velencének a kitagadott...

   
  

... de Velencétől soha nem búcsúzunk el örökre. Orseolo Pétert, Velence első dózséját idézve: mi is az öbölbe vetjük képzeletbeli gyűrűnket, hogy örök szerelmünket a várossal megpecsételjük és halkan suttogjuk a tenger kékjébe: ”ti sposo Venezia, regina dei mari” (eljegyezlek Velence, Adria királynője)

 

I colori delle lagune, a lagúnák színei...

  
   

 

A Fratelli Goldoni bálja 2017-ben / 3 éjszakás programunk rendezvénye
Február 25 - én,  3 éjszakás karneváli programunk szombatján a Villa Faggiottóba invitáljuk vendégeinket egy vidám álarcosbálra, ahol rengeteg játék, és felhőtlen szórakozás vár mindenkire. A megjelenés a tradícióknak megfelelően barokk és reneszánsz kosztümökben elvárt, melyhez némi segítséget is nyújtunk. A legszebb ruhákat megrendelheti irodánkban, melyet egy éjszakára Önre szabunk, átalakítunk, és természetesen a helyszínre szállítunk. Olasz finomságok várják az este alatt villánk megterített asztalán, és élő zenével idézünk igazi karneváli hangulatot. Ezen az ejszakán a May aTrió gondoskodik a jó hangulatról és a felhőtlen szórakozásról. 

   
   
 

A Fratelli Goldoni élő zenés estje 2017-ben / 1 éjszakás programunk rendezvénye
Február 18 - án, 1 éjszakás karneváli programunk szombatján az Al Gabbiano Hotel bárjában vacsorát követően élő zenés karneváli vígaszságra várjuk vendégeinket. Az est folyamán Marino Bellinaso szórakoztatja utasainkat élő zenés műsorral. Megjelenés alkalomhoz illő öltözékben. 

  

PROGRAMJAINK RÉSZLETESEN

 VELENCEI KARNEVÁL I. /  2018. február 02 - 04

                    

1.nap: indulás az esti órákban, az alábbi felszállási lehetőségekkel

Miskolc:17:15 Búza tér / Görög katolikus templom
Mezőkövesd: 18:20 Lukoil kút
Füzesabony: 18:50 Vasútállomás
Gyöngyös: 19:30 Pesti út / Lukoil benzinkút
Hatvan: 20:10 Penny parkoló
Gödöllő: 20:45 Tesco parkoló
Budapest: 21:30 óra Hősök tere / Műcsarnok
Budapest: 21:45 óra BAH csomópont
Budaörs: 21:55 óra Mc Donalds
Érd: 22:10 M7 érdi lehajtó Shell kút

Székesfehérvár: 22:40 M7 Fehérvár pihenő / 62 - es elágazás
Siófok: 23:10 óra M7 Siófok Tesco parkoló
Balatonlelle: 23:40 Marché kút
Nagykanizsa: 00:30 óra Tesco parkoló

Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. 


2. nap: reggel érkezés a kikötőbe. Behajózás Punta di Sabbione felől. Sétánkat a Schiavoni rakparton kezdjük... Museo Storico Navale - Il Gesú - San Zaccaria - Börtön - Sóhajok hídja - Dózse Palota - Nemzeti Könyvtár - Campaníle - San Marco Bazilika - Torre dell'Orologio - Mercerie - Goldoni szobra - Rialto ( kb. 3 órás program idegenvezetéssel ). A kora délutáni óráktól szabadprogram a városban. Délután 16:00 órától a karnevál ünnepélyes megnyitója a Szent Márk téren. Este 18:00 órakor hajós transzfer az autóbuszhoz. Este vacsora a hotelben, élő zene, szórakozási lehetőség. Vendégeinket Marino Bellinaso szórakoztatja élő zenével a hotel bárjában.

3.nap:  reggelit követően kijelentkezés a hotelből. Autóbuszos transzfer a Punta di Sabbione – i  kikötőbe. 10:00 órától hajókirándulás a lagúnákon ( kb. 3 órás program ) A hajókirándulás az alábbi látnivalókat érinti: Le Vignole – Tré Porti – Burano – Mazzorbo – Torcello – Murano – San Michele – Fondamente Nuove – Arsenale. Utasaink a kirándulás alatt két szigeten kötnek ki: BURANO - látogatás a csipkeverő asszonyoknál, a színes házairól is híres „alvó” szigeten. MURANO - az üvegeiről elhíresült sziget, elizoláltan alussza álmát, de „ a Fornace- k” időről – időre szélesre tárják kapuikat a látogatók előtt. Egy előadás keretében szemtanúi lehetnek a híres muránói üveg születésének, majd a Vetreria kínosan elegáns polcain csodálhatják meg
a hazájának nagy hírnevet hozó üvegkölteményeket. Hazaindulás délután 14:00 órakor, érkezés a késő esti órákban.  

  Marino Bellinaso serata con musica víva

                                                   - a címre kattintva belehallgathat a Marino Bellinaso műsorába - 

RÉSZVÉTELI DÍJAK

  Autóbusz 1 - 5 soraiban Autóbusz 6 - 9 soraiban Autóbusz 10 - 13 soraiban
Részvételi díj 33.900 Ft 31.900 Ft 29.900 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: hotelben***
Ellátás: félpanzió
Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel, vagy Goldoni kártyával:  27.900 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 december 01

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK: 

Hajójegyek, üveggyár, idegenforgalmi adó, zenés est, ztl: 55,00 Eur / fő
Egyágyas felár: 15,00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő )

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

VELENCEI KARNEVÁL II. /  2018. február 08 - 11

 

1.nap: indulás a hajnali órákban, az alábbi felszállási lehetőségekkel

Miskolc: 02:00 Búza tér / Görög katolikus templom
Mezőkövesd: 03:00 Lukoil kút
Füzesabony: 03:30 Vasútállomás
Gyöngyös: 03:50 Pesti út / Lukoil benzinkút
Hatvan: 03:50 Tesco parkoló
Gödöllő: 04:15 Tesco parkoló
Budapest: 05:00 óra Hősök tere / Műcsarnok
Budapest BAH csomópont: 05:15
Budaörs: 05:30 óra Mc Donald's
Érd: 05:45 óra M7 érdi lehajtó Shell kút
Székesfehérvár: 06:15 Fehérvár pihenő / 62 - es elágazás
Siófok: 07:00 óra Tesco parkoló
Balatonlelle: 08:30 Marché
Nagykanizsa: 08:40 óra Tesco parkoló

Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Késő délután érkezés Velencébe. Ruhapróba hotelünkben, utolsó igazítások varrónőnk segítségével. Este a hotel bárjában Marino Bellinaso énekel. Vacsora, majd szórakozási lehetőség. A ruhák már ezen az estén is használhatóak a bárban történő szórakozáshoz.

2.nap: reggelit követően autóbuszos transzfer a kikötőbe, ahonnan bérelt hajóval utaztatjuk vendégeinket Velence belvárosába. Gyalogos városnézés az alábbi műemlékek érintésével: Museo Storico Navale - Szláv Rakpart - San Zaccaria templom - Börtön - Sóhajok hídja - Dózse Palota - Szent Márk Batilika - Könyvtár - Prokurátori paloták - Mercerie - Rialto. Délután szabadprogram Velencében. Este visszautazás a hotelbe, vacsora a szálló éttermében. 

3.nap: reggelit követően 
Autóbuszos transzfer a Punta di Sabbione – i  kikötőbe. 10:00 órától hajókirándulás a lagúnákon ( kb. 3 órás program ) A hajókirándulás az alábbi látnivalókat érinti: Le Vignole – Tré Porti – Burano – Mazzorbo – Torcello – Murano – San Michele – Fondamente Nuove – Arsenale. Utasaink a kirándulás alatt két szigeten kötnek ki: BURANO - látogatás a csipkeverő asszonyoknál, a színes házairól is híres „alvó” szigeten. MURANO - az üvegeiről elhíresült sziget, elizoláltan alussza álmát, de „ a Fornace- k” időről – időre szélesre tárják kapuikat a látogatók előtt. Egy előadás keretében szemtanúi lehetnek a híres muránói üveg születésének, majd a Vetreria kínosan elegáns polcain csodálhatják meg a hazájának nagy hírnevet hozó üvegkölteményeket. Délután  17:00 órakor visszautazás a hotelbe, készülődés a bálra. 

20:30 órától vacsora a Villa Faggiottoban
21:00 órától zenés műsor

 

A Villa Faggiotto 3.800 méterre található hotelünktől. Az éjszaka folyamán autóbuszos transzfer biztosított vendégeinknek az alábbiak szerint:

- 00:50 óra
- 01:30 óra
- 02:30 óra
- 03:00 óra
- 04:00 óra

4.nap: késő reggelit követően 11:30 órakor hazaindulás. Érkezés Budapestre 21:00 órakor. 

 

  Autóbusz 1 - 5 soraiban Autóbusz 6 - 9 soraiban Autóbusz 10 - 12 soraiban
Részvételi díj 56.500 Ft 54.000 Ft 52.000 Ft

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: hotelben***
Ellátás: félpanzió
Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon, zenés műsor a Villa Faggiottóban, álarcos bál
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel, vagy Goldoni kártyával:  48.900 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 november 15


EGYÉB KÖLTSÉGEK: 


Hajójegyek, üveggyár, idegenforgalmi adó, zenés est a hotelben, ztl: 60,00 Eur / fő
Egyágyas felár: 15,00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő )

Bál a Villa Faggiottóban korlátlan étkezéssel, zenés műsorral: 35,00 Eur / fő
Ruha bérlés: 7.500 Ft / komplett kosztüm kiegészítőkkel

 

 Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016   

SZÁLLODÁNK A PROGRAMOK ALATT

A Stefanel család tulajonában álló ház sajátos hangulatú, szobái barátságosak, minden komfortal felszereltek, légkondícionáltak. A hotel éttermében az ízletes helyi konyha remekeivel ismerkedhetnek. Az esték kiváló alkalmat biztosítanak, hogy a hotel bárjában végig kóstolgassuk a híres Oderzo és Bassano del Grappa környéki borokat. Az esti borozgatásokat, élő zene kíséri, melyet a hotel saját bárzongoristája tesz még hangulatosabbá örökzöld itáliai dallamokkal. A hotel a település főutcáján található, ahol a pihenés garantált, a csendet csak a szomszédos templom harangjai törik meg. Szálláshelyünkről további információt kollégáinktól telefonon, vagy személyesen irodánkban kaphat.

      

PARTNEREINK

Vendégeink a Canal Grande  hajóival közlekednek Velencében

  

 AZ VETRI - MURANO                               VILLA FAGGIOTTO - LEVADA                                       TREFF JELMEZ 
   


  SZILVESZTER A SORRENTOI FÉLSZIGETEN

NÁPOLY - CAPRI . AMALFI - POSITANO
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Szilveszter éjjele...

Az év utolsó napja mindig valami különös varázzsal teli, valami különlegessel készülünk, és valami nem mindennapi élményt várunk tőle. A szilvesztert szereti mindenki nem megszokott környezetben tölteni, érdekes emberek társaságában, olyan időtöltést keresve amire az év többi napján nem nyílik alkalom. Programunk azoknak szól, akik szeretik a mediterrán életérzést, az olasz szenvedélyt, és a különleges helyeket. Az egyik olasz mondás szerint "Töltsd a karácsonyt a rokonaiddal, a szilvesztert, akivel akarod". Az olaszok legnagyobb része Olaszországban ünnepel. Sok család falusi fogadókban vagy éttermekben foglaltat asztalt, ahol nagyszerű szilveszteri fogások készülnek és táncterem is van. Az asztalokon szilveszter éjjelén a tradícionális  olasz fogásokat találják. Az egyik olasz miniszter kifejezetten kérte az olaszokat, hogy ne fogyasszanak az ünnepek alatt külföldi ételeket, cseréljék inkább más olasz ételekre. Napjaink Itáliájában a szilveszter szolíd körülmények között zajlik, és az útra kelők nem árt ha tudják, az utcákon és szórakozóhelyeken nem éppen a magyar virtusnak megfelelő hangulatot találjuk. Bárhová is menjünk a nagyvilágban a babonák, jóslatok, szilveszteri jó tanácsok ott lesznek velünk. Itáliában  éjfélkor 12 szőlőszemet kell megenni, és újév napján új, piros alsó és felsőruhát kell viselni, a megunt, régi dolgokat egyszerűen ki kell tenni az ablakon, és a pénztárcába lencsét kell tenni.

 

Befana, avagy évvégi hangulat az utcákon 

A karácsonyi hangulat az év utolsó napjain is megmarad, hiszen az olasz gyermekek izgatottan várják Befanát a jóságos boszorkányt. Olaszországban január 5-ről 6-ra virradó éjjel érkezik a ronda, de jóságos boszorkány, hogy megajándékozza a gyerekeket. Antik római szokásból alakult ki, mára már átalakult és a gyümölcs helyett drágább meglepetéssel ajándékozza meg a jó gyerekeket Befana. Országszerte ünnepségeket rendeznek, arra a történetre emlékezve, hogy a boszorkányt meglátogatták a pásztorok, de nem tartott velük a kis Jézushoz, azonban rájött, hogy rosszul döntött. Ezért azóta is bolyong és az útjába eső gyerekeket megajándékozza annak reményében, hogy egyikük a kis Jézus. A Befana története szerint a Bölcsek és a pásztorok útban a kis Jézushoz meglátogatják a boszorkányt, aki visszautasítja, hogy ő is velük tartson. Majd éjjel a sötét égen fényességet lát és rádöbben, hogy rosszul döntött. Ezt követően a pásztorok után eredt, s hogy gyorsabban utolérje őket, a seprűjét is magával vitte, azonban nem érte őket utol és a kis Jézust sem találta meg. A történet vége különbözik: az egyik szemlélet szerint minden évben folytatja a keresésüket, és megajándékozza a gyerekeket, akikkel útközben találkozik; míg a másik felfogás szerint minden gyereknek ajándékot ad, annak reményében, hogy talán egyikőjük a kis Jézus. Antik római szokásból alakult ki a mai ünnep, mely során karácsonyt követő 12. éjszakán érkezik a ronda, de jóindulatú boszorkány. Seprűjén közlekedik a vékony, öreg, ősz hajú és vörös szemű, fogatlan, nagy orrú boszi, aki a kéményen keresztül bejut a házakba és a kandallóra akasztott zoknikba teszi a gyerekeknek szánt ajándékát.  A jó gyerekeknek édességet vagy más ajándékot hoz, a hasztalan és kópé gyerekeknek pedig szenet. Az ünnep átalakult az idő múlásával, hiszen régebben ajándék gyanánt az évszaknak megfelelő gyümölccsel lepte meg az apróságokat, ahogy növekedett a jólét mára ez már átalakult pénzzé, játékká vagy ruhává.

TORNA A SURRIENTO' ...
Dél - Olaszország nem hivatalos fővárosa, az öreg csizma egyik legpulzálóbb és legsokszínűbb városa. A város utcáin sétálva az authentikus olasz hangulatot szívhatjuk magunkba. Az asztalok elengedhetetlen tartozéka a pizza, az utcák szerves részeit képezik a szűk utcák miatt tükreiktől megcsonkított autók és robogók. A Santa Lucia sikátoraiban sétálva az olasz mindennapokba csöppenünk akaratlanul is. Talán nem is gondolná de az olasz történelem itt kezdődött. A tenger és a Vezúv ölelésében elterülő város, közel három millió lakosával a nap huszonnégy órájában él, és egy percre sem csendesedik el. Természet és történelem árnyékában éli mindennapjait Napoli, a legszínesebb olasz város.

  

Zene, film, gasztronómia...legyen szó bármelyikről, Nápoly a listák élén áll. 1753 - ban megnyitotta kapuit Olaszország első pizzériája a Brandi, melyben állandó vendégként fordult meg Sophia Loren, Pavarotti, és számos neves amerikai színész. A tricolor színeit követve a szokványos pizzafeltét máig is a fehér mozzarella, a piros paradicsom, és a zöld ruccola.

  

  

A város utcáin járva lépten - nyomon a régi olasz filmek élő díszleteibe botlunk. Az üzletek sajátjukként hirdetik ma is plakátjaikon, fotóikon Vittorio de Sica, Loren, Tina Pica emlékezetes alakításait...
PANE AMORE E FANTASIA...kenyér, szerelem, fantázia...mi kell más?

   

A várost rengeteg legenda, monda övezi. Nápoly lakosai, ma is együtt élnek velük, és féltve őrzik...

  

Nápoly viuzzái igazi izgalmat kínálnak! A sokszínű kiteregetett ruhák egyedivé teszik a belvárost. Kellem és küllem itt nem számít. Egy hétköznapi bevásárlás itt nem az interneten töténik, de mégcsak nem is a boltban. Az ódon épületek lakói csörlő szerkezetekre függesztett bevásárlókosarakon keresztül bonyolítják a napi bevásárlást a földszinti magazzinikkel, akik már közeli ismerősnek számítanak. 

   

A mérműves építészet és a festői környezet nagyszerű elegyet alkotnak. Programunk keretében vezetett városnézések, és szabadprogram keretében térképezheti fel a város legszebb helyeit!

 

A Castel Nuovo, az Uovo Erőd, és az Umberto Galéria, leutánozhatatlan műemlékek melyek Itália büszkeségei. A hatalmas méretű épületek olyan erőt és pompát képviselnek, melyekre a Nápolyi Királyság méltán volt büszke.

   

Miután a várossal mélyrehatóan megismerkedett, a Nápolyi öbölbe invitáljuk vendégeinket Capri szigetére, és a halott városba Pompeibe.  

   

   

A Sorrentói félsziget legkülönlegesebb városait mutatjuk be: Furore - Atrani - Vietri - Amalfi - Positano. Figyelem! Vadregényes tájak romantikus típusoknak! 

   
      

NÁPOLYI UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

Az utazás időpontja:  2017 december 28 - január 03
Elhelyezés: hotel***S
Ellátás: reggeli 
Utazás: autóbusszal

FELSZÁLLÁSI PONTJAINK

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

december 28: folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Este a szállások elfoglalása Toszkánában. ( Tranzitszállásunk: hotel*** / Toszkána ). Ezen az estén nem tudunk  vacsorát biztosítani vendégeinknek. A pihenőhelyekről, megállókról a beszállókártyákon tájékoztatjuk utasainkat, melyek december 24 - ig kerülnek kiadásra.

december 29: reggelit követően továbbutazás Campania tartományba, érkezés a kora délutáni órákban Nápolyba. Gyalogos informatív városnézés, mely az alábbi műemlékeket érinti: Királyi palota, S.Paolo e Francesa templom - Il Gesú – Klarisszák kolostora - Castel Nuovo.
Este a szállások elfoglalása a sorrentói félszigeten. Száláshelyünkről a programismertető végén olvashat.

december 30: reggelit követően hajókirándulás Capri szigétére, látogatás a parfümgyárnál, a limoncello üzemben, és a település legszebb villáinál. Délután kirándulás Anacapriba Axel Munte villájához. Ezen a napon a csoport Sorrentoból közlekedik hajóval, ahová autóbusszal visszük át utasainkat. A szigeten kisbuszos transzfereket biztosítunk Capri és Anacapri között.  Szállás: ugyanott ahol az előző éjjel. Száláshelyünkről a programismertető végén olvashat.

december 31:egésznapos kirándulás a Sorrentói félszigeten, látogatás Amalfiban és Positanoban, és Atraniban. További útvonalunk a félsziget legszebb partvonalán vezet tovább Vietri és Furore felé. A programot helyi bérelt busszal szervezzük a magasság és szélesség korlátozások miatt. A program várható vége 17:00 óra Szállás: ugyanott ahol az előző éjjel. Száláshelyünkről a programismertető végén olvashat. A sziveszter estét vendégeink a hotelben töltik. Az év utolsó napján zenés előadás keredében búcsúzunk az Óévtől.

SZILVESZTER A FRATELLI GOLDONIVAL

Szilveszteri programunkat a Vico Equensében található Hotel Astoriában töltjük, ahol ünnepi vacsorával és elő zenével várjuk utasainkat. Műsorunkról alább olvashat részletesen.

 

Ezen az estén a Maya Trió művészeinek műsorát láthatják, a zenét az estéhez ők szolgáltatják. Műsoruk három külön részben kerül bemutatásra, melynek első órája operett dalokat tartalmaz, majd egy olasz blokkal folytatódik, és magyar slágerekkel, táncdalokkal zárul.

    Maya Trio Retro est     *    Maya Trio olasz est
 
                                                                                                            - a címekre kattintva belehallgathat a Maya Trio műsorába -

január 01: délben szabad program, pihenés, séta a településen és tengerpartján. Délután autóbuszközlekedést biztosítunk Nápolyba, szabadprogram a városban.

január 02: reggelit követően fakultatív programlehetőség keretében látogatás Pompejbe. Tárlatvezetés és séta helyi idegenvezetővel. A program ára: 18,00 Eur / fő . Kora délután továbbutazás a tranzitszállásra.

január 03: reggelit követően hazautazás, érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

SZÁLLÁSUNK: HOTEL ASTORIA*** S ( Sorrentói félsziget )

Belvárosi szálloda Vico Equensében, a Sorrento - Nápoly vasútvonaltól 50 méterre, boltoktól, éttermektől 100 méterre. Tengerparti hotel, kivételes kilátással, panoráma étteremmel, barátságos, komfortos szobákkal. Utasaink értékelése szerint kiválló szálláshely, központi elhelyezkedéssel. További információ hotelünkről irodánkban kérhető. 

    


RÉSZVÉTELI DÍJAK

STANDARD 2 ÉS 3 ÁGYAS SZOBÁBAN
Részvételi díj: 139.900 Ft / fő
Félpanziós felár: 14.900 Ft / fő / 4 éj
Kötelező szilveszteri vacsora és program: 26.500 Ft / fő

 

DE LUX 2 ÁGYAS TENGERRE NÉZŐ SZOBÁBANRészvételi díj: 149.900 Ft / fő
Félpanziós felár: 14.900 Ft / fő / 4 éj
Kötelező szilveszteri vacsora és program: 26.500 Ft / fő

Egyágyas felár: egyágyas szoba nem áll rendelkezésre
Vacsora felár: csak a sorrentói szállásunkon igényelhető 4 alkalomra 14.900 Ft / fő áron
Repülővel érkező vendégeinknek: 4 éj szállás reggelivel standard szobában: 89.900 Ft / fő

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli
• a programban megjelölt kirándulások

• idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- belépőjegyek
- idegenforgalmi adó
- helyi idegenvezető
- az autóbusz behajtási engedélyei
- helyi bérelt buszt a sorrentoi félszigeten
- hajójegy
- helyi kisbuszok Caprin
- audioguide

Összesen: 130,00 Eur 


 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016
 
 

 
 
 

     

SZELEK SZÁRNYÁN, ÁLMOK ÚTJÁN
KORZIKA – SZARDÍNIA – ELBA

HÁROM TENGERBE POTTYANTOTT  GYÖNGYSZEM,
HÁROM KÜLÖN VILÁG, MELY  AZ OLASZ TÖRTÉNELEMBEN FORR ÖSSZE

2017 – ben egy különleges desztinációval jelentkezünk. Hosszas előkészítés és szervezés után egy olyan programot állítottunk össze melyben helyet kap a pihenés, a városnézés, és a természetjárás. Kinek ajánljuk a programot?... a Földközi tenger eme csodálatos szigetei mindenkit elkápráztatnak és magukkal ragadnak, így bátran ajánljuk a programot gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.  Az utazáshoz a legideálisabb a késő nyári, vagy kora őszi időszak mikor a tenger kellemesen meleg, a városok nem zsúfoltak és a természet színei még mindig képesek elvarázsolni. A három sziget mindegyikéről elmondhatjuk, hogy különleges strandok, varázslatos partszakaszok és hangulatos települések jellemzik.  A bukolikus falusi hangulat, a markáns konyhai ízvilág, a játékos táj, különlegessé teszi mind Szardíniát mint Korzikát.  Miután a közlekedés a szigeteken elég kaotikus így fontos a jól szervezett program és kiszámítható közlekedés saját autóbuszunkkal.  Szardínia szigete hatalmas, így pár nap után rájön az ember hogy a szebbnél – szebb strandoktól képtelenség elszakadni, mialatt a nyugati parton várnak az izgalmasabbnál – izgalmasabb városok.  Korzikán a közlekedés nehezített, így ismét csak nehézséget okoz, hogy az ember mit hagyjon ki a programból. Valójában egy hónap lenne az ideális időtartam mely idő alatt talán a legizgalmasabb helyek mindegyikét végig lehetne járni.  A piaci kínálatok között szervezetten 9 – 10 nap keretében utazhatunk a három szigetre, Nekünk ezt 13 napra sikerült visszaszorítani, bízunk benne hogy utasaink megelégedésre.

  
SZARDÍNIA
Érdekesség, hogy a szárdok, bár szigetlakók, nem tartják fontosnak a halakat az étrendjükben. Ez azzal is kapcsolatos, hogy a szárdok nem váltak hajós néppé, inkább a szigetbelsőkbe vonultak vissza a nyílt tenger veszélyeitől tartva. Egy furcsa mondásuk szerint: Ami a tengerből jön, az csak felesleg. A kompok működtetését, a búvárkodást és a halászatot is inkább a kontinentális olaszok, főleg nápolyiak szervezik, űzik. Ugyancsak érdekes, hogy szigetlakói létük dacára meglepően sok szárd nem tud úszni. A helyi fiatalok is többnyire csak pancsolni mennek a tengerbe, mélyre nem igyekeznek, ha úsznak. Az iskolák nem erőltetik az úszásoktatást. A szigeten belül a szárdok nem tűnnek egységesnek, összetartónak. A sziget északi részén lévő Sassari város lakói például lenézik, gúnyolják a Cagliari-ban lakókat, dialektusuk alapján őket afrikaiaknak (mauritániaiaknak) tekintik .
 
A szardíniai táj jellegzetes elemei az úgynevezett „nuraghé”-k. Nem kevesebb mint hétezer található ezekből a furcsa kinézetű, kisebb-nagyobb kőhalmokból, amiket a vaskor embere emelt valamikor Kr. e. 1800 és 400 között. Több tonnás kősziklák alkotnak tökéletes boltíveket, mindennemű kötőanyag nélkül. A régi korok emberei minden bizonnyal lakásnak és erődítménynek építették, de igazi funkciójuk valószínűleg immár örökre az idők homályába vész.
  

A sziget vad, belső hegyei között nem csoda, hogy ezernyi legenda keletkezett. Köztük az egyik leghíresebb történet nyomára Orgosolo kisvárosában bukkanhatunk. A törvények elől menekülő marhatolvajok és banditák ezen a vidéken leltek átmeneti nyugalomra, és volt idő, mikor a mi Rózsa Sándorunkhoz hasonló rablóvezérek fosztogatták a gazdagok javait, és osztották szét a szegények között.

 
KORZIKA
Tiszta levegőjű, nyugodt kis sziget tiszta strandokkal, kristálytiszta tengerrel és rengeteg látnivalóval. Korzika valójában egy hegy a tengerben. Ezzel többször is szembesülünk utazásunk során, hiszen a nehezen megmászható hegyi utak, vagy az éles kanyarok bizony próbára teszik az európai vezetőt. Az északi part vörös sziklái  úgy fulladnak a Ligur-tenger mélykék vizébe, mint önkéntes óriások, akik feláldozták magukat, hogy Korzika szigetét a vállaikon hordják az idők végéig. A sziklaszirtek, s a települések pirosas foltjai a magasból apró színfoltként látszanak, de közelítve a szigethez  hegyekké és városokká tágulnak.  A szigetnek összesen 1047 kilométeres partszakasza van, azaz nagy a választék fürdésre alkalmas öblök és strandok között. Különösen szép strandok találhatóak  az északi parton, Calvitól Saint Florentig, valamint a délkeleti partvonal Cap Corse körüli térsége, Porto Vecchio és Bonifacio között.
  
 
PROGRAMUNK KÉPEKBEN 


  
SANTA TERESA GALLURA ( SR ) / MADDALENA ( SR ) PORTOCERVO ( SR ) 


  
CASTELSARDO ( SR ) / STINTINO ( SR ) ALGHERO ( SR )


  
OLBIA ( SR ) / BOSA ( SR ) / CAGLIARI ( SR )


 
SAN TEODORO ( SR ) / SASSARI ( SR )

 
BASTIA ( F )/ ERBALUNGA ( F )

  
ILE ROUSE ( F ) / CALVI ( F ) / CAP CORSE ( F )

  
PORTO ( F ) / AJACCIO ( F ) / CORTE ( F )

 
PROPRIANO ( F ) / SARTENE ( F )

 
BONIFACIO ( F )

 
PORTOVECCHIO ( F ) / PORTOFERRAIO ( ELBA )RÉSZLETES PROGRAM


BUDAPEST – LAVAGNA  ( 1090 km )
1. nap: Indulás a reggeli órákban. Felszállási helyeket az alábbi városokban biztosítunk:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra


Érkezés Lavagnába, az esti órákban. A hotelban vacsorázási lehetőség biztosított.

LAVAGNA – GENOVA – BASTIA ( 340 km / 10 óra menetidő hajóval )
2. nap: reggelit követően rövid látogatás San Salvatoréban, a Fieschi család katedrálisában, majd Camogliban, melyet Ligúria „Nizzájaként” emlegetnek. Kora délután érkezés Genovába, ahol rövid városnézés keretében ismerkedünk a Nuovo Garibaldi utca palotasoraival, a San Lorenzo katedrálissal, valamint a régi halász negyeddel. Szabadidőt követően kora este beszállás a Bastiába közlekedő komphajóra. A hajó éjszaka közlekedik, a menetidő 10:00 óra. Utasainknak 3 – 4 ágyas kabinokat biztosítunk a hajó fedélzetén. ( Kétágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető ). Ezen a napon vacsorázási lehetőség nem biztosított. Időjárási/közlekedési/sztrájk viszonyok függvényében, valamint a hajótársaságok tervezett 2017 – es  menetrendjének változásához mérten fenntartjuk a jogot a kiinduló állomás megváltoztatására. ( Genova – Savona  )


BASTIA – ERBALUNGA – CAP CORSE - ILE ROUSSE  ( 140 km )
3. nap: reggeli biztosított a kompon. Kikötés Bastiában, majd látogatás a belvárosban: Place Saint Nicolas – Keresztelő Szent János templom -  Terranova – Citadella. Utunk a továbbiakban a Bastiától pár kilométerre található Erbalungára vezet, mely az észak – keleti partszakasz, az az a Cap Corse egyik leghangulatosabb halászfalva.  Azt tartják aki nem jár itt legalább egyszer az nem ismeri valóban Korzikát. Kivételes  panorámája, sajátos hangulatú utcái a művészek, és festők közkedvelt tartózkodási helye.  Rövid sétát teszünk a településen, majd visszaszállva az autóbuszba folytatjuk utunkat és immár a buszról csodáljuk a természet alkotta csodákat. Rövid megállót tartunk a Moulin Matteinél, majd elhagyjuk a keleti partot és Ile Rousse  felé vesszük az irányt, ahol a szállásunk található. Ile Rousse, azaz a Vörös sziget apró kis kikötőváros a sziget északi partján. Az egykori olasz kikötő jópár genovai emlékkel büszkélkedhet. 


ILE ROUSSE – CALVI – PORTO – AJACCIO   ( 170 km )
4. nap: reggelit követően tovább ismerkedünk a szigettel, a nyugati partszakaszon. Első állomásunk Calvi. Calvi a La Balagna tájegység fővárosa, a francia partokhoz legközelebb eső korzikai város. Gyönyörű fekvése, píneákkal szegélyezett, több kilométer hosszú strandja méltán teszi vonzóvá és látogatottá. Calvi első kikötőjét a római Sinus Casalus építtette az I. században, úgy tartják innen ered a város neve. A felsőváros gránittömbjének tetején, a XIII-XIV. században épült genovai Fellegvár uralja a látképet, melynek legnagyobb építménye a kormányzói palota, és a szomszédos  Keresztelő Szent János-templom. A közelben álló Pacciola-házon egy tábla jelzi, hogy 1793-ban, fiatal tüzértisztként itt lakott Napóleon. Az Alsóváros ernyős kávéházaival, teraszos vendéglőivel, szinte éjjel-nappal forgalmas sétányaival merő ellentéte a csendes és nyugodt Felsővárosnak. Délben továbbutazunk Portoba, mely az egyik legszebb tengerparti öböllel ajándékoz meg. A település és az öböl a világörökség része. Méltán tartják az egyik legfontosabb városnak, hiszen egykoron Korzika fővárosa is volt. Hangulatos utcái, festői kilátói hamar elvarázsolnak. Talán ez az a hely ahol az ember nem a műemlékek után kutat, hanem egyszerűen csak átadja magát a hangulatnak. A siesta idő letelte után utunk Ajaccioba vezet, ahol két  éjszakát eltöltünk.  


AJACCIO - CORTE   ( 80 km )
5. nap: reggelit követően egész napos szabadprogram, melyet strandolással, városi sétával. vásárlással lehet tölteni. A strandolóknak  a városban található Mugoni partszakaszt ajánljuk, még a túrázók számára egy fakultatív programlehetőséget kínálunk Korzika egykori fővárosába, a sziget szívébe Cortéba. Az utazás vonattal történik. A kirándulás ára pluszban fizetendő: 20,00 Eur / fő . Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.  


AJACCIO – PROPRIANO – SARTENE - BONIFACIO   ( 140 km )
6. nap: reggelit követően a déli part felé vesszük az irányt, de menetközben további festői településekkel ismerkedünk. Mielőtt végleg elbúcsúznánk Napoleon szülővárosától rövid sétát teszünk a belvárosban, hogy Korzika második legnagyobb városának palotáit is megcsodáljuk.  Az azúrkék vizű, tágas öbölben kialakult mozgalmas város nemcsak Bonaparte-emlékhely, sok más látnivalót és érdekességet is tartogat. Már önmagában véve is különlegesnek számít a tagoltság, a kettős hangulat. Ajaccio ugyanis két részre szakad szét. A Place Maréchal-Foch-tól délre, a Fellegvárig terjed a genovai eredetű település, az Óváros, amely a tengerparton, a Bd. Lantivy irányában terjeszkedik. Tőle északra van a kikötői negyed, az ún. Borgo. Az Óvárosban találjuk a látnivalók nagy részét: a Napóleon múzeumot, a 16. századi Fellegvárat, az 1617-ben emelt Szent Erasmus templomot, a Katedrálist és a kongresszusi Palotát. Délben rövid megállót tartunk Proprianoban, majd folytatjuk utunkat Sartenebe. Azt mondják Sartene a „legkorzikaibb” város, melyet XV. századi gránitkőből épült ódon házsorok népesítenek be. Egy kicsit időzünk a múltban, és megmerítkezünk a vidéki hangulatban majd egy panorámaúton érjük el a lélegzetelállító fekvésű Bonifaciot. A világhírű francia költő, Paul Veléry "Korzika festői városá"-nak nevezte a sziget legdélibb települését. Véleményét biztosan osztani fogjuk, ha a közeli gránitsziklákról, a 7 km-re lévő trinitárius kápolna elől rápillantunk a fjord 1,5 km hosszú félszigetének öreg sziklavárosára, vagy meredek, szűk utcáin barangolunk.A város mai nevét 828-ban, a toszkánai Bonifác őrgrófról, akkori uráról kapta. A város mintegy 2700 fős lakossága genovai származású, most is ezt a dialketust beszélik. A tengerpartról az Aragon-lépcső 187 fokán juthatunk fel az Óvárosba. A lépcsősor neve I. Alfonz 1421-es itt-tartózkodására emlékeztet.  A város legfontosabb műemléke a XIII. század elején épül román stílusú Szűz Mária-templom. Az előtte elhelyezkedő loggia jellegzetességei a széles, köríves árkádok és a rajtuk nyugvó fa fedélszék. A templommal szemben áll a volt Városháza, amelyben ma Művészeti és Történeti Múzeum működik.  A La Marine kikötőnegyedben a fjord bejáratát a Fellegvár ma is zárt területet képező erődrendszere őrzi. A Szent Erasmus-kápolna mellett széles, lépcsős utca visz fel a Col St-Rochra, ahol a pestisjárvány utolsó áldozatának halálakor, 1528-ban emeltek emlékkápolnát. Előle remek kilátás nyílk a tengerre, a réteges mészkőfalakra és a kikötőnegyedre. A Felsőváros (Le Bosco) különleges látnivalója a Tengerésztemető, amely fehér falú sírkápolnáival és virágos főutcáival egy valóságos kis nekropolisz.  Este a szállások elfoglalása Bonifacio mellett. 


BONIFACIO – PORTO VECCHIO – BONIFACIO – SANTA TERESA GALLURA   ( 90 km )
7. nap: reggelit követően rövid látogatást teszünk a keleti parton Porto Vecchioba, ahol fürdési lehetőséget biztosítunk. Festői szépségű kisváros, egy kitűnően védett öbölben fekszik. Porto Vecchio az egyik legszebb kikötő, melyet egy különleges úton közelítünk meg. Az N 198-as út Korzika legnagyobb paratölgyerdején át vezet a városba. Délután szabadprogram Bonifacioba, majd este átkompolás  Szardíniára. Menetidő: 1 óra. Késő este a szállások elfoglalása. 


S.T. GALLURA – LA MADDALENA – PORTOCERVO – CASTELSARDO - STINTINO   ( 140 km )
8. nap: reggelit követően kirándulás a Smaragd parton és a La Maddalena szigeteknél. A fehérhomokos strandok, a smaragdzöld és azúrkék színekben pompázó öblök és a különleges formájú szirtek méltán teszik a Smaragd-partot Szardínia egyik legszebb partszakaszává. Az évek során Porto Cervo Európa luxus nyaralóhelyévé nőtte ki magát, ahol nem ritkán világhírességek is megfordulnak. Fürdési lehetőség biztosított! Délután Castelsardoba látogatunk el, mely település egy tengerből kiemelkedő hegy oldalán terül el. Az óvárosban tett sétánk alkalmával a Dómhoz látogatunk el. Stintino a következő állomásunk, ahol a fürdőruhákra megint nagy szükségünk lesz, hiszen Szardínia legszebb strandjára érkezünk. A halászfalut az Asinara sziget őslakosai alapították. Európa Polinéziájának hívják… hogy miért? ! majd meglátják! Este a szállás elfoglalása Sassari környékén.


SASSARI – ALGHERO - BOSA  ( 140 km )
9. nap: reggelit követően látogatás Sassariban, a sziget második legnépesebb városában.  Az olaszok csak úgy nevezik „Tàthari”, mivel a város már több mint 1000 éves, és a különböző korszakok stílusjegyei még a mai napig láthatóak, ezáltal adva egy különleges hatást Sassari-nak.  Az óváros felé vesszük az irányt ahol az utcák egyre szűkebbek lesznek, és szó szerint már csak gyalog tudunk közlekedni a magasba nyúló házak között. Ennek a városrésznek a központja a Corso Vittorio Emanuele, ami már az 1480-as évektől, kisebb felújításoknak köszönhetően, még a mai napig megőrizte akkoriban kialakult formáját. Ezen a téren található még egy székesegyház is, ahol a híres Viktor Emánuel testvérének a síremlékét őrzik.  Kora délután Algheroba látogatunk. Szardínia leglátogatottabb és legkedveltebb üdülőhelye az olajültetvényekkel és píneaerdőkkel övezett város, Alghero.  Az Óvárost körülvevő bástyákat és városfalakat a genovaiak és a spanyolok emelték, ma is állnak és büszkén ölelik körbe a várost. A Porta Terrán keresztül érkezünk meg a város szívébe, mely egyben  IV. Péter korában a zsidó negyed bejárata is volt. A városfalak mentén sétálva a Torre la Maddalenához érünk. Innen a legszebb a kilátás az öbölre és a távolban emelkedő Capocaccia sziklatömbjére. A Piazza Duomo tornya érdekes  késő katalán gót stílusban épült, mely egy hosszan elhúzódó épitkezés eredménye. Mára a város jelképe lett. A templomban találjuk Maurizio di Saviola, Montferrato grófjának síremlékét. A Sulis-torony szintén Alghero jelképe lett napjainkra. Mintegy 30 m magasan van a víztükör felett, szélessége és magassága is 23 m. Csigalépcső vezet az emeletre. Nevét Vicenzo Sulisról, a cagliari felkelés hőséről kapta, akit a francia hadak 1821-ig itt tartottak fogva. Délutánra egy igazi kincset tartogatunk. Bosa! A tengerparton vezet az utunk, így a a szemünk elé táruló panoráma csodálatos. A Temo folyó északi partján fekvő város elsősorban halászatáról és mezőgazdaságáról volt híres. Történelmi óvárosában – Sa Costa – andaloghatunk zegzugos középkori utcáin, ahol a házak fala vagy élénk vagy pasztel színekben pompázik. Az egész várost uralja a 12. századi Malaspina kastély. Este a szállások elfoglalása Bosa mellett. 


BOSA – CAGLIARI – OROSEI - OLBIA  ( 180 km )
10. nap: reggelit követően látogatás Cagliariban. Cagliari Szardínia legnagyobb városa és egyben a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa. Cagliari magába sűríti a sziget egész történelmét. A város legérdekesebb része a részben ma is bástyákkal körülvett óváros a Via Manno ésa Via Regina Elana között fekszik. A fő látnivalók egyike az óriási Terrazo Umberto I. A középkori S. Remy-bástyát is felhasználva tervezett kávéházas, teraszos épület minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre. A Piazza Palazzóról tárul elénk a dóm. A Torre di S. Pancraziót, Johannes Capula szárd hadmérnök 1305-ben befejezett erőtornyát 1987-ben kezdték restaurálni. Ha elkészül, az Elefánt-toronnyal együtt a szárd várépítés legszebb középkori emléke lesz. Délután továbbutazás Olbiába, a szállások elfoglalása, majd strandolási lehetőség Olbiától délre. 


OLBIA – SAN TEODORO  ( 20 km )
11. nap: reggelit követően egész napos strandolási lehetőség San Teodoro strandján.
Az  esti órákban komppal kelünk át Piombinoba.

PIOMBINO – ELBA   ( 70 km/ 2 óra 20 perc )
12. nap: a délelőtti órákban továbbutazás hajóval Elba szigetére. Kikötés Portoferraioban. A város leglátogatottabb emlékhelyei a Palazzina dei Mulini, mely Napoleon hivatalos rezidenciája volt elbai kormányzósága alatt, és a Villa di San Martino – kb. 5 km-re a várostól – ,mely a vidéki rezidenciaként szolgált. A Reverenda Misericordia templomban őrzik – sok más emléktárgy mellett – Napóleon híres bronzálarcát is. A város műemléki örökségét egy reneszánsz Medici erőd is gazdagítja. Délután  visszakompolás Piombinoba, majd a szállások elfoglalása Livorno környékén.


LIVORNO - BUDAPEST   ( 1.100 km )
13. nap: reggelit követően hazautás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Időpont: 2017. szeptember 25 – október 07
Időtartam: 13 nap / 12 éj
Utazás:  autóbusszal + hajóval
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: reggeli

Részvételi díj:  256.000 Ft

Goldoni kártyával: 217.600 Ft
Gyermek ár 12 éves korig: 226.000 Ft


A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas hotel szobákban, és 4 ágyas hajókabinokban ( 2 éjszaka )
• reggeli
•  hajóközlekedés ( 3 desztináció, 5 szakasz )
• idegenvezető és asszisztencia a teljes program alattEGYÉB KÖLTSÉGEK:

- kikötői illetékek, jegykiállítási díj, audioguide, idegenforgalmi adó, busz ztl:  100,00 Eur / fő 

OPCIONÁLIS KÖLTSÉGEK:

- belépők kb.  55,00 Eur / fő
- vacsora felár: 40.500 Ft / 9 alkalom
- 2 ágyas hajókabin felár 20.000 Ft / fő / 2 éj

TÁJÉKOZTATÁS!
A programok sorrendjének változtatásához való jogot fenntartjuk, valamint a Fratelli Goldoni a hajóközlekedések alkalmával a kiinduló városokat a jobb menetrend érdekében megváltoztathatja. ( Kiinduló állomás a hajózásoknál Genova helyett Savona, illetve Olbia helyett Cagliari )   2016 - ban foglaló utasaink számára szerződésben rögzítjük az Eur költségeket és nagyobb mértékű áremelkedés esetén is garantáljuk a 2016 - ban pubblikált Eur árakat ( Ifa, illetékek, kabin árak ) 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

ÉSZAK OLASZ TAVAK 


UTAZÁS ITÁLIA LEGSZEBB TAVAI KÖRÜL

A tavasz, a természet újjáledése impulzív hatással mindenkire, mikor a szürke ködös reggeleket és a hosszú téli estéket végre szeretnénk magunk mögött tudni. Áprilisban az észak - olasz tavaknál káprázatos színek fogadnak. A lila akác virágzásnak indul, a fák lombkoránái megtelnek élettel, a tavak viztükrét halászok és menetrendszerű hajójáratok népesítik be. A levegő megtelik édeskés vanília illattal és a nap sugarai a legszűkebb sikátorok mélyét is felmelegítik. Áprilisban érdemes kicsit időzni a tavaknál, és a nem éppen klasszikusnak számító kisebb falvakat és kevésbé ismert településeket felkeresni. Programunk körbejárja autóbusszal a Garda tavat, nem utolsó sorban hajós kirándulások keretébe mutatjuk be a híres Borrome szigeteket és az Isola Montét. Ragadja meg a különleges április hangulatot a Lombard tartomány legszebb tavainál. Tartson velünk...   

   

GARDA TÓ ...egy teljes nap a tó körül...

MALCESINE - MONTE BALDO - RIVA DEL GARDA - LAZISE


Páratlan ékszerdoboz az olasz Alpok lábánál mely nem csak a  legnagyobb de a legnépszerűbb olaszországi tónak számít. Mondják, hogy északi oldalán a tó keskenyebb végében a táj vadregényes és erre autózván olyan érzéseünk témad mintha a Norvég fjordoknál járnánk. A hegyoldal ciprusai a citrom és narancs ligetek azonban hamar eloszlatják illúzióinkat. A déli part egyik ékköve 
Sirmione városa, melyről a római költő, Catullus is ódákat zengett. Programunk körbejárja a tavat Sirmionétól - Sirmionéig mialatt kisebb - nagyobb pihenők alkalmával izgalmas városkat ismerhetnek meg vendégeink.  

  

LAGO MAGGIORE - BORROME SZIGETEK

Első hangzásra a Borrome szigetek valami távoli egzotikus helynek hangzanak. Távolinak semmiképp nem nevezhetjük, de egzotikusnak és különlegesnek annál inkább. Egykoron a 
Borromeo család vásárolta meg a szigeteket, és építtette be csodálatos kastélyokkal, egzotikus kerttel.  A csönd honol a szigeteken, melyet csak az érkező bárkák zaja tör meg néha. A kert virágai, gondosan ápolt sövényei és a körben nyíló panoráma különlegessé és egyedivé teszik a szigeteket. Az Isola Pescatori az Isola Madre, és az Isola Bella távol a nagyvárosok zajától és civilizációtól őrzi egy egykoron szebb kor emlékeit. 

   
    

COMÓI TÓ ÉS ISEO TÓ

VARENNA - BELLAGIO -COMO - ISEO - ISOLA MONTE


Nehéz felülmúlni a Garda és a Maggiore szépségét, de a két kis tóban ( Iseo és Como ) mégis lakozik valami megfoghatatlan és megmagyarázhatatlan szépség. A havas hegycsúcsok és ugyanakkor a pálmafák jelenléte valami ambivalens érzést vált ki az emberből. Az alig moccanó víztükör, a hangulatos kis falvak, a buja növényzet olyan elegyet alkot amellyel kevés helyen találkozhatunk. A szépség talán a részletekben rejklik. Bellagio nem tartogat sok látnivalót mégis minden utcája egymás után lep meg. Az aprólékosan megkomponált bejáratok, megtervezett teraszok, a sajátos koreográfia szerint berendezett ablakok olyan harmóniát alkotnak amitől aztán nincs kedvünk elszakadni a várostól. Iseo apró szigetei lakatlanok, a természet átvette az uralmat. Egy szigeten magasodnak még büszkén épületek, ez az Isola Monte.     

  
  

RÉSZLETES PROGRAMAJÁNLÓ

Időpontok: 2018.április 26 - május 01
Időtartam: 5 nap / 4  éj
Utazás:  autóbusszal
Elhelyezés: Hotel *** ( Valpolicella )

Ellátás:  reggeli
 

1. nap:  indulás a reggeli órákban. Késő délután látogatás Veronában, informatív séta a belvárosban, majd rövid szabadprogram, Este a szállások elfoglalása, vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.

Felszállási lehetőségek:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

2. nap: Valpolicella - Garda tó - Iseo

Reggelit követően autóbuszos utazás a Garda tó körül, pihenőkkel és megálókkal a leghangulatosabb tóparti településeken. Első állomásunk Malcesine. T
ópartra futó szűk sikátorok, kacskaringós, macskaköves utcácskák, és elegáns főtér jellemzi a települést. A tópartra lesétálva többszáz éves házak megfáradt oldalait mossa folyamatosan a tó vize. A  sétányon elegáns nagypolgári villák sorakoznak, fölöttünk pedig a Monte Baldo csúcsa magasodik, melyet a helyi kabinos felvonóval meg is hódítunk. Következő megállónk Riva del Garda, mely a tó legészakibb fekvésű városa.  A tó felé nyíló  főtér egészen egyedülálló látványt nyújt, a színes házak felett magasodó sziklafalak és a föléjük kifeszült kék ég csodálatos keretet kölcsönöz a város hangulatának. Délután Lazise - be kirándulunk, mely település a velencei köztársaság egykori kincsestára. Igazi mediterrán hangulat és velencei hangulatot idéző palazzok fogadnak a csöppnyi kis városban. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

3. nap: Iseo - Como - Varenna - Bellagio - Iseo - Isola Monte

Reggelit követően egésznapos kirándulás autóbusszal és hajóval. Délelőtt érkezés Como városába, séta és városnézés a cittá bassában, ahol a település Dómját keressük fel, a Brolettot, a Püspöki palotát, a tóparti sétányt. Délben panoráma hajótúra a tavon ( 1:45 perc ) Bellaggio - Varenna városok érintésével. A tóparti nyaralóhelyek kellemes strandokon és romantikus ösvényeken túl híres villákat is rejt mint a Serbelloni, Carlotta és Melzi  villák. Délután folytatjuk utunkat Sulzano városába, ahonnan hajóval közelítjük meg a romantikus Isola Montét. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

4. nap: Iseo - Arona - Isola Madre - Isola Bella

Reggelit követően a Lago Maggiore felé vesszük utunkat. Arona városáig autóbusszal haladunk majd hajóra szállva az Isola Bella és Isola Madre palotáival és kertjeivel ismerkedünk. Séta a szigeteken a Borromeo család birodalmában. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. 
 

5. nap: Iseo - Budapest

Reggelit követően hazautazás az ideúton megismert útvonalon. Érkezés Budapestre este 23 óra magasságában.

Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba. Provence-ban nehéz lenne egyetlen legszebb falucskát megnevezni, mégis sokan illetik ezzel a dicsérő jelzővel a Vaucluse-fennsík szélén álló, ősi Gordest, sőt 1982-ben hivatalosan is megkapta ezt a rangos címet. A hegyoldalban ülő, szinte a sziklából kinövő házainak látképe a levendulamezők mellett egész Provence talán legtöbbet fotózott, jellegzetes pontja.forrás: Gordes, Provence legszebb falva | Franciaország - nul

RÉSZVÉTELI DÍJAK  2018

Időpont Időtartam Szabad helyek Részvételi díj
autóbusz 1-5 sor
Részvételi díj
autóbusz 6 - 10 sor
Részvételi díj
autóbusz 11 - 12 sor
Részvételi díj
autóbusz 13 sor
Kód
2018.április 26 - május 01 5 nap / 4 éj több mint 20 94.900 Ft 92.900 Ft 89.900 Ft 87.000 Ft LGH-48 

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel:  85.900 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 november 15
Részvételi díj Goldoni kártyával:  80.665 Ft

A részvételi díj tartalma:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás 2 – 3 ágyas hotel*** szobáiban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés

A részvételi díj NEM tartalmazza: 

- idegenforgalmi adó 
- belépők ( Isola Bella és Isola Madre)
- autóbusz behajtási engedély ( Verona )
- hajójegyek ( Isola Monte, Isola Madre, Isola Bella, Bellagio, Varenna )
- felvonó Monte Baldo

Összesen: 95,00 Eur

Vacsora felár: 20.900 Ft  / 4 alkalom ( az étkezés a hotelben biztosított )
Egyágyas felár: 15,00 Eur  / éj

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

SZÁLÁSUNK A PROGRAMOK ALATT - HOTEL VERONA***

Veronától 9 kilométerre található borhotel, összkomfotos szobákkal, kiválló konyhával és ízletes borokkal. A szobák minden komforttal felszereltek tágasak, világosak, kényelmesek. További információ hotelünkről irodánkban kérhető.

 

 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

                                                                    TOSCANAMORE... varázslat hat napban!                                                                                                                                                                                                                                          
2017


 ...barangolások Leonardo földjén, kirándulás Etrúriában, városnézés a Luccai Hercegségben,
 borkóstolás Montespertoliban, felfedező túra a sienai contradak sikátoraiban, látogatás Santa Finánál
   a száz tornyú San Gimignanoban, séta Enrico Caruso birodalmában... 

                                                                EZEN A PROGRAMUNKON VENDÉGEINKET 
                                              AUDIOGUIDE KÉSZÜLÉKEK SEGÍTSÉGÉVEL KALAUZOLJUK!

   

San Gimignano Toszkána egyik leggrandiózusabb települése, ahol a büszkén álló nemesi tornyok, már a távolból tiszteletet parancsolnak. A messziről érkező vándor az Elsa völgyben  az  égre  magasodó  tekintettel csodálja az elizolált város pompáját és halhatatlanságát. Háború, pestis, földrengés, vízözön... a tornyok rendíthetetlenül állnak. Létezik olyan város, melynek minden szegletéből csodálatos panoráma tárul a tájra?... Geminianus püspök városa a természet szépségéből táplálkozik, a látogató pedig az élményből. A csend szinte kézzel fogható, a nap selymesen simogat, a történelem pedig áhítatra int. Akár  hiszik  akár nem, lakozik itt egy szépség! Csak óvatosan fel ne ébresszék! ...Santa Fína, o dolce cara, dormi e sogni mentre la gente ti ammira...  . Ha ez még mind nem lenne elég a Torre Grossa egyik legszebb alkotása tárul elénk nemes egyszerűséggel a nagy torony aljában. Lippo Memmi képe, a Maestá Dante látogatására készült, de örök érvénnyel bír.   

"...O mio babbino caro..." csendül a dal Puccini Gianni Schicchi című vígoperájából, melynek helyszíne az egykori Firenze. Kell-e ennek a városnak még több cégér mint a Mediciek "pallái" a címereken?... Kell-e Ciceró e városba, melynek minden fala mesélni tud?... Firenze, a   reneszánsz kor Athénja, melyet  nem kell bemutatni. Firenzét érezni kell és benne élni. San Lorenzo tere és az Árvaház, a Pitti Palota, és az   Orsanmichele a  város külön élettereit mutatják be. Ne féljen belevetni magát a kényesen elegáns fiorentinok mindennapjaiba, ahol természesen helyet kap a szieszta időben jól megérdemelt Aperol, Sorbetto, és Gelato...vagy éppen egy" Tea Mussolinivel? " Járatainkon végignézheti a híres Zeffirelli filmet melyet Firenze és San Gimignano utcáin forgattak. 

   


A firenzei dóm: ..." és egyszer csak megértjük a Dóm egész tragikumát. Hogy csak ott áll páratlan szépségében, és senki nem veszi  komolyan. Nevezetesség lett, de senki sem gondolná és hinné róla, hogy azért van itt, hogy Isten és a város dicsőségét hirdesse"... 

 


A zord Lucca és Pisa enyhülni látszanak, többszáz évnyi hányatott sors megedzett népe megtanult hinni a csodákban. Ön hisz a csodákban? Ha a csodákban nem is, de a szemének higgyen! A két kis város igazi ékszerdoboz az Appenninek lankáin. Csodák pedig vannak!... bebizonyítjuk! Látogasson el velünk a Campo dei Miracolira, azaz a Csodák terére!

  


Ranieri bazilikája a fekete - fehér város egyik legbüszkébb épülete. A Campo mintegy Akropolisz tömöríti egybe a szebbnél-szebb alkotásokat. 7 év, 7 emelet, 7 szólam, 7 harang... a Torre Pendente harangjaitól megfosztott insulája ma már csak egy szólamban hallgatható.

  
    


Az authentikus Etrúria Montepulcianoval kezdődik, ahol a várfalon belépve a mobiltelefonok elveszítik a hálózatot, ahol a bor zamata és a pékáru illata igazi gasztronómiai élvezetet nyújtanak. A vidék bája utánozhatatlan: a tücskök ciripelése, az olajligetek halk zizegése, a beérett gabona pattanása, és a ránk zúdúló kultúra szerves egészet alkotnak. Az ember lába szinte földbe gyökerezik, és maradást parancsol.


SENIUS városa a művészek mekkája, a zene városa. A Campo hangulatos kagylóhéjai az év minden napján a helyiek közkedvelt találkozóhelye, és híres Palio futamok színhelye. A város dómja Itália egyik legmegbecsültebb alkotása mely apró részleteivel, órákra képes lekötni figyelmünket és fenntartani érdeklődésünket. Titkokat itt is találunk...tartson velünk!

  
   


PITIGLIANO 

Kőbe zárt meseváros dél Toszkánában. Vadregényes út vezet az elfeledett tufa városba, mely egykoron szebb napokat is megélt. Lélegzetellálító látvány a sziklaszirt tetején zsonglőrködő kecses város, mely sok érdekes látnivalót rejt. Nem is gondolnánk, hogy paloták sora fogad a belvárosban, és különböző vallások halhatatlan épületei...

 BAGNOREGGIO 

Bagnorea, Desiderio király gyógyvizű fürdője és lakhelye egykor messzi földön híres volt. Hírnevét mégis egy földrengésnek köszönheti, mely a települést leválasztotta a környező hegyoldalról, elvágva a települést a külvilágtól. Tartson velünk májusi utunkon, mely alkalmával meglátogathatja ezt a különleges települést.

  A MASCAGNI TERASZ LEGENDÁJA... 

Livorno, legtöbbünk számára csak a nagy kikötővárost jelenti. Csodáljuk hajóit, bámuljuk a végtelen tengert, értékei mellett észrevételenül haladunk el. A  Velence városrész hangulatos csatornái Livorno egy másik arcát mutatják meg. A romantika és a zene kedvelőinek kihagyhatalan a híres Mascagni terasz...de mi is történt itt?...

  
  LÁTOGATÁS A CARUSO VILLÁBAN...

A nagy nápolyi tenorista neve mindenki számára ismeretes. Élete nem egy kimondott sikertörténet. Sikereit kudarcok sora törte meg, házasságai tönkre mentek, mégis folyamatosan megújuló erővel, a toszkán tájból merített energiával újra és újra színpadra állt. Bellosguardo földműves parasztjai voltak legigazabb barátai. Egy különleges látogatás alkalmával végigjárhatja velünk Caruso villáját, kertjét, házának legintimebb szegleteit. Figyelem! A villa megközelítése a rossz terepviszonyok  és a sűrű oliva és ciprus ligetek miatt csak kisbuszokkal lehetséges, melyet irodánk bocsát rendelkezésre.

  BORKÓSTOLÓK, FATTORIA LÁTOGATÁSOK ...

Ki ne szeretne egyszer egy toszkán borospincébe, vagy egy konyhába besurrani, és egy két tálba belekóstolni? ... Tavaszi és őszi programjainkon a Montespertoliban található Morzano Fattoriába látogatunk el, ahol Giacomo, Francesca és Camilla mutatják be szőlőskertjüket, borospincéjüket és konyhájukat. Természetesen legfinomabb díjnyertes boraikat megkóstolhatjuk, és klasszikus tésztaételeikből is kapunk ízelítőt.  

   
    
 

2018 - BAN ÚJRA MONTEPULCIANO ÉS CORTONA PROGRAMJAINKBAN!

2018 - ban szeptemberi utunkon ismét bekerült programunkba Montepulciánó és Cortona. Dél - Toszkána két legbájosabb települése sok esetben kimarad a programokból, miután messze esnek a látogatottab nagyvárosoktól. Azoknak ajánljuk ezt a programot akik szeretik a vidéket, a különleges helyeket és finom borokat. Utunk varázslatos toszkán tájon vezet végig, alsóbb rendű utakon, ahol az igazi Toszkánával találkozhatnak. 

   

SZÁLLÁSUNK PROGRAMJAINKON : hotelünk a toszkán tengerpaton található közvetlen vízparti kastélyhotel tengerre néző szobákkal. A szobák egyszerűen berendezettek, összkomfortosak. A ház sajátos hangulattal és csodálatos panorámával bír. Toszkán programunk csillagtúraszerű, szállásunk 5 éjszakán keresztül egy helyen van. A kinttartózkodás alatt félpanzió igényelhető. További információ hotelünkről irodánkban kérhető.

   

SZÁLLÁSUNK  2018 SZEPTEMBERI PROGRAMUNKON
Ez a programunk azok számára készült akik az autentikus toszkán településkre kíváncsiak, és minél többet szeretnének látni. Ez a programunk abban különbözik a többitől, hogy 3 éjszakát tölt tengerparti hotelünkben és további 2 éjszakát toszkán vidéken, egy erdő közepén különleges négy csillagos rusztikus hotelünkben. A program első négy napja megegyzik a korábbi programokkal, azonban kiegészül Montepulciano és Cortona városlátogatással. Hotelünkről: a régi, felújított egykori dohányszárító ma fényekben tündököl és úszómedence, valamint nagy kert áll rendelkezésre. Itt két éjszaka eréjig nem tudunk vacsorát biztosíani, de a városnézések alkalmával idő és lehetőség nyílik az étkezésre. A hotelben a szobák tágasak, összkomfortosak, a környezet titokzatos, a kert varázslatos, a hely felejthetetlen. További információ hotelünkről irodánkban kérhető. 

HOTEL**** - TERRANUOVA
 

RÉSZLETES PROGRAM TOSZKÁNA

1. nap: indulás  Budapestről a Hősök teréről reggel  05:00  órakor.  A további felszállási pontok:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

Este a szállások elfoglalása a toszkán tengerparton.

2. nap: egésznapos városnézés az  Arno  partján, a reneszánsz művészet otthonában, Firenzében. A város kétségtelenül legvitatottabb mérműves alkotása a Brunelleschi kupola, mely hírnevet szerzett a mindennapi szürke életét élő etruszk népnek. A városnéző sétát a város szívében a Santa Maria Croce    templomnál kezdjük, ahol a nemzet nagy filozófusai és tudósai nyugszanak. A város legmeghatározóbb tere a Signoria. Látnivalói  egymásután  taglóznak le, és mintegy a földhöz szögeznek.  Erő és pompa, művészet és hatalom, évszázados  zord  falak és kecses ívek  jellemzik a Városháza épületét. A Loggia dei Lanzi szobrai, Perseus alakja Medúza lenyesett fejével római  idők  történelmét idézik. A város legvitatottabb kútja a teret díszítő Fontana di Nettuno. Sétánk további részében a Harisnyások utcáján haladunk keresztül az egykori Misericordia Fraternitás otthona felé. Rövid  látogatás a gyermekharcosairól híres Orsanmichele falai között, a Pescherián, a Repubblica téren, és a Ponte Vecchiónál.  A legtöbb látnivalóval kétségtelenül a Dóm és a Giotto torony környezete kápráztat el. Korab délután ebédidő, majd szabadprogram Firenze belvárosában.
Kora este 18:00 órakor visszautazás Castiglioncelloba.

3. nap: látogatás az Apuai dombok tövében. Kirándulásunkat reggel Itália Athénjában, Pisa világhírű épületegyütteseinél kezdjük. A Keresztelőkápolna, a Dóm, a Csodák tere, a Temető  és  a  Ferde torony   az   egykori tengeri hatalom egy  szebb  és  gazdagabb korának  emlékeit  idézik.  Utunk a továbbiakban a  tartomány egyik legérdekesebb  településére vezet a várfallal  körülvett  és  elizolált különc  Luccai  Hercegségbe.  A  város  palotái, szűk utcái, terei  sajátos hangulatot és bájt kölcsönöznek a városnak. A Napoleoni uralom számos kézjegyét hagyta  Luccában, így egységes főtere, palotái, a reneszánsz hangulatát idézik. A Piazza Amfiteatro az olasz maffiafilmek közkedvelt  forgatási helyszíne.  

4. nap: az utazás kötelező megállója San Gimignano. A tizenhárom nemes család tizenhárom  tornya, még az átutazót is megállásra inti. A város pestis járvány miatti elnéptelenedése egyben a város értékeinek fennmaradását biztosította. Látogatás a Collegiata templomban, mely   közép–Olaszország  egyik legrégebbi  temploma.  Séta  a  város  falain ahonnan  páratlan  kilátás  nyílik  a toszkán szőlős dombokra. Siena látnivalói a város  főterének  sikátoraiban szóródnak szét. A kíváncsi látogatóknak közelharcot kell vívniuk a követhetetlenül kanyargó viuzzákkal. A kereskedői árkádok, a Piazza  del  Campo  és  a  Dóm  a város meghatározó épületei. Sienai Szent Katalin erkélye, a róla  készült  festmények  a város féltve őrzött kincsei közé tartoznak. A  város contradái ma is egész évben  készülnek a térség egyik leglátványosabb ünnepére a Paliora.

5. nap:

2017 MÁJUSI PROGRAMUNKNÁL
reggeli  után  kirándulás Bagnoreggioba és Pitiglianoba. Egésznapos kirándulás autóbusszal. Várható visszaérkezés a hotelbe 20:00 órakor. 

2017 SZEPTEMBERI PROGRAMUNKNÁL
reggeli  után  kirándulás a Cinque Terre halászfalvaiban. Egésznapos kirándulás autóbusszal és vonattal. Várható visszaérkezés a hotelbe 20:00 órakor. 

2018 SZEPTEMBERI PROGRAMUNKNÁL
reggeli  után  kirándulás Montepulcianoba ahol bor kóstolási lehetőség és vásárlás biztosított, azt követően látogatás Cortonába. Várható visszaérkezés a hotelbe 20:00 órakor.

2018 MÁJUSI PROGRAMUNKNÁL
reggeli  után látogatás a Caruso Villában Bellosguardoban, majd ebéd és borkóstoló a Morzano farmon. Várható visszaérkezés a hotelbe 18:30 órakor.

6. nap: regelit követően kijelentkezés a hotelből, a csoport tranzitszállás nélkül utazik haza, érkezés a késő esti órákban.


ÁRAK  2017 / 2018

Időpont Időtartam   Részvételi díj
autóbusz 1-5 sor
Részvételi díj
autóbusz 6 - 10 sor
Részvételi díj
autóbusz 11 - 12 sor
Részvételi díj
autóbusz 13 sor
Kód

2017.05. 21 - 05.26  
   
6 nap / 5 éj Pitigliano - Bagnoreggio utolsó helyekért hívja irodánkat! utolsó helyekért hívja irodánkat! utolsó helyekért hívja irodánkat! utolsó helyekért hívja irodánkat! TSC75

2017.09.17 - 09.22
 
6 nap / 5 éj Cinque Terre programmal bővített 98.900 Ft 96.900 Ft 92.900 Ft 89.900 Ft TSC79
2018.05.07 - 05.12 6 nap / 5 éj
Caruso Villa + borkóstoló
 
98.900 Ft 96.900 Ft 92.900 Ft 89.900 Ft TSC85
2018.09.16 - 09.21    6 nap /
  3 + 2 éj

Cortona + Montepulciano
 
104.500 Ft 101.000 Ft 98.500 Ft nem foglalható TSC89

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
2018-ban induló utak esetében a részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel: 88.000 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával:  - 15 % kedvezmény

Elhelyezés: hotelben***/****
Utazás: autóbusszal
Ellátás: reggeli

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli 
• a programban megjelölt kirándulások
• foglalási költség
• audioguide készülékek

OPCIONÁLIS KÖLTSÉGEK:

Egyágyas felár: 15.00 Eur / éj ( helyszínen fizetendő költség )
Tengerre néző, erkélyes szoba felára: 8.000 Ft / szoba / 5 éj

Vacsora felár: 17.500 Ft / fő / 5 alkalom 
Vacsora felár 3 estére 2018 - as szeptemberi programunknál: 10.500 Ft / fő / 3 alkalom

BBP biztosítás: 500 Ft / fő / nap

A részvételi díj nem tartalmazza:  a belépőjegyek költségeit, az idegenforgalmi adót,a helyi közlekedést, valamint az autóbusz behajtási engedélyeit, mely költsége összesen 150,00 Eur / fő.

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016
 

 

     NÁPOLYI ÉJSZAKÁKNÁPOLY - POMPEJ - CAPRI - PROCIDA - SORRENTO

Ugrás ide: NÁPOLYI UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

Dél - Olaszország nem hivatalos fővárosa, az öreg csizma egyik legpulzálóbb és legsokszínűbb városa. A város utcáin sétálva az authentikus olasz hangulatot szívhatjuk magunkba. Az asztalok elengedhetetlen tartozéka a pizza, az utcák szerves részeit képezik a szűk utcák miatt tükreiktől megcsonkított autók és robogók. A Santa Lucia sikátoraiban sétálva az olasz mindennapokba csöppenünk akaratlanul is. Talán nem is gondolná de az olasz történelem itt kezdődött. A tenger és a Vezúv ölelésében elterülő város, közel három millió lakosával a nap huszonnégy órájában él, és egy percre sem csendesedik el. Természet és történelem árnyékában éli mindennapjait Napoli, a legszínesebb olasz város.

  

Zene, film, gasztronómia...legyen szó bármelyikről, Nápoly a listák élén áll. 1753 - ban megnyitotta kapuit Olaszország első pizzériája a Brandi, melyben állandó vendégként fordult meg Sophia Loren, Pavarotti, és számos neves amerikai színész. A tricolor színeit követve a szokványos pizzafeltét máig is a fehér mozzarella, a piros paradicsom, és a zöld ruccola.

  

  

A város utcáin járva lépten - nyomon a régi olasz filmek élő díszleteibe botlunk. Az üzletek sajátjukként hirdetik ma is plakátjaikon, fotóikon Vittorio de Sica, Loren, Tina Pica emlékezetes alakításait...
PANE AMORE E FANTASIA...kenyér, szerelem, fantázia...mi kell más?
   
 

A várost rengeteg legenda, monda övezi. Nápoly lakosai, ma is együtt élnek velük, és féltve őrzik...

  

Nápoly viuzzái igazi izgalmat kínálnak! A sokszínű kiteregetett ruhák egyedivé teszik a belvárost. Kellem és küllem itt nem számít. Egy hétköznapi bevásárlás itt nem az interneten töténik, de mégcsak nem is a boltban. Az ódon épületek lakói csörlő szerkezetekre függesztett bevásárlókosarakon keresztül bonyolítják a napi bevásárlást a földszinti magazzinikkel, akik már közeli ismerősnek számítanak. 

   

A mérműves építészet és a festői környezet nagyszerű elegyet alkotnak. Programunk keretében vezetett városnézések, és szabadprogram keretében térképezheti fel a város legszebb helyeit!

 

A Castel Nuovo, az Uovo Erőd, és az Umberto Galéria, leutánozhatatlan műemlékek melyek Itália büszkeségei. A hatalmas méretű épületek olyan erőt és pompát képviselnek, melyekre a Nápolyi Királyság méltán volt büszke.

   

Miután a várossal mélyrehatóan megismerkedett, a Nápolyi öbölbe invitáljuk vendégeinket Capri szigetére, és a halott városba Pompeibe.  

   

   

A Sorrentói félsziget legkülönlegesebb városait mutatjuk be: Furore - Atrani - Vietri, valamint San Gennaro városával Procidával ismertetjük meg vendégeinket. PROCIDA - új desztináció 2018 - as programunkban. A sziget a nápolyi öböl egyik leghangulatosabb települése. Talán nem véletlen, hogy itt forgatták Massimo Troisi és Maria Grazia Cucinotta, valamint Philippe Noiret főszereplésével a Neruda postása című filmet. Mondják, hogy itt a csillagok mesélnek, a tenger zenél, a virágok pedig énekelnek. Figyelem! Vadregényes tájak romantikus típusoknak! 

   
      

NÁPOLYI UTUNK RÉSZLETES PROGRAMJA

Az utazás időpontja:  2018 április 26 - május 01
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: reggeli 
Utazás: autóbusszal

FELSZÁLLÁSI PONTJAINK

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

1. nap: Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Este a szállások elfoglalása Toszkánában. ( Tranzitszállásunk: hotel*** / Toszkána )

2. nap: reggelit követően továbbutazás, érkezés a kora délutáni órákba Nápolyba.  Gyalogos városnézés: 
Királyi palota, S.Paolo e Francesa templom - Il Gesú – Klarisszák kolostora – Dóm – Castel Nuovo. Este a szállások elfoglalása a sorrentói félszigeten.

3. nap: reggelit követően kirándulás az egyik legősibb városba, Pompeibe, amely már pusztulásakor kétezer éves volt. Városnézés helyi idegenvezetéssel: Bőség utcája – Foro Triangolare – Gladiátor iskola – Gümnasion – Therme. Délután szabadprogram Nápolyban.  Szállás: ugyanott ahol az előző éjjel.

4. nap: reggelit követően hajókirándulás Capri szigétére, látogatás a parfümgyárnál, a limoncello üzemben, és a település legszebb villáinál. Délután kirándulás Anacapriba Axel Munte villájához. Szállás: ugyanott ahol az előző éjjel.

5. nap:reggelit követően egésznapos
 kirándulás a Sorrentói félszigeten, látogatás Amalfiban és Positanoban, és Atraniban. További útvonalunk a félsziget legszebb partvonalán vezet tovább Vietri és Furore felé. Szállás: ugyanott ahol az előző éjjel.

6. nap: reggelit követően kirándulás Procida szigetére. Délután továbbutazás a tranzitszállásra. Este a szállások elfoglalása Toszkánában, az ideúton megismert hotelünkben.

7. nap: reggelit követően hazautazás, érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

 

ÁRAK 2018

Időpont Időtartam  Szabad helyek Részvételi díj 
autóbusz 1 - 5 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 6 - 9 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 10 - 12 soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 13. sorában
Kód
2018 április 08 - 14 7 nap / 6 éj több mint 20         NAP04

Egyágyas felár: 15,00 Eur /  éj
Vacsora felár: csak a sorrentói szállásunkon igényelhető 4 alkalomra 19.900 Ft / fő áron

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel: 
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 november 15
Részvételi díj Goldoni kártyával:


Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

A részvételi díj tartalma:
• utazás autóbusszal
• szállás 2 – 3 ágyas szobákban
• reggeli
• a programban megjelölt kirándulások

• idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- belépőjegyek
- idegenforgalmi adó
- helyi idegenvezető
- az autóbusz behajtási engedélyei
- helyi bérelt buszt a sorrentoi félszigeten
- hajójegyek
- helyi kisbuszok Caprin
- audioguide

Összesen: 165,00 Eur 


Szállás információk:

HOTELÜNK ***( Sorrentói félsziget )

Belvárosi szálloda a Sorrento - Nápoly vasútvonaltól 50 méterre, boltoktól, éttermektől 100 méterre. Tengerparti hotel, kivételes kilátással, panoráma étteremmel, barátságos, komfortos szobákkal. Utasaink értékelése szerint kiválló szálláshely, központi elhelyezkedéssel. További információ hotelünkről irodánkban kérhető. 

    
 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016
 
 

 

CINQUE TERRE 2016
Ég és Föld között

                                                                                                                        
Fratelli Goldoni által levédett program


EGY PROGRAM AMIT CSAK NÁLUNK TALÁL MEG!

ISMERJE MEG ITÁLIA LEGROMANTIKUSABB SZEGLETÉT!


EZEN A PROGRAMUNKON VENDÉGEINK AUDIOGUIDE HASZNÁLATÁVAL
VEHETNEK RÉSZT MELYET IRODÁNK BIZTOSÍT!

 

Ugrás ide: CINQUE TERRE RÉSZLETES PROGRAM

 

ÖT FÖLD, HAT ÉJSZAKA, EZER ÉLMÉNY... 

Nehezen kiejthető, ám hangzatos név melyről valahol már hallottunk, de valójában nem tudjuk, mit takar és hol is van. Pár kattintás az interneten és már látjuk is a bájos tengerparti halászfalvakat, melyek a sziklaszirten zsonglőr mutatványokat meghazudtolóan kúsznak fel hihetetlen magasságokba. Nem csak a látvány, hanem a magasság is szédítő. Ég és Föld közé szorult világ ez, ahol nincs motorizáció. A közlekedés javarészt a tengerre korlátozódik, valamint az 1876 – ban kiépített vasútra. A nagy Vörös hegy belsejét felrobbantották és vasutat építettek, hogy a falvakat összekapcsolják. A hatalmas építő munkában részt vevők a tenger felőli ösvényeken közelítették meg a hegy gyomrát és az alagutat. Ekkor még nem is gondolták, hogy valaha ezek a mesterségesen kitaposott utak a világ legromantikusabb ösvényei lesznek.

         

A Kék ösvény, vagy a Szerelem ösvénye ma milliók kedvenc sétányai, ahonnan szédítő panoráma nyílik a Ligúr partszakaszra. Levantoban ülünk vonatra, mely dinamikusan megindul, de egy éles kanyarral utunk a sötétbe vezet. A nagy Vörös hegy ez, mely sebzetten, de méltósággal vezeti magán keresztül a forgalmat. A sötétben utazunk percekig, olyan ez, mint egy vidámpark. Mindenki másképp éli meg, csak a helyiek ülnek rezzenéstelen arccal, akik már tudják a három kilométer hosszú alagút végén maga a földi paradicsom vár.  „Prossima fermata: Monterosso” . Vakító fény, hihetetlen színek, ezüstösen csillogó tenger és hosszú homokfövenyes strand fogad a hegy egyik szegletében.  Itt az Istenek nem spóroltak a paradicsomi környezettel. Egy olyan helyre érkeztünk,  ahol az év minden napján nyílik, virágzik, vagy terem valami.  Nehezen indulunk tovább a vonattal, mert Monterosso szerelem első látásra. Pár percet utazunk a vonatunkkal és megérkezünk Vernazzába. Ha több időnk van, és fel vagyunk készülve egy túrára a tengerparti ösvényen is megtehetjük a közel három kilométernyi utat, anélkül hogy vonatra szállnánk. A csend szinte tapintható, melyet csak a tenger morajlása tör meg. Aszél vaníliás virágillatot hord, mely helyenként gyógyfüvek illatával vegyül. A tenger zavarba ejtően kék, a hegyek tekintélyt parancsolóan magasak, most érezzük igazán milyen kicsik és védtelenek vagyunk a természettel szemben. Hihetetlen érzés keríti az embert hatalmába ezer méter magasan ahonnan lenézve minden igyekvő hajó apró kis pontnak tűnik. Ha kinyújtjuk a kezünket talán már az Istenek lábát is elérjük.

  

Szinte egy óra sem elég hogy az élményeket és látványt magunkévá tegyük. Tekintetünk akaratlanul is megakad a megsebzett hegyeken és sziklákon, melyeket a tenger helyenként három méteres hullámai és sós habjai lassan felfalnak. Öt tektonikai egység szín kavalkádja díszíti a partot. Jáspisok, majolikák, gabbrók, márgák és agyagpalák alkotnak nem mindennapi elegyet. Vernazzában a Doria erőd büszke tornya jelzi a valamikori genovai köztársaság jelenlétét. Ma egy álmos, de semmiképp nem unalmas városkép fogad. A színes házak képeslapokat meghazudtoló színekben tündökölnek, a lustán ásítozó macskák az örök panorámás teraszok korlátain napoznak. A forró nyári napokon a hűs hullámok és a mély, sötét sikátorok jelentik a menedéket.

  

Vonatunk tovább fut Cornigliába, amely az egyik legkisebb település. A kis falu központja 381 lépcsőfok megmászása után érhető el. Az egyik legbájosabb településen járunk, melynek főtere mindössze harminc lépésnyi, de mégis minden megfér rajta. A hegyoldal gondosan megművelt teraszairól helyi gazdák integetnek széles mosollyal, alattunk pedig a szédítő mélység és hajunkba tépő szél jelzi, hogy mennyire közel vagyunk az égiekhez. Pillanatok alatt megismerjük a kis Cornigliát, és másodpercek töredéke alatt beleszeretünk, ugyanakkor kíváncsiak vagyunk mi vár még itt ránk?...hová vezet a vonatunk?...

   

Manarola a következő állomásunk. Azt hinnénk a „nagy szépséget” már megismertük, de vannak még meglepetések. Nem tudjuk mi ez a furcsa érzés ami kerülget minket, de tudjuk hogy jó. Egy olyan hely ez, ahol a helyi emberek az élet minden pillanatát kihasználják, ahol a helyi bort, a Sciacchetrát nem isszák, hanem a parton ülve kiélvezik minden korty zamatát, egy olyan hely ez  ahol a kávézás egy program, ahol zamatos Vergnano és Bristot kávék illata tölti meg a kis piazzák ernyős bárjait. A déli sziesztába belefér egy grappa is, majd egy mártózás a habokban. A főutcát itt nem vespák és fiatok népesítik be hanem csónakok. A kiteregetett ruhákat simogatja a kellemes déli szél, a tengeri fuvallatok a frissen grillezett szardella illatát szállítják felénk. Itt zajt csak a halászhálók és a kikötő bárkák tudnak csapni, hiszen nincs motorizáció.

   

Utolsó állomásunk a nagy folyó szurdokvölgye, Riomaggiore, ahol megpihenünk és meglátogatjuk a legjobb tengerparti kávézókat. Művészet?…Történelem?… itt ne keresd, itt Ég és Föld között lebegsz! Az apró kis oratóriumok, a helyi vallásos nép árnyas és eldugott intim helyei, érdemes ide is betérni! Utolsó napunk még mindig tartogat meglepetést, hiszen a Költők öble vár ránk Portovenerében.

  

SAN SALVATORE PROGRAMJAINKBAN!

A Fieschi család egykori otthona, ma békésen alussza álmát. Az alig 50 fős lélekszámú kis falu olivaligetek és szőlőskertek ölelésében bújuk meg a hegyoldalon. Igazi időutazás a XIII. századba mikor megérkezünk San Salvatore ódon katedrálisához, ahol letisztult, pompa nélküli világ fogad minket. 2016 - ban minden utunk ellátogat San Salvatoréba.

   

LAVAGNAI VÁROSNÉZÉSEK PROGRAMJAINKBAN!

Az erős kezű Fieschi család szigorú rendet teremtett Lavagna városában, és hangulatos árkádsorokat épített palotáitól a tengerpartig. Ma ezek a város leghangulatosabb és legelegánsabb sétányai. A Santo Stefano katedrális gazdagon díszített kolonádjai és kápolnái XVII. századi barokk ízlésvilágot tükröznek. Hiába a pompa, hiába a túlfűtott díszítés, valami megkapó van itt a falak között.... a katedrális fölött magasodik Lavagna temetője, mely  a világ harmadik legfontosabb és legszebb műemléke. Tartson velünk!   2016 - ban minden utunk programjában megtalálható a lavagnai városnézés.

    
 

CHIAVARI VÁROSNÉZÉS PROGRAMJAINKBAN!

A közel nyolcvanezer főt számláló település Genova hangulatát idézi. Elegáns palotái, hatalmas terei, különleges kertjei, hegyre felkúszó panoráma útjai nem mindennapi hangulatot kölcsönöznek a városnak. A térség egyik legjelentősebb bazilikáját itt találjuk, mely a kertek Madonnája nevet kapta. Ezer legenda övezi a templom építését, és annak műemlékeit. Az ajtóban II. János Pál pápa fogad minket fáradt tekintettel és megtört de tekintélyt parancsoló tartással. A belváros palotái, 1700 - as évekbeli kávézói, a színek, az illatok hamar rabul ejtenek. A Piazza Cavolo állandóan nyüzsgő piaca és a Villa Rocca különleges növényei egy pillanatra Európa mediterrán szegletébe repítenek.  2016 - ban minden utunk programjában megtalálható a városnézés Chiavariban.

  

CAMOGLI 

Camogli Ligúria Nizzája...tartja  a mondás. Mi azt tartjuk, hogy annál sokkal varázslatosabb! A történelem illatával átiatatott mélybe futó sötét sikátorok, színekbe öltöztetett pompás paloták, és egy olyan tengerpart melynél rajzolni sem lehet szebbet. Kell - e nnél több?... nos igen talán egy kis kulináris élvezett!  Az sem hiányzik! Itália egyik legjobb Focacciázójába csábítjuk, ahonnan utunk a Dragone vár ormaira vezet, és a település kis templomába. Romantika? ... szerelmi kötések, üzenetek, titkos légyottok ... a csend öble a szerelmesek találkozóhelye. 

  

GENOVA 

Genovát talán nem kell bemutatni. A mediterrán metropolisz óvárosi negyedében sétálva lépten - nyomon palotákba botlunk. A mély sikátorok összképéhez hozzátartoznak az apró kis oratóriumok, melyek igazi ékszerdoboznak számítanak. Sokarcú város, ahol megtalálják számításukat azok is akik a tengert szeretik, és azok is akik a múzeumokat, a palotákat, vagy a hangulatos utcákat.  

  

SESTRI LEVANTE

Sestri Levante a Tigullioi öböl gyöngyszeme, azt tartják a Ligúr partszakasz legeszebb strandja itt található. Kétségtelenül egy olyan érdekes városkép fogad minket, hogy miközben az aranyhomok tengerparton fürdőzünk a genovai paloták vetnek ránk árnyékot. A természet vadregényes, a tenger selymes... szerelem első látásra. Sestri Levantéba nyári programjainkkal juthat el.

  


PORTOFINO...újra indítjuk a programot!

Fél napos hajókirándulás keretében látogatás Portofinoba és San Fruttuosoba. A program fakultatív jellegű, csak májusi, júniusi és szeptemberi turnusunk alatt elérhető. Indulás Lavagnából.

 

NE FELEDJE...
Cinque Terrét nem meglátogatni kell, hanem élni benne. Cinque Terre igazi megismeréséshez, az ösvények és a tengerpart bejárásához nem elég egy - két nap.
A Fratelli Goldoni Utazási Iroda minden hónapban indít utakat a Cinque Terrére egy hetes kint tartózkodással. Ha valós élményekre vágyik, keresse ajánlatainkat!

CINQUE TERRE RÉSZLETES PROGRAM
 

RÉSZLETES PROGRAM

1. nap: indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül, este a szállások elfoglalása Lavagnában ( La Spezia ),   vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.  Felszállást autóbuszunkra az alábbiak szerint biztosítunk:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

2. nap: reggeli után látogatás Lavagna Santo Stefano Katedrálisában, valamint a világ harmadik legnevesebb műemlék temetőjében, ahol a város nagyjai nyugszanak. Első állomásunk a Cinque Terre régióban Monterosso városa, és a bájos Fegina városrész. A Mesco fok első jelentősebb tengerparti települése nem csak páratlan természeti környezettel ajándékoz meg, hanem egy csodás tengerparttal is, ahol  a színes kövek és a finom homok bájos elegyet alkotnak. A Kapucinusok kolostora, és az Aurora torony a település fontosságát hangsúlyozzák. A domináns láttatni akaró műemlékek tövében azonban ott találjuk az árnyas sikátorokban meghúzódó kis oratóriumokat is, és ha figyelmesek vagyunk Neptun szobrára is ráakadhatunk. Színes tarka - barka, ám mindenképp ízléses és természetből táplálkozó világ fogad minket. Kirándulásunkra érdemes fürdőruhát hozni magunkkal, nehéz ellenállni a festői öbölnek és a haboknak. Cornigliába fut tovább vonatunk, és ha csodát akarunk látni bizony fel kell mennünk a kilencven méter magas sziklatetőre, ahová ezt a bájus falut építették. Fő tere, mindössze kilenc lépés, mégis kávézók, bárok és a helyi kis oratórium jól megférnek rajta. A település meghatározó épülete a folyami kövekből épült Szent Péter templom, mely méretével nem csak tekintélyt parancsol, de jelzi is fennhatóságát a környező hegyi falvak felett. A délutáni szieszta közepette kötelező megállót tartunk a Matteo bár ernyői alatt, ahol a corettót kötelező megkóstolni, mintahogy a helyi kézműves fagyizó kínálatában szereplő híres bazsalikomos fagyit is, melyet csak itt találunk meg. Igazi kihívás a vadregényes tengerpart megközelítése a sziklába vájt lépcsőkön, de a látvány mindenért kárpótol. Elizolált világ, vadregényes érintetlen tengerpart, festővászonra kívánkozó színek...
Este vacsorázási lehetőség a hotel éttermében. Vacsora típusa: 4 fogás menü alapján. 

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++ 
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: saját autóbusz + vonat

3. nap: reggelit követően egésznapos hajókirándulás Lavagna kikötőjéból. Első megállónk Vernazza. A legméltóbb fogadtatás, ha a bájos kis települést a tenger felől érjük el. A várost körül ölelő szőlőskertek Vernaza élő díszletei melyek, az Antiochia templom oktagonális, gótikus tornyával különös bájt kölcsönöznek a városnak. Rövid látogatásunk alatt a templom feletti panoráma ösvényre sétálunk ki, ahonnan páratlan kilátás nyílik az öbölre és a szemközti Doria toronyra. Némi szabadidő keretében Vernazza sikátoraiban teszünk felfedező túrát. A város minden bizonnyal kedvencünké válik, így ide a következő napokban még visszatérünk. Délben hajónk tovább fut a Merlino fok felé, és útközben gyönyörködhetünk Corniglia - Manarola - Riomaggiore - Grimaldo  és Montonaio  látványában. A sokszínű sziklák jelzik, hogy nem mindennapi partszakasz mellett fut el a hajónk.  Portovenere  területi felosztásban nem tartozik a Cinque Terréhez, mégis, közelsége miatt vétek lenne kihagyni a sorból. A Vénusz templomára emelt város színes kis házaival méltán áll be a sorba a legszebb halászfalvak közé. XII. századi erődje, templomai, öblei Byront is megihlették, nem véletlen, hogy napjainkban is számos vitorlásverseny helyszíne. A városnézést az Arpaia öbölben kezdjük,  majd a San Pietro templomnál folytatjuk. A két órás szabadidő is kevésnek bizonyul, hogy a tájjal és a várossal beteljünk. Érdemes betérnünk a porto egyik leghangulatosabb trattoriájába, az Al Gabbianoba a Calata Dorián, ahol az óriás méretű, kiadós, helyi bruschettákat kóstolhatjuk meg, mialatt Palmaria szigetében gyönyörködhetünk a teraszon ücsörögve.  Montale kávézójában a fő utca egy kis terén ízletes macchiatókkal tehetjük édesebbé a délutánt. Az öblök és a tenger csábítóak, a fürdőruha itt is praktikus lehet.  Visszaúton, egy panoráma kört tesz hajónk Tino, Tinetto és Palmaria szigete körül. A visszaérkezés Lavagnába este fél hét magasságában várható. Este vacsorázási lehetőség a hotel éttermében. Vacsora típusa: 4 fogás menü alapján. 

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++ 
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: hajó / hajójegy váltása szükséges 

4. nap: reggelit követően utunk az egykori vízimalmok városába Manarolába vezet. A város feletti magaslatokba emelkedünk, hogy egy sétát tegyünk a helyi szőlőskertekben, majd a település panoráma ösvényén sétálva az öböl szépségében gyönyörködünk. "Kötelező" program a szardella kóstoló, melyet egy pohár Sciacchetrával öblíthetünk le. Az utcán sétálva a tengeri közlekedés érdekes megoldásai köszönnek szembe, melyet mi "földiek" egy mosollyal fogadunk. Tekintetünk a magasba szegezve érdekességekre figyelhetünk fel...bizony, itt találjuk a híres manarolai betlehemet, mely Itália egyik legnagyobb szabadtéri kivilágított betleheme. Délután, visszatérünk Vernazzába, ahonnan túránkat indítjuk a Kék Ösvényre. A túra útvonala VERNAZZA - MONTEROSSO, időtartama 2 óra. Aki nem kíván részt venni a programon, Vernazzában töltheti a szabadidőt. A Kék Ösvény hihetelen magaslatokba repít minket ahol, telefonunk sem talál már térerőt, ahol gondolataink szabadon kalandoznak, ahol ha kinyújtjuk a kezünket már - már elérjük az Istenek lábát...Tartson velünk! Tájékoztatjuk utasainkat, hogy a kék ösvényre való felmenetel sem csoportosan, sem egyéni kísérettel nem biztosított. A közel négyezer lépcsőfok, a korlátok rossz minősége, és az ösvény nehézségi foka miatt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG túrázáshoz szokott vendégeinknek javasoljuk. Miután több rosszullét és baleset előfordult az elmúlt években, irodánk elhatárolódik a közös szervezett túrától. Az ösvényt mindenki saját felelősségére használhatja, melyre szabadidőt biztosítunk.  Kék ösvény Card: 8,00 Eur. Együttesen a csoporttal az első ellenőrzési pontig / panoráma ponttig idegenvezetőnk felmegy. Este vacsorázási lehetőség a hotel éttermében. Vacsora típusa: 4 fogás menü alapján. 

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++++
Program időtartama: teljes napos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: 
saját autóbusz + vonat  ( Kék ösvényen túrázóknak CT card )

5. nap: egésznapos szabadprogram. Fakultatív kirándulási lehetőségek:

  -  Camogli   / félnapos program vonattal: 10,00 Eur
  -  Genova 
/ félnapos program vonattal: 15,00 Eur 
  -  
Portofino és San Fruttuoso  / félnapos program hajóval: 25,00 Eur
 

6. nap: reggelit követően gyalogos városnézés Chiavariban: Madonna dell'Orto Katedrális - Cavolo tér - Palazzo Nero - Villa Rocca - Chiavarina.... Délelőtt látogatás San Salvatoréban a Fieschik katedrálisában, majd továbbutazás Riomaggioréba. Riomaggiore a Cinque Terre legnagyobb települése. A városba érkezvén a San Lorenzo templomhoz vezet az utunk, majd a Turchotti várhoz, ahonnan a Via dell'Amoréra és a városra nyílik páratlan kilátás. Siesta időben a Mamma Mia trattoriában kóstolhatjuk meg a helyi tésztakülönlegességeket, a trofiét, de találunk itt különféle tengeri ínyencségeket is. Látogatásunk nem lenne teljes ha nem ereszkednénk le a kikötőbe. Már azt gondolnánk, hogy minden szépséget láttunk, és hirtelen a lábunk előtt hever a város... 

Program nehézségi foka 5 fokos skálán: ++
Program időtartama: félnapos
Szabad program: +
Kötött program: +
Utazás eszköze: 
saját autóbusz + vonat
 

7. nap:  reggelit követően hazautazás, érkezés az esti órákban.

TÁJÉKOZTATÁS! Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a programok sorrendje tenger - közlekedési és időjárási viszonyok tekintetében felcserélődhet. A gyakran előforduló vasúti sztrájk, és erős tenger mozgás miatt fenntartjuk a jogot, hogy adott esetben a program teljesíthetősége szempontjából a vasúti közlekedést vízivel váltsuk ki, illetve  fordítva. 

ÁRAK 2017 / 2018

Időpont Időtartam Szabad
helyek
Részvételi díj
autóbusz 1-5 soraiban
Részvételi díj
autóbusz 6 -9  soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 10 - 12  soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 13. sorában
Kód
 
szeptember
01- 07
7 nap / 6 éj
 több mint 20 db
 
111.000 Ft 107.000 Ft 105.000 Ft 99.000 Ft CT971
október
09 - 15
7 nap / 6 éj több mint 20 db
105.000 Ft
 
102.000 Ft 100.000 Ft 99.000 Ft CT1017
2018 május
16 - 22
7 nap / 6 éj több mint 20 db
113.000 Ft
 
110.000 Ft 107.000 Ft 103.900 Ft CT0518
2018 június
19 - 25
7 nap / 6 éj több mint 20 db
115.000 Ft
 
112.900 Ft 110.000 Ft 106.000 Ft CT0618
2018 szeptember
03-09                        
7 nap / 6 éj több mint 20 db
115.000 Ft
 
112.900 Ft 110.000 Ft 106.000 Ft CT0918

A részvételi díj tartalma:
- utazás autóbusszal
- 6 éj szállás 2 – 3 ágyas szobákban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés

A részvételi díj NEM tartalmazza: 
- idegenforgalmi adó 
- vonat jegy 
- ztl és helyi közlekedés Sestri Levantéba
- hajójegy 
- audioguide használata 
Összesen: 105,00 Eur

Egyágyas felár: 15,00 Eur / éj ( 2017 - es útjainknál / helyszínen fizetendő költség )
Egyágyas felár: 17,00 Eur / éj ( 2018 - as útjainknál / helyszínen fizetendő költség )

Vacsora felár: 20.900 Ft / fő / 6 alkalom ( 2017 - es útjainknál )
Vacsora felár: 23.100 Ft / fő / 6 alkalom ( 2018 - as útjainknál )

Az étkezés a hotelben menü alapján történik, mely több fogásos, salátástálakkal bővítve.


Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
2018-ban induló utak esetében a részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel: 99.000 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017.december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával:  96.250 Ft


Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099


Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

Szállásunk a Ligúr tengerparton a Hotel Lavagna***

Szállodánk Lavagna központjában található, mintegy 350 méterre a strandtól. Lavagnából egy óra alatt elérhetőek a híres cinque terrei halászfalvak, La Spezia, valamint Genova. Kiválló szálláshely lehet toszkán szomszédolásokhoz és ligúr tengerparti strandolásokhoz. A hotel konferenciatermei alkalmassá teszik a helyet szakmai programok lefolytatásához, vagy munkával egybekötött pihenésekhez. A szobák egyszerűen berendezettek, összkomfortosak, minden igényt kielégítenek.  Minden szoba hidegburkolatos a tengerparti elhelyezkedés miatt. A WiFi használata csak a közösségi helységekben biztosított. Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a szobákban nincs hűtőszekrény, de  a szálloda személyzete készséggel áll vendégeink rendelkezésére a hűtendő gyógyszerek és élelmiszerek elhelyezésében. A strand mindössze 2 perc alatt elérhető, boltok 200 méteren belül találhatóak. Szabad és fizető strand egyaránt biztosított. További információért hívja irodánkat.

  

 

 

NYARALÁS A LIGÚR TENGERPARTON 2017

  PORTOFINO        CAMOGLI        MONTEROSSO       VERNAZZA   POROVENERE     RIOMAGGIORE    CORNIGLIA   MANAROLA

                      Ugrás ide: ÁRAK / IDŐPONTOK                                                                                                                                                                    
 

Ki ne vágyna egy olyan helyre, ahol a tenger tökéletes egységben forr össze a Földdel és körülötte idilli halászfalvak hűvös sikátorai nyújtanak menedéket... a tenger habjai szelíden nyaldossák a hatalmas, erős sziklaszirteket melyek a magasból mint mesterien elkészített csipkék ölelik körbe a nagy kékséget. Lustán ásítozó macskák várják a potyafalatot a megfáradt halászok csónakjai fenekében, miközben a tenger sós fuvallata keveredik a színes ernyős bárok kávé illatával. Meredek hegyi ösvény visz a körülölelő szőlőskertekbe, ahol az ízletes Sciaccetrá már - már mindennapos szérumnak számít az élet eme eldugott sarkában. A kis templom harangja varázslatos hangjátékkal fogadja a messzi út vándorát, a helyi bárban pedig már sül a fokhagymás olivával megkent focaccia. Alberto gelatériájában bazsalikomos fagylalt készül, még a szemközti szomszéd a gigászi cedro levével vív harcot hogy az üvegbe zárt limoncellot még ez évben a piacon kínálhassa. Vonat sikolya töri meg csendes falvak életét, melyek a nagy vörös hegy gyomrában futnak végig. Egy eldugott teraszon Aperolt kortyolgatva a sziesztázó helyiek visszafogott nyugalommal szemlélik a "piazzán" az életet. Bizony igazi időutazás ez, ahol a színek és az illatok, igazi támadást indítanak az érzékszerveink ellen. A hely létezik...úgy hívják CINQUE TERRE. Ha Ön is unja a zsúfolt és hangos strandokat, ha valami igazán különlegesre vágyik tartson velünk 2016 - ban!

 
   

 

LAVAGNA ÉS CHIAVARI A KÉT ÖSSZENŐTT IKERTELEPÜLÉS

Lavagna 1.100 kilométerre található Budapesttől. Tengerpartja nagy homokszemcsés, helyenként köves. A strand szállodánktól 450 méterre található. A parton a Fratelli Goldoni vendégei számára napozó ágyakat biztosítunk napernyőkkel, melyet a befizetett részvételi díj tartalmaz! A strandon bárok, éttermek, csúszda és medence üzemel. Szállodánk két város határán található melyet egy híd köt össze. Chiavari és Lavagna települések teljes egészében összeépültek, és együtt élik mindennapjaikat. Kivételes lehetőség, hogy vendégként két városban vagyunk és a közel két hét is kevésnek bizonyul hogy a települések minden szegletét bejárjuk. Chiavari vasútállomása 800 méterre található a hoteltől. Szinte minden 20 percben indulnak vonatok Genovába, Santa Margheritába, Camogliba, Levantoba és Cinque Terrére. Szállodánktól Portofino mindössze egy óra alatt elérhető hajóval, vagy vasúttal. Chiavari palotái, kastélya, botanikus kertje igazi kuriózum még az európai vendégeknek is. Sajátos hangulata van a városnak, bármely irányba induljunk is a település rengeteg meglepetést tartogat.


A STRAND

A részvételi díj tartalmazza a strandbelépőt a teljes kinttartózkodás idejére nyugágyakkal és napernyővel. A partszakasz helyenkén apróköves, máshol homokos. A meder gyorsan mélyül, tengerjáró cipő használata ajánlatos.

 


CHIAVARI - "LIGÚRIA KIS GENOVÁJA"

Ha nyaralóhelyet választunk az sem egy utolsó szempont, hogy a város melyben lakunk megadjon mindent számunkra amire csak vágyunk. Chiavari árkádjai alatt sétálva, igazi időutazáson vehetünk részt, 1700 - as évekbeli paloták ódon falai, lakóházak mérhetetlenül elegáns lépcsőházai és genovai palotasorok nemesi szobrai köszönnek ránk.  A Buenos Aires fasora és üzletei, a meghökkentő terek óriáspálmáikkal, a fáradhatatlanul pezsgő szökőkutak senkit nem hagynak hidegen. No és itt van még az 1700 - as évekbeli Copelo cukrászda, vagy a Defilla bár, és Carozze kávézó... A Villa Rocca különleges kertje, és a tengerparti promenád, ahol esténként még divat a kertmozi, élő zenével és táncosokkal is megörvendeztet minket szombatonként. 


    
    


...ÉS ÉJJEL SEM ÁLLUNK MEG

Hangos diszkókat itt nem találunk, ellenben rengeteg hangulatos sétány, és bár kínál kikapcsolódási lehetőséget. Nem utolsó sorban a júliusi gasztronómiai ünnepek, szabadtéri koncertek, az Entella folyó melletti zenés - táncos hely, és természetesen a ma már nemzetközi hírnévnek örvendő Fieschi fesztivál. 

  


AZ OLASZ MINDENNAPOK LÜKTETŐ SZÍNFOLTJA, A PIAC

Minden pénteken Chiavari főtere megtelik emberekkel és a környékbeli árusok árulják a kényes utolsó olasz divat szerint készült portékáikat. Csütörtökön Lavagnában a Piazza Vittorio Veneton várja az érdeklődőket a helyi piac. A szemlélődő turista számára igazi kuriózum a lüktető piazza, és az ódon falak közötti olasz élet.

   
   

A KÖRNYÉK LEGSZEBB STRANDJAI

Ligúria legszebb strandjait a régióban találja. Vendégeinket egy - egy napra elkalauzoljuk a riviéra legszebb strandjáraira, ahol képeslapokra kívánkozó környezetet mutatunk be. A legszebb strandokból egy kis ízelítő a teljesség igénye nélkül:

TOP 10 STRANDOK LIGÚRIÁBAN

10. LEVANTO

 


 
 Homokos strand, ahol szabad és fizető strand  egyaránt elérhető.
A víz mérskelten mélyül, a  tengerfenék homokos, mérsékelten hullámzik.  
Tengerjáró cipő nem szükséges.
Távolság a  hotelünktől kilométerben: 42 km. Megközelítése  vonattal: 30 perc.
Menetrendről és jegyárakról  érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 


 
9. BONASSOLA - DEIVA MARINA


 

Homokos strand, ahol szabadstrand biztosított.
A víz   mérskelten mélyül, a tengerfenék homokos, mérsékelten   hullámzik. Tengerjáró cipő nem szükséges.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 17 km.
Megközelítése vonattal: 18 perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 
 
8. ZOAGLI


 
 Sziklás strand, eldugott romantikus ösvénnyel,  hangulatos öblökkel.
A városi strand apróköves,  a víz lassan mélyül. Szabadstrand biztosított.
A  romantika és a természet kedvelőinek javasoljuk.  
Tengerjáró cipő ajénlott.
Távolság a hotelünktől  kilométerben: 12 km. Megközelítése vonattal: 7  perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a  Fratelli Goldoni munkatársaitól. 
 

7. MANAROLA - RIOMAGGIORE


 
 Sziklás strand.
Szabadstrand biztosított a település minden  pontján.
A víz hirtelen mélyül, a tengerfenék sziklás, csak jó  úszóknak ajánlott.
Tengerjáró cipő szükséges.
Távolság a  hotelünktől kilométerben: 63 km.
Megközelítése vonattal: 55 perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 


 
6. VERNAZZA


 
Homokos és sziklás strand, ahol szabadstrand biztosított.
A víz mérskelten mélyül, a tengerfenék homokos, helyenként köves.
Tengerjáró cipő ajánlott.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 55 km. Megközelítése vonattal: 45 perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 

 

5. CORNIGLIA - GUVANO 

Cornigliában sziklás strandot találunk,
mely lépcsősoron megközelíthető.
A víz kristály tiszta, hirtelen mélyül, a tengerfenék sziklás, csak jó úszóknak ajánlott.
Az öbölben nyugodt vízjárás alkalmával figyelemmel kísérhető a tengerfenék élővilága anélkül hogy alámerülnénk.
A strandot főként helyiek használják, boltok, bárok nincsenek!
Tengerjáró cipő szükséges.
A szomszédos Guvano strand, felnőttek által látogatott nudista strand kivételes partszakasszal.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 60 km.
Megközelítése vonattal: 50 perc.
Menetrendről és jegyárakról
érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól.  
4. CAMOGLI 
Köves strand, hangulatos promenáddal a település szívében.
A parton bárok, kávézók, hangulatos focacceriák találhatók. Fizető és szabadstrand egyarán elérhető.
A víz kristály tiszta, hirtelen mélyül, a tengerfenék köves.
A nagyvárosok kedvelőinek ajánljuk.
Tengerjáró cipő ajánlott.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 25 km.
Megközelítése vonattal: 22 perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól.   
 

 

 3. MONTEROSSO


 

Homokos strand. Szabad és fizető strand egyaránt biztosított.
A víz mérsékelten mélyül a tengerfenék homokos, helyenként köves.
A parton bárok, éttermek, kávézók működnek.
Tengerjáró cipő ajánlott.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 50 km.
Megközelítése vonattal: 40 perc.
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 


 

              2. SESTRI LEVANTE - BAIA DEL SILENZIO 

Homokos strand. Szabad strand áll rendelkezésre.
A víz lassan mélyül, a tengerfenék homokos, nyugodt, sima víztükör jellemzi az öblöt.
A strand a belvárostól 50 méterre található.
Tengerjáró cipő nem szükséges.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 7 km.
Megközelítése busszal: 15 perc. 

A busz megállója a hotelünk előtt van, vonaljegy a szálló recepcióján váltható 3,70 Eur / szakasz áron.  
Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól. 

 

 1. SAN FRUTTUOSO

PORTOFINOI ROMANTIKA ( a video eléréséhez kattintson a címre )


 

Homokfövenyes zárt öböl, kristálytiszta vízzel, gazdag élővilággal kivételes környezettel és panorámával.
A  strand csak hajóval megközelíthető.
A partszakasz szabadstrandként működik, de ágyak és napernyők bérelhetőek.
A víz lassan mélyül, a tengerfenék homokos, nyugodt, sima víztükör jellemzi az öblöt. Tengerjáró cipő nem szükséges.
Távolság a hotelünktől kilométerben: 35 km. Megközelítése hajóval: 65 perc. 

Menetrendről és jegyárakról érdeklődjön a Fratelli Goldoni munkatársaitól.  

Továbbá lehetőséget biztosítunk a genova környéki legromantikusabb strandok felkutatására is mint: Bogliasco - Sori - Nervi...

KIRÁNDULÁSOK A KÖRNYÉKEN


A kinttartózkodás alatt szervezett kirándulásokon vehet rész idegenvezetőnk segítségével. Nyaralása alatt 2 fős telepített személyzetünk kalauzolja és avatja be  a helyi szokásokba.

 

PROGRAM AJÁNLATAINK 

- HAJÓKIRÁNDULÁS PORTOFINOBA
- HAJÓKIRÁNDULÁS PORTOVENERÉBE
- KIRÁNDULÁS CAMOGLIBA
- GENOVA
- MONTEROSSO
- MANAROLA
- VERNAZZA
- CORNIGLIA
- RIOMAGGIORE
- SAN SALVATORE
- BOGLIASCO 
- SORI 
- RAPALLO

 
  


A Ligúr tengerpart és a Cinque Terre szerelmeseinek, valamint az igazi ínyenc "amorosoknak" ajánljuk Itália ezen partszakaszát, mely vadregényes öbleivel, és végtelen erdeivel elvarázsolja az utazót. Egy olyan vidéken járunk, ahol az Istenek nem spóroltak a paradicsomi környezettel. Képzeljék csak el azt a helyet, ahol a tenger zavarbaejtően kék, a hegyek tekintélyt parancsolóan magasak, a csendes halászfalvak alvó színes házai képeslapokat meghazudtoló színekben tündökölnek, és a trattoriák folyamatosan megtöltik illatokkal a levegőt. A fáradt halászhálók, a lustán napozó macskák, és a délutáni szieszta csendjét megtörő vespák a mindennapok elengedhetetlen részei.

 
VENDÉGEINK VOLTAK... GÖTZ ANNA, VÁNDOR ÉVA, BÖRÖNDI TAMÁS

 SZÁLLODÁNK A KINTTARTÓZKODÁS ALATT   HOTEL SUDEST*** LAVAGNA

Szállodánk Lavagna központjában található, mintegy 550 méterre a CHIAVARI strandtól, 800 méterre a LAVAGNAI strandtól. Lavagnából egy óra alatt elérhetőek a híres cinque terrei halászfalvak, La Spezia, valamint Genova. A szobák egyszerűen berendezettek, összkomfortosak, minden igényt kielégítenek. A helyi  szokásoknak megfelelően a fürdőszobák kisebbek. Minden szoba hidegburkolatos a tengerparti elhelyezkedés miatt. A WiFi használata csak a közösségi helységekben biztosított. Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a szobákban nincs hűtőszekrény, de  a szálloda személyzete készséggel áll vendégeink rendelkezésére a hűtendő gyógyszerek és élelmiszerek elhelyezésében.A tetőn tengerre néző panoráma napozó biztosítja a gondtalan pihenést. A hotel konyhája ízletes vacsorákkal várja a vendégeket. A strand mindössze 5 perc alatt elérhető, boltok 200 méteren belül találhatóakTörölköző csere és takarítás a szobákban minden nap biztosított, a vacsorák és reggelik bőségesek, több fogásosak.


   
 

               ÁRAK / IDŐPONTOK 2017

Turnusok                     Részvételi díj Gyermek ár Vacsora felár 
10 alkalom
2017 július 26 - augusztus 05 169.500 Ft 150.000 Ft 49.000 Ft


A GYERMEK ÁRRÓL: 
Gyermek ár 12 éves korig vehető igénybe szülőkkel együttutazó 3. vagy 4.  személyként. Ebben az esetben az elhelyezést 3 illetve 4 ágyas szobában biztosítjuk. Hatéves kor alatt az utazást nem javasoljuk. 


AZ ÉTKEZÉSEKRŐL: 
Hotelünkben a reggeli bővített kontinentális ( sonka, szalámi, sajt, péksütemény, croissan, brios, sütemények, dzsem, hideg - meleg italok ), még a vacsora szervírozása menü alapján történik. ( 1. előétel: falatkák  / 2. előétel: tészta / 3. főétel: húsétel  / 4. desszert: gyümölcs, vagy sütemény / 5. saláta büféasztalról ). A vacsoránál asztaltársaságonként szénsavas és mentes ásványvíz biztosított. Az egyéb italfogyasztás itallap alapján fizetendő. Vacsorára vonatkozó megrendelést legkésőbb indulás előtt 30 nappal fogadunk, vagy ha a megrendelés az utazás előtt pár nappal történik, erre szerződéskötéssel egyidejúleg lehet mód. A hotelben az alábbi speciális étrend rendelhető: vegetariánus, diabetikus, glutén és laktóz mentes. A speciális étrend megrendelése költségmentes. 


A STRAND SZERVÍZRŐL: 
Vendégeink a hoteltől 500 méterre található Lido strandot használhatják, ahová kedvezményes áron válthatnak belépőt strandfelszereléssel ( nyugágyak + napernyő ). Azon vendégeink akik ezt a szolgáltatást nem veszik igénybe, a szabadstrandokat használhatják Chivariban ( 600 m ) vagy Lavagnában ( 800 m ).

A strandszervíz ára ( 2 nyugágy és napernyő ): 14.300 Ft / fő / 9 nap 
A szolgáltatást megrendelni csak foglalással egyidejúleg lehet. 

A SZOBÁKRÓL: 
A hotel erkélyes és légkondícionált, valamint standard szobákkal áll a vendégek rendelkezésére. A befizetett részvételi díj standard szobában történő elhelyezést tartalmaz. Amennyiben vendégeink erkélyes, vagy légkondícinált szobát szeretnének, szerződéskötéssel egyidejűleg ezt jelezhetik, és megrendelhetik.

Erkélyes, nem légkondícionált szoba felára: ingyenes, foglalási sorrendben kerül kiosztásra
Légkondícionált szoba felára: 5,00 Eur / nap ( helyszínen fizetendő )


AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS : 
Csak autóbusz közlekedésre vonatkozó igényt is teljesít irodánk.
A buszjegy csak oda útra Budapest - Lavagna vonalon: 24.900 Ft

Oda - vissza útra: 35.900 Ft
Csak buszközlekedés esetén személyenként egy nagy bőrönd és egy közepes méretű utazótáska helyezhető el a csomagtérben, valamint kézipoggyászként egy táska megengedett az utastérben.  

Az ártáblázatban megjelölt részvételi díjak az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

- utazás autóbusszal
- szállás tengerparti hotel standard szobáiban***
- reggeli
- kirándulás Sestri Levantéba
- városnézés Lavagnában
- látogatás San Salvatoréba
- városnézés Chiavariban
- telepített idegenvezető / asszisztencia

Kötelezően fizetendő a helyszínen az idegenforgalmi adó, mely összege 2,00 Eur / fő / éj. Az idegenforgalmi adó 18 év felett fizetendő, gyermekek mentesülnek a megfizetése alól. 


Opcionális szolgáltatások:

- egyágyas felár: 20,00 Eur / éj 
- légkondícionált szoba felára: 5,00 Eur / éj 
- vacsora felár ( 10 alkalom ): 49.000 Ft / fő

- strandszervíz ára ( 2 nyugágy és napernyő ): 14.300 Ft / fő / 9 nap

- speciális étrend igény: szerződéskötéssel egyidejűleg ingyenes


NYARALÁS A LIGÚR TENGERPARTON UTUNK PROGRAMJA 

1. nap: indulás a reggeli órákban, érkezés este Lavagnába. Felszállási lehetőségek autóbuszunkra:

 

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

2. nap: reggelit követően egész napos szabadprogram, strandolás.
Félnapos városnézés Lavagnában és Chiavariban. A programon való részvétel ingyenes. 
 
3. nap: egésznapos szabadprogram, strandolás. 
Fakultatív kirándulási lehetőség:
CINQUE TERRE: Monterosso és Vernazza városnézés + strandolás. A programon való részvétel ára 30,00 Eur / fő, mely idegenvezetést, vonat közlekedést és  városnézéseket is tartalmaz. Strandolás biztosított a nap folyamán Monterossoban. 

4. nap: reggelit követően pihenés a tengerparton. Fakultatív kirándulási lehetőség:
Corniglia - Manarola. A programon való részvétel ára 30,00 Eur / fő, mely idegenvezetést,vonat közlekedést és városnézést is tartalmaz. 

5.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton.  Fakultatív kirándulási lehetőség:
Portofino - Camogli kombinált kirándulás vonattal és hajóval. A programon való részvétel ára 35,00 Eur / fő, mely idegenvezetést, hajóközlekedést, városnézést, strandolást tartalmaz. 

6.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton.  Fakultatív kirándulási lehetőség:
Riomaggiore - Portovenere - Monterosso kombinált kirándulás vonattal és hajóval. A programon való részvétel ára 35,00 Eur / fő, mely idegenvezetést, hajóközlekedést, városnézést tartalmaz. 

7.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton.  Fakultatív kirándulási lehetőség:
Sestri Levante / strand program . A programon való részvétel ára 2,00 Eur / fő, mely autóbusz közlekedést tartalmaz.

8.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton.

9.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton. 

10.nap: reggelit követően pihenés a tengerparton.

11.nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből, és hazautazás.

A programok sorrendje, időjárás, vasúti sztrájk függvényében változhat. Egyes programok, alacsony létszám esetén összevonhatóak.

 

 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

 

A FIESCHI ESKÜVŐ 
LIGÚRIA LEGLÁTVÁNYOSABB ESKÜVŐJE, LEGIZGALMASABB ÉJSZAKÁJA
AUGUSZTUSI FORRÓ ÉJSZAKÁK LIGÚRIÁBAN SOK STRANDOLÁSSAL, PIHENÉSSEL, ÉS SZÓRAKOZÁSSAL...

 

Nagy a készülődés Lavagnában egész nyáron. Augusztusban valahogy minden este nagy a jövés – menés a város utcáin, és minden üzlet sokáig nyitva tart. Korántsem annak köszönhetően, hogy a mediterrán városban a tengerpartról folyamatosan jönnek a strandolók, akik a település hűs sikátoraiban keresnek menedéket. Nem. Augusztus első napjainak estéin sok a tennivaló, mindenkinek akad dolga. Legfőképp augusztus 12 – 13 napokon. Utolsó igazítások a fényfüzéreken, a szabászatban késő estig folyik a munka, az üzletek kirakatai megteltek kincsekkel, a sétálóutca már fel van lobogózva, a templomok harangjai pedig egy neves esküvő eljövetelét hirdetik. Mindenki izgatott. A fények hamarosan kigyúlnak. Augusztus 14 – én lesz pontosan 787 éve hogy Opizzone Fieschi a híres genovai dinasztia sarja és a bájos sienai Bianca di Bianchi örök hűséget fogadtak egymásnak Lavagna főterén. A város lakói egy ezerszeletes tortával kedveskedtek annak idején a toszkán szépség bevonulása alkalmából. Nemcsak az esküvőnek, de a legénybúcsúnak is évfordulója van mégpedig augusztus 13 - án éjjel. Ebből az alkalomból este megnyílik a bazilika nagy kapuja és mindenki fennhangon énekli az "Addio do Fantin" - t. Másnap az ezerszeletes esküvői tortából mindenkinek jut, aki elővételben jegyet váltott. A tortaszeletekben ötszáz piros szám és ötszáz kék szám van elrejtve. Minden piros számnak van egy kék megfelelője és fordítva. Nagy az izgalom hogy az azonos számú, de különböző színű papírkák és tulajdonosai egymásra találnak - e. Vajon születnek 2017 - ben nagy szerelmek?... Az öregek erről mesélni tudnának! Tartson velünk Ligúria legizgalmasabb esküvőjére, és mi garantáltan olyan hangulatot varázsolunk Ön elé, amilyenben  még nem volt része. Hajnalig tartó mulatság felvonulásokkal, élő műsorokkal, zenével, éjfél után tánccal. Mindez augusztus egyik legforróbb éjszakáján a Ligúr tenger partján. 

  
  

HÁROM NAP STRANDOLÁS A LIGÚR TENGERPARTON

 

RÉSZLETES PROGRAMAJÁNLÓ

Időpont: 2017 augusztus 12 - 17
Időtartam: 5 nap / 3 éj hotelben
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: félpanzió


1. nap:  indulás az esti órákban. Az erős tranzitforgalom miatt autóbuszunk éjszaka közlekedik. A felszállási lehetőségekről és időpontokról kollégáink adnak felvilágosítást. 

2. nap: délután 14:00 órakor a szállások elfoglalása, majd strandolás a lavagnai strandon. Este vacsora a hotel éttermében.

3. reggelit követően  rövid városnézés Lavagnában, ismerkedés a várossal, majd autóbuszos kirándulás San Salvatoréba ( 7 km ). Délben autóbuszos transzfer a Sestri Levante – i strandra, délután autóbusz közlekedést biztosítunk vissza a hotelbe. Korai vacsora a hotel éttermében. Este részvétel a Fieschi esküvőn.

20:30 megnyitó, bevonulás a Santo Stefano katedrális elé
20:50 Bianca grófnő üdvözlése
21:15 díszes, zenés felvonulás Lavagnában
22:00 a főtér nagyszínpadán az két grófi udvar bemutatása, a vendégek üdvözlése
00:00 óra a torta felszelése, a párok megkeresése
00:30 tánc 

4. nap:  késői reggelit követően kirándulás a monterossoi strandra. Este vacsora a hotel éttermében.

5. reggelit követően hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 95.000 Ft / fő mely ár az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza

- utazás autóbusszal
- szállás hotelben***
- bőséges reggeli és vacsora
- városnézés Lavagnában és San Salvatoréban
- idegenvezetés
- regisztráció a rendezvényen* ( a játék szabályairól és részleteiről kollégáink adnak felvilágosítást )
- egy szelet az esküvői tortából a készítő cukrász cukrászdájában
- egy pohár aperol spritz a Főtér bárjában


Egyéb költség a helyszínen: 35,00 Eur

- transzfer Sestri Levantéba
- idegenforgalmi adó
- Monterosso ( busz + vonat közlekedés )

 

NYARALÁS A RIVIERA DEI FIORIN ÉS A COTE D’AZUR - ÖN
GENOVA – IMPERIA - SANREMO – MONACO – NIZZA – CANNES – SAINT TROPEZ

 

Egy olyan nyaralást kínálunk Önnek, ahol semmire nincs gondja. Nappali közlekedést biztosítunk kényelmes 35 és 49 fős autóbuszainkkal, tengerparti hotelekben helyezzük el, az olasz konyha ínyencségeivel ismertetjük meg, a kint tartózkodás alatt idegenvezetőink majdnem minden napra különleges programokat kínálnak vendégeinknek. 2017 – ben is, vannak olyan programjaink, melyek nem fakultatívak, azaz a befizetett részvételi díj már tartalmazza a részvételt a kiránduláson. Vendégeink eldönthetik, hogy a tizenegy napos nyaralás alatt a tengert választják, vagy egy – egy alkalommal részt vesznek idegenvezetőink által szervezett programjainkon. Fontos megjegyeznünk, hogy a kirándulások a nyaralás jellegéhez mérten kerülnek megszervezésre,figyelembe vesszük a program nyaraló jellegét, ennek megfelelően majd minden programunkon a városnézések mellett strandolási lehetőség is biztosított.

 

LIGÚRIA – TIGULLIO ÖBÖL
Programunk alatt 2 – 2 éjszakát tölthet el a Tigullioi öbölben oda és vissza úton, és a térség legkellemesebb tengerpartjaival, legkülönlegesebb városaival ismerkedhet meg. Cinque Terrét már talán senkinek nem kell bemutatni. A lélegzetelállító magaslatokba futó apró, színes halászházak zsonglőrmutatványokat meghazudtoló módon szökkennek a magasba a hegygerincről és páratlan panorámával ajándékoznak meg. A legromantikusabb strandokat kétségtelenül itt találjuk. A programunk városnézéssel kombinált, de a délután fürdőzési lehetőséget biztosítunk Monterosso festői strandján.

 


A PULZÁLÓ METROPOLISZ
Akik a nagyvárosokat szeretik, azok sem maradnak program nélkül, mert útban Sanremo felé, egy fél napot eltöltünk Genovába. A hatalmas metropolisz nemcsak kikötőjével és régi halász negyedével nyűgöz le, minden bizonnyal nagy hatással lesz mindenkire az újonnan átadott palota negyed, az új Via Garibaldi villasora, és a de Ferrari tér. A tenger szerelmesei itt is kiélhetik szoros vágyódásukat, az Akvárium ugyanis gazdag látnivalókkal vesz le a lábunkról.

 

SANREMO – VIRÁGOK ÖLELÉSÉBEN
A dal, a virágok, a gazdagság és az elegancia városában mindig ezer program vár ránk, bármikor is érkezzünk. Akik az autentikus Itáliát szeretik, a mély sikátorokat azok megtalálják számításaikat a Signa negyedben. Itt szem és fültanúi lehetünk a mindennapi olasz életnek. Ne feledjük el, hogy egyben az elegancia, és fényűzés városában is vagyunk ahol az angol sétányon a parkok és villasorok mellett ott találjuk a híres sanremoi Casinot, és az Ariston palotát. Akik szeretnének mélyrehatóbb ismeretséget kialakítani a várossal, a vasúti pályaudvar mellett ráakadhatnak Nobel Villájára, vagy II. Miklós cár rezidenciájára. Az angol arisztokrácia hamar felfedezte magának a várost, így a tengerparti sétányon lenyűgöző múltszázadbeli épületekkel találkozhatunk.

 
  

SZOMSZÉDOLÁS A COTE D’AZUR – ÖN
Ne feledjük, hogy mindössze 20 kilométerre vagyunk a francia határtól. Hogy mitől lehet egy nyaralást még izgalmasabbá tenni?... Természetesen azzal, ha teszünk egy látogatás a francia „kék parton” . Egy napot tölthet el Saint Tropezba, mely nem csak a csendőr filmek forgatási helyszíne, de azt mondják egyben Provence kapuja is. Sok szép helyet láthat az ember a riviérán, de ilyen hangulatot, ilyen szín kavalkádot, és állandó pezsgést csak itt talál Saint Tropez – ben. Cannes hosszú homokfövenyes strandján mindenkinek akad hely megmártózzon a vakítóan kék tengerben. Aztán irány az óváros, ahol szebbnél – szebb ablakok, mesterien megkomponált üzletbejáratok várnak. Nem utolsó sorban eláruljuk, érdemes a pénztárcánkat magunknál tartani mert kecsegtető akciókba és nem mindennapi minőségű árukba botlunk. Igen, na és persze a Filmpalota sem marad ki, egy – két fotó a vörös szőnyegen aztán irány a part. A bejárat az autentikus Nizzába a Massena térnél kezdődik. Óriási tér fogad, melyet a kockás padlózat tovább tágít, melyet a modern villamos némán szel keresztül. A naptól menekülve keresünk menedéket a régi halász negyedben. Az ablakok és a paloták homlokzatai szinte mesélnek. Egy – egy titkosan megbúvó harangtorony megtöri a házak folytonosságát. Itt mindenki talál kedvére valót: különleges boltok, kávézók, kis templomok, hangulatos terek, virágpiac, tengerpart… Na és itt van a csodálatos Monaco, mely területe 2 km2 sincs. A pompa és fényűzés negyedében kezdünk a Casinonál, és Paris Hotelnél. A Hercegi Palota kapcsán a I. Albert herceg családfájának titkaival, valamint a tragikus sorsú Grace Kelly történetével ismerkedhetnek meg.  

VIDÉK BÁJ
A nyaralás alatt Imperia tartományban olyan helyeket mutatunk be, melyet bizonyosan még Ön sem ismer. Azt mondják olyan, helyek ezek, ahol a madár sem jár, olyan települések, ahol élet nyoma alig tapasztalható. Programunkban 2017 ben: BUSSANA VECCHIA – SEBORGA HERCEGSÉG – BOCCADASSE – APRICALE – HANBURY KERT. Tartson velünk 2017 – ben egy nem mindennapi nyaralásra. A többit majd idegenvezetőink elmesélik!

  

Részletes program

1.nap: indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül.
Felszállási lehetőségek autóbuszunkra:

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

Este 20:30 óra magasságában a szállások elfoglalása Lavagnában. Vacsora a hotel éttermében. Szállásunk Lavagnában a Hotel SudEst*** ,  a szállodáról részletes ismertetőt kizárólagos szálláshelyeink menüpontban olvashat Hotel SudEst címen. 

2. nap: reggelit követően egész napos szabadprogram, strandolás a tengerparton.
Fakultatív program idegenvezetővel: Monterosso – Vernazza városnézéssel és strandolással.
Utazás módja: busz + vonat.
Részvételi díj: 30,00 Eur / fő.
A program minimum 20 fő együttes jelentkezése esetén indul

3. nap: reggelit követően egész napos szabadprogram, strandolás a tengerparton.
Fakultatív program idegenvezetővel: Riomaggiore - Portovenere városnézéssel és strandolással.
Utazás módja: busz + vonat + hajó
Részvételi díj: 35,00 Eur / fő.
A program minimum 20 fő együttes jelentkezése esetén indul

4. nap: reggelit követően látogatás San Salvatoréban, a Fieschi család katedrálisában, majd továbbutazás Genovába. Gyalogos városnézés az óvárosban. A program körülbelül 1,5 – 2 órát ölel fel az alábbi vonalon – Jezsuita lovagrend temploma – Királyi Palota – Egyetem – S. Annunziata templom – Via Gribaldi palotái – De Ferrari tér – Dóm – San Giorgio palota – Akvárium.  Délután szabadprogram Genovában, 17:00 órakor továbbutazás Sanremoba. Várható érkezés a hotelbe 19:00 órakor. Szállásunk Sanremo belvárosában található, 40 méterre a homokos strandtól. 
Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a befizetett részvételi díj tartalmazza a San Salvatore-i  és Genova-i programunkat!

5. nap: reggelit követően gyalogos városnézés Sanremoban az alábbi vonalon: Ariston palota – Corso – Casino – San Siro – Pigna ( kb. 1,5 óra ). A program a vendégeink számára ingyenes. Egész napos pihenés, strandolás.  Vendégeink a hotellel szemben található Morgana  strandot használhatják, ahová a hotel biztosít ingyenes belépést. A strandon a nyugágy és napernyő bérlése nem kötelező.

6. nap: reggelit követően egész napos szabad program, strandolás.
Fakultatív programlehetőség autóbusszal, idegenvezetővel: Saint Tropez rövid városnézés és strandolás + Cannes strandolás
Időtartam: egész napos program.
Részvételi díj: 35,00 Eur / fő
A program minimum 20 fő együttes jelentkezése esetén indul.

7. nap: reggelit követően egész napos szabad program, strandolás.
Fakultatív programlehetőség autóbusszal, idegenvezetővel: Monaco – Nizza
Nizzában strandolási lehetőség biztosított
Időtartam: egész napos program.
Részvételi díj: 35,00 Eur / fő
A program minimum 20 fő együttes jelentkezése esetén indul.

8. nap: reggelit követően egész napos szabad program, strandolás.

9. nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből. Továbbutazás Sestri Levantéba. Érkezés délben, strandolás Ligúria egyik legszebb homokfövenyes strandján. 18:00 órakor a szállások elfoglalása Lavagnában ( ideúton megismert hotel ).

10. nap: reggelit követően egésznapos strandolás.
Fakultatív programjaink
- Rapallo - Portofino - Camogli strandolással 35,00 Eur / fő ( busz + vonat + hajó )

11. nap: reggelit követően kijelentkezés a hotelből és hazautazás. Érkezés Budapestre 23:00 óra magasságában.

ÁRAK / IDŐPONTOK 2017

Turnusok                     Részvételi díj Gyermek ár Vacsora felár 
10 alkalom
2017 július 26 - augusztus 05 205.000 Ft 165.000 Ft 49.000 Ft

 


A GYERMEK ÁRRÓL: 
Gyermek ár 12 éves korig vehető igénybe szülőkkel együttutazó 3. vagy 4.  személyként. Ebben az esetben az elhelyezést 3 illetve 4 ágyas szobában biztosítjuk. Hatéves kor alatt az utazást nem javasoljuk. 


A HOSSZABBÍTÁSRÓL: 
Hosszabbítás nem lehetséges


AZ ÉTKEZÉSEKRŐL: 

- reggeli: felvágott, sonka, sajt, péksütemények, édes sütemények, yoghurt, gyümölcs, kávé, tea
- vacsora: 1 fogás bocconcini / falatkák 2. fogás előétel / tészta, 3. fogás  főétel húsétel körettel, salátával, 4. fogás desszert. A vacsorához asztalonként ásványvíz biztosított,  sanremoi hotelünkben irodánk minden asztaltársaságnak egy üveg bort biztosít esténként ingyenesen.Az étkezéseket legkésőbb indulás előtt 30 nappal rendelhetik meg vendégeink. Azt követően nem áll módunkban a megrendeléseket fogadni és kedvezményes árakat garantálni. Azon vendégeink akik nem rendeltek vacsorát  csak a’la carte étkezést tudnak igénybe venni mely induló ára 18,00 Eur / fő. Az alábbi speciális étkezésre vonatkozó kéréseket tudjuk teljesíteni amennyiben a kérést időben leadják vendégeink és szerződésben rögzítjük: Vegetarianus * Diabetikus * Glutén mentes * Laktóz mentes * Halmentes
Más speciális kérést nem áll módunkban teljesíteni.

A STRAND SZERVÍZRŐL: 
Ezen az utazáson nincs lehetőség strandszervíz igénybevételére.

A SZOBÁKRÓL: szobáink légkondícionáltak, hűtővel felszereltek. 

AUTÓBUSZ KÖZLEKEDÉS : 
Csak autóbusz közlekedésre vonatkozó igényt is teljesít irodánk.
A buszjegy csak oda útra Budapest - Lavagna vonalon: 24.900 Ft

Oda - vissza útra: 35.900 Ft
Csak buszközlekedés esetén személyenként egy nagy bőrönd és egy közepes méretű utazótáska helyezhető el a csomagtérben, valamint kézipoggyászként egy táska megengedett az utastérben.  

Az ártáblázatban megjelölt részvételi díjak az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

- utazás autóbusszal
- szállás tengerparti hotel standard szobáiban***
- reggeli
- autóbusz közlekedés a Sestri Levante - i strandra
- városnézés Genovában

- városnézés Sanremoban
- kirándulás San Salvatoréba
- telepített idegenvezető / asszisztencia

Kötelezően fizetendő a helyszínen az idegenforgalmi adó, mely összege 2,00 Eur / fő / éj. Az idegenforgalmi adó 18 év felett fizetendő, gyermekek mentesülnek a megfizetése alól. 


Opcionális szolgáltatások:

- vacsora felár 46.000 Ft / fő

- speciális étrend igény: szerződéskötéssel egyidejűleg ingyenes
- légkondícionált szoba felár Hotel SudEst: 30,00 Eur / szoba / 4 éj ( helyszínen fizetendő )
- erkélyes szoba felár Hotel Marinella:  60,00 Eur / szoba / 6 éj ( helyszínen fizetendő )
- egyágyas szoba felár : 150,00 Eur / szoba / 10 éj ( helyszínen fizetendő )

 

 

LÁTOGATÁS A SEBORGAI HERCEGSÉGBEN

SAN REMO - BUSSANA VECCHIA - IMPERIA - GENOVA - MONACO - NIZZA

Ahhoz, hogy az autentikus Ligúriát megismerjük, a hegyekbe kell mennünk. Programunk alkalmával eltávolodunk a tengerparti sávtól és szédítő magaslatokba emelkedünk, így érjük el Seborgát, Bussana Vecchiát és Apricalét. A Seborga Hercegség  név két hercegségre vonatkozik, melyek közül az egyik az 1079–1729-ig fennálló történelmi hercegség, a másik pedig az 1963-ban megalakított mikronemzet Dél-Európában, mely Seborga városából és a hozzá tartozó területekből áll. A város 500 méter magasságban a Liguri-Alpok lábában fekszik, 3 km-re a Földközi-tengertől. Jelenleg I. Marcello az uralkodó a hercegségben. Bussana Vecchiában mintha megállt volna az idő. Ódon falak, szűk sikátorok uralják a régi városmagot. Igazi kuriózum ez azok számára akik szeretik az eldugott kis helyeket, érdekes településeket.

  

A virágok völgyében fekvő San Remo, nemcsak egy kis meseváros ahol ezrével nyílnak a virágok, de a kultúra és művészet otthona is. Bármerre is induljunk a városban gyönyörű villákba hangulatos parkokba, és romantikus tengerparti sétányokba botlunk. A városnak hírnevet hozó Casino és az Ariston filmpalota februárban és márciusban a dalfesztivál és számos más zenei rendezvény otthona. Megtaláljuk itt az autentikus Itáliát is, ha a sétánk irányát észak felé vesszük a Casbah negyedbe. Hangulatos sikátorok, lélegzetelállító magaslatok jellemzik ezt a városrészt. Aztán ott vannak a pálmaligetek, parkok, és megint csak villák, és parkok, villák és virágok…és a tenger. Igazi szín kavalkád fogad az elegancia és a virágok városában. Februártól a zenei világ színe – java már itt éli a mindennapjait, a város lázban ég az éppen aktuális Sanremo – i Dalfesztivál miatt. Az ősz sok ajándékot tartogat, például azt a kiváltságot hordozza magában, hogy októberben még fürödhetünk a tengerben.

 
  

San Remo alig harminc kilométerre található Európa minta hercegségétől, Monacotól, ahol a gazdagságon és fényűzésen túl számos érdekes történelmi látnivalóval ismerkedhetünk meg. Sétánk elengedhetetlen része a Hercegi palota felkeresése, és a tragikus sorsú III. Raineri és Grace Kelly sírjának felkeresése a hercegi kápolnában.

 

Panoráma útvonalon érjük el Nizzát az Eze Village érintésével.   Nizza a negyedik legnagyobb francia város, a Cote d’azur fővárosa. Hangulatos régi kis halász negyedében igazi értékekre és nem mindennapi palotákra bukkanunk.  

  

Rövid látogatás a Doriák városában, Genovában ahol a megújuló palota negyedben a Via Nuova Garibaldin nézheti végig a legszebb épületeket.
Az egykori halász negyedbe a Porta Sopranán keresztül nyílik belépés ahol egy más világ fogad minket. 

  

 

RÉSZLETES PROGRAM

Időpont: 2017 október 28 - november 02
Időtartam: 6 nap / 5 éj
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: hotel***
Ellátás: reggeli

1.nap: indulás a hajnali órákban. Az alábbi városokban biztosítunk felszállást

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

Érkezés az esi órákban Lavagnába, a szálláshelyek elfoglalása, majd vacsorázási lehetőség a hotelben.

2. nap: délelőtt kirándulás San Salvatoréba, majd látogatás Genovában. Sétánkat a Via Garibaldi palotasorainál kezdjük, majd régi negyedbe érkezünk a San Lorenzo katedrálishoz. Szabadprogramot követően továbbutazás Sanremoba. Érkezés San Remoba a kora esti órákban, a szállások elfoglalása, szabadprogram. Vacsorázási lehetőség a hotelben. Szállásunkról részletesen programismertető végén olvashat.

3. nap:  reggelit követően kirándulás Seborgába, Bussana Vecchiába és Apricaléba.Visszaérkezés Sanremoba csak az esti órákban. Vacsorázási lehetőség biztosított a hotelben. 

4. nap: egésznapos buszos kirándulás Monacoba és Nizzába. Reggelit követően látogatás a Monaco – i Hercegségben. Városnézés az alábbi vonalon: Casino – Caffé Paris – Hotel Paris – kikötő – Hercegi palota – Hercegi kápolna és templom. Délután továbbutazás Nizzába Eze település érintésével. Séta a promenádon a város legelegánsabb hoteleinek felkeresése: Negresco – Mediterranean Palace – Splendid. Séta a Massena téren, majd a régi halászfaluban. A nap további részében szabadprogram.

5. nap: reggelit követően városnézés Sanremoban, majd továbbutazás Imperiába. Kora este továbbutazás a tranzitszállásra.

6. nap: reggelit követően hazautazás, érkezés az esti órákban.


SZÁLLÁS INFORMÁCIÓ

Szállásunk Sanremo történelmi belvárosában található hotel, közvetlenül a tengerparti sétányon, 10 perc sétára az Ariston palotától és a Pigna negyedtől. A hotel szobái összkomfortosak, minden igényt kielégítenek. A fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szobákban hűtő biztosított.

 

RÉSZVÉTELI DÍJAK 

Autóbusz 1 – 5 sorok 92.000 Ft
Autóbusz 6 – 9 sorok 89.500 Ft
Autóbusz 10 – 12 sorok 87.000 Ft
Autóbusz 13. sor 85.000 Ft

 

Helyszínen fizetendő költségek:

behajtási engedély és parkolás Monaco
behajtási engedély és parkolás San Remo
behajtási engedély  és parkolás Nizza
behajtási engedély  és parkolás Genova
helyi autóbusz Apricale - Bussana - Seborga
idegenforgalmi adó
audioguide 
-----------------------------------------------------
Összesen 90,00 Eur / fő

Opcionális költségek:

- BBP biztosítás 500 Ft / nap
- egyágyas felár 20,00 Eur / éj

- erkélyes szoba felára 20,00 Eur / szoba / 3 éj 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016


 

BOR, MÁMOR, PROVENCE


LEVENDULA VIRÁGZÁS PROVENCE - BAN

Provence varázslatos levegője olívaolaj-, kakukkfű- és levendulaillatot áraszt. A napfényben fürdő déli tartomány nem minden ok nélkül a turisták egyik legkedveltebb úti célja. Provence és a napsütötte domboldalakon végigkígyózó, végtelen lila levendulamezők szinte elválaszthatatlanok egymástól. Nem is csoda e képzettársítás, hiszen a tartomány négy megyéjében – Alpes de Haute-Provence, Drôme, Hautes-Alpes és Vaucluse – is lehetőségünk van felfedezni ezt a csodálatos növényt. A levendulautat követve bejárhatjuk a környéket, megismerhetjük a növényzetet, a levendulát megművelő embereket és a levendulából készült termékeket. Megtapasztalhatjuk, mennyi csoda rejlik ebben a gyönyörű lila növényben, mely az idők folyamán Dél-Franciaország és Provence jelképévé vált: parfümkészítés, aromaterápia, levendulaolaj, levendulaalapú receptek és ételek (méz, szörp…).A levendula június végétől augusztus végéig virágzik, persze ez a levendulamező elterülésétől, magasságától és az időjárástól is függ.

 

Programunk során a vidék illata, zamata, és hangulata mellett helyet kapnak a történelmi városok, kastélyok, és a páratlan szépségű Cote d'Azure. Utazásunk alatt bemutatunk egy igazi művészvárost Antibe - ot, egy világhírnévre szert tett tengerparti nyaralóhelyet Saint Tropes - t, és egy igazi metropoliszt Marseillest.  


               
   

Arles - Avignon - Pointe du Gard

Egy nap a Rhone partján...látogatás a római birodalom egykori császárvárosában Arlesban, mely festő tereivel, kaotikusan kanyargó utcáival és meglepő méretű római kőkolosszusaival Franciaország egy érdekes de nagyon szerethető arcát mutatja be. A pápai Avignon elegáns és égbetörő palotájával, a Rhone felett ívelő csonka híddal, csendes de állandóan pulzáló belvárosával és elegáns kávézóival hamar a kedvencünké válik. Az Alpok kapujában a mediterráneum és a hegyvidék találkozásánál egy olyan várost ismerhetünk melyet rendezvényei kapcsán méltán hívnak a kultúra központjának. A virágoktól roskadozó ablakok, a Rhone nyugodt folyása, az emberek higgadtsága hamar átragad ránk, és bár indulnánk tovább, hogy felfedező utunkat tovább folytassuk, de valahogy nem tudunk elszakadni...  

  
  

CIGALE... babonák a jelenben

Cigale, avagy magyarul kabóca. Éjjel - nappal jelen vannak, na nem a fák lomkoronáin hanem az ablakok zsaluin, és az ajtók kilincse felett. Ez a nem túl szép bogár, a helyi keramikusok kezének köszönhetően valósággal megszépül és hamar kedvenccé válik. A mozgásérzkelős kis kerámia állatok amint elhaladunk előttük megszólalnak. A régi öregek azt tartják, nem árt egyet tartani az otthonunkban mert távol tartja az ártó szellemeket...  

  

A VERDON-I KANYON ÉS A NAP VÖLGYE...

Tudni kell magunk mögött hagyni a nagyvárosok zaját ha eljön az idő. Az Alpok csúcsai egy más világot takarnak de útban a csúcsok felé a Nap völgyében haladva találjuk a legeldugottabb településeket, és az igazi levendulamezőket. Egy teljes napos kirándulás keretében különleges utazásra invitáljuk vendégeinket. Hátra hagyva a civilizációt a természetnek alárendelve apró falvak érintésével haladunk a Verdon kanyonhoz. Menetközben Riez - Rougon - Moustiers Sainte Marie  településeken haladunk keresztül...

  
  

VIDÉKI BŰVÖLET

L'isle sur la Sorgue - Gordes - Roussillon - Apt... 

  
  

RÉSZLETES PROGRAMAJÁNLÓ

Időpontok: 

2017. június 16 - 22
2018. június 12 - 18  *** jövőre is 2017 - es áron! ***

Időtartam: 7 nap / 6  éj
Utazás:  autóbusszal
Elhelyezés: Hotel *** ( Martigues )

Ellátás:  reggeli
 

1. nap:  indulás a reggeli órákban. Este  a szállások elfoglalása Ligúrában ( Lavagna - Chiavari hotel *** ), vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.

Felszállási lehetőségek:

 

Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

2. nap: Lavagna - Antibes - Saint Tropez - Aix en Provance

Reggelit követően utazás autóbusszal a Ligúr riviérán keresztül a Cote d'Azure - re. Kora délután érkezés a tengerparti Antibes - be. " Itt minden ragyog, minden virít és énekel" . Írta a gyönyörű francia riviérán fekvő városról Victor Hugo, Picasso pedig úgy nyilatkozott  Antibes  az életörömök városa.  Hangulatos mediterrán óvárosa, festői sikátorai, provinciális piaca méltán teszik az egyik legfelkapottabb tengerparti várossá. Délután továbbutazás Saint Tropes - be. Míg az 1950-es években Brigitte Bardot hódított a saint-tropez-i strandokon, ma nemzetközi hírességek fordulnak meg itt. Az egykori halászfaluból kinőtt elegáns tengerparti város hangulatos kis utcáival, romantikus öbleivel, és az egykori csendőr állomással ma már legendának számít... este a szállások elfoglalása Martiguesben.


3. nap: Aix en Provance - Arles - Avignon - Pointe du Gard

Reggelit követóen kirándulás a Rhone folyó partján. A látogatást Constantinus városában kezdjük, mely egykor a császári Róma legfontosabb bázisa volt. A városban sétálva a hangulatos utcák színes zsalugáterei és romantikus kis balkonjai közül előbukkannak Arles igazi kincsei a római színház, Constantinus fürdője és a Saint Trophime templom. Az utazás kötelező megállója az avignoni pápai palota, mely égbetörő elegáns épületével a környező településeket uralja. A tetőről gyönyörű kilátás nyílik a Rhone folyóra és a város tetőteraszaira. A belvárosi felefedezőtúrát követően séta a tragikus sorsú Rhone folyó felett valamikor átívelő Ponte d'Avignon - on, mely Franciaország legismertebb hídja. Késő délután látogatás a Pointe du Gard - hoz, a régi római kori vízvezetékhez. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.
 

4. nap: Aix en Provance - Valensole - Riez - Rougon - Verdon

Reggelit követően a provence - i vidéki élet szépségeivel ismerkedünk. Ezen a napon táskánk egyik leghasznosabb tartozéka  a fényképezőgép.  A gyönyörű táj, a tarka virágmezők, az elhagyott romok, gazdaságok, kastélyok, kúriák, szőlőbirtokok, bájos középkori falvacskák, szédítő magasságba kúszó  hegyek,  sziklák, a napraforgó  és kaporültetvények … egymást váltva vonják magukra a figyelmet. A Verdon szurdok zavarbaejtően kék víze, a tér és a mélység konglomerációja együtt a tökéletesség és a szépség. Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.
 

5. nap: Aix en Provance - L' isle sur la Sorgue - Gordes - Roussillon - Apt

Reggelit követően maradunk a vidék bűvöletében. Uticélunk a Sorgue folyó is csatornái fölé épült város meglátogatása, majd továbbutazunk Gordesbe, melyről azt tartják Provence legszebb falva.  Bár Provence-ban nehéz lenne egyetlen legszebb falucskát megnevezni, mégis sokan illetik ezzel a dicsérő jelzővel a Vaucluse-fennsík szélén álló, ősi Gordest, sőt 1982-ben hivatalosan is megkapta ezt a rangos címet. A hegyoldalban ülő, szinte a sziklából kinövő házainak látképe a levendulamezők mellett egész Provence talán legtöbbet fotózott, jellegzetes pontja. A falu tetején magasodik impozáns méretű vára, a Castrum Gordon, mely meghatározza az egész város látképét, ezért is szokták Gordest Provence Akropoliszának nevezni. Roussillon az okkersárga falu csodálatos vörös szikláiról és okker kőbányáiról híres. Apt városa a Luberon nemzeti park egy kis gyöngyszeme különleges gasztronómiával, kandírozott gyümölcsökkel, helyi piacikkal, és nem utolsó sorban hangulatos kis utcákkal. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel.

Este visszautazás a szállodába Aix en Provance- ba. Provence-ban nehéz lenne egyetlen legszebb falucskát megnevezni, mégis sokan illetik ezzel a dicsérő jelzővel a Vaucluse-fennsík szélén álló, ősi Gordest, sőt 1982-ben hivatalosan is megkapta ezt a rangos címet. A hegyoldalban ülő, szinte a sziklából kinövő házainak látképe a levendulamezők mellett egész Provence talán legtöbbet fotózott, jellegzetes pontja.forrás: Gordes, Provence legszebb falva | Franciaország -
6. nap: Aix en Provance - Mairselles - Lavagna 

Reggelit követően a Cote d'Azure metropoliszába Marseilles - be látogatunk. Bábeli zűrzavar, de ugyanakkor mesebeli hangulat fogad Franciaország egyik legnagyobb kikötővárosában. A 26 századon átívelő történelmi hagyományokat, és multi kultúrális értékeket felsorakoztató városban mindenki talál különleges számára tetsző épülete, utcát, teret, sétányt...vagy akár csak egy hangulatot, melyet mélyen elcsomagolva hazahoz! 111 kerület, többszáz múzeum, fehér sziklás öblök, azúr kék tenger, szorgosan igyekvő hajók...ez Marseilles! Városnézésünk főbb pontjai: Városháza - Cathédrale de la Major - Hotel de Ville - Szent Mihály templom - Arc de Triomphe - If vára - Prado.... Szabadprogramot követően, késő délután utazás a tranzitszállásra Lavagnába. Késő este vacsorázási lehetőség a hotelben. 
 

7. nap: Lavagna - Budapest

Reggelit követően hazautazás az idefelé megismert útvonalon. Érkezés Budapestre 23:00 óra magasságában.

 

RÉSZVÉTELI DÍJAK 2017 / 2018 - ban változatlan árakon!

Időpont Időtartam Részvételi díj
autóbusz 1-5 sor
Részvételi díj
autóbusz 6 - 10 sor
Részvételi díj
autóbusz 11 - 12 sor
Részvételi díj
autóbusz 13 sor
Kód
2017 június 16 - 22
2018 június 12 - 18

 
7 nap / 6 éj
7 nap / 6 éj

 
136.500 Ft 134.900 Ft 131.000 Ft 129.900 Ft PRV 

 

 Részvételi díj tartalma:
- utazás autóbusszal
- 6 éj szállás 2 – 3 ágyas hotel*** szobáiban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés

A részvételi díj NEM tartalmazza: 

- idegenforgalmi adó 
- belépők
- autóbusz behajtási engedély

Összesen: 85,00 Eur 

Vacsora felár: 33.500 Ft  / 6 alkalom
Egyágyas felár: 20,00 Eur  / éj

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, büfé autóbuszunkon
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel:  119.900 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017.december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával: 115.900 Ft


Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

SZÁLLÁSUNK A KINTTARTÓZKODÁS ALATT - HOTEL MARTIGUES***

Központi elhelyezkedésű hotel, összmomfortos szobákkal. A szállótól a Rhone folyó torkolata,  és hangulatos sétányok 300 méterre találhatóak, boltok és éttermek 200 méterre. Felhívjuk vendégeink figyelmét, hogy a szállodai szobák alapterülete a megszokottól valamivel kisebb lehet. Utas visszajelzéseink és kollégáink értékelése alapján a hotel minősége, valamint a személyzet segítőkészsége alapján, és a konyhai szolgáltatásokat mérlegelve jó. Elhelyezkedése kifejezetten ideális a szolgáltatók és boltok megközelítése szempontjából. További információért hívja irodánkat.  


 


ROMANTICA
     
                                                                                       

Ugrás ide: RÉSZLETES RÓMAI PROGRAMUNK

SZABADON RÓMÁBAN!
EGY PROGRAM TELE KÜLÖNLEGES LÁTNIVALÓKKAL ÉS SOK SZABADIDŐVEL... 
NE ROHANJON VÉGIG RÓMA UTCÁIN!
ÉLVEZZE A TERASZOK, TEREK HANGULATÁT...

Róma mindenkinek mást jelent. Egy város, egy hely, egy metropolisz, egy zarándoklat végállomása, egy vágy beteljesülése, caput mundi, a világ közepe. A város felkeresésének nem feltétlenül kell hogy legyen konkrét célja, legyen tél vagy nyár a terrakotta város és a Tevere nem vált profilt. A barokk városrész fáradhatatlan kútjai ugyanúgy ontják vizüket, a Largo Argentina lusta macskái mindig  ásítozva várják a potya falatokat. A Spanyol lépcső és a Navona a korai sötét estéken is a város fiataljainak találkozóhelye. Sokakban él egy vágy, egy álom, mely Rómához köthető. Van akit a hit vezet, van akit a vágy, van akit egy közös nyelv, kultúra, vagy zenei ízlés. Ha még nem találta meg mi az ami ehhez a városhoz vonza, üljön le egy belvárosi kávézó egyik teraszára, merüljön el a mindennapok Rómájában, figyeljen a hangokra, illatokra...

  

Róma nem csak a történelem bölcsője, hanem a szenvedélyek városa is, nagy szerelmek és tragédiák színhelye. E rövidke név igen is sokmindent takar, ha például visszafelé olvassuk az AMOR, azaz a szerelem szót kapjuk. A többezer éves kultúra és a moder nélet oly természetességgel fér meg egymás mellett, mint kevés helyen a világon. Az örök város utcáit mostanság kényesen elegánsLanciák és Alfa Rómeók róják, és a sarus, páncélos rómaiakat is felváltották az Armani öltönyös nyalka mammonék, de ma is árad belőle a nagyság, a hatalom, az elpusztíthatatlanság: térdre kényszeríti a látogatót. Róma ma is pont úgy néz ki, mint a hatvanas években, mikor Federico a Dolce Vítában fürdeni küldte Anitát a Trevi kútba, és ne feledjük, hogy ugyanezeken az utcákon száguldott végig vespájával Audrey Hepburn. Rómát pont ezek a halhatatlan dolgok teszik naggyá, kedvelté, és felejthetetlenné. 

  

A város és a paloták környékbeli vulkanikus dombjaiból nyert masszív építőkövei meghatározták a város képét és az építkezés sajátosságait. Többszáz év elteltével a város utcái és sikátorai nem változtak. Az átépítések alkalmával az alapköveket meghagyták, és a felújítások csak a gyönyörű paloták felsőbb szintjeit érintették. Ennek köszönhető többek között, hogy középkorban divatos szűk viuzzák ma is a mediterrán város legkedveltebb és leghangulatosabb részéhez tartoznak.

  

ÖRÖK VÁROS, ÖRÖK FÉNYEK, MEGKOPÓ UTCÁK...

Róma utcái kopnak, és napról- napra rosszabb állapotba kerülnek, melynek oka nem az időjárás, vagy az építőkövek elérése, hanem sajnos a turisták. Pár évvel ezelőtt még ingyen sétálgathattunk a Via Sacrán, ma már azonban vaskos eurókat kell fizetnünk azért, ha szó szerint az utca köveit szeretnénk "koptatni". Szégyentelen dolog, hogy pont a "Szent úton" és a Fórumon fogyatkoznak meg a kövek, de sajnálatos és bizonyított tény a kövek eltűnése. A római rendőrség arról számolt be, hogy sok turista a római városnézés közben egyszerűen csak felkap egy mozgatható követ az útról, hogy hazavigye emlékként. A turisták nagy része a repülőtéren bukik meg, a szokatlan szuvenírrel a biztonsági átvilágítások alkalmával. A szóban forgó macskaköveket az ókori rómaiak vulkanikus eredetű kövekből készítették és a Rómából kivezető utakat burkolták velük. Róma fő repülőterein dolgozó biztonsági szolgálat jelentése szerint egyre többször találnak macskakakövet a hazafelé tartó turisták kézipoggyászaiban. Elég szokatlan dolognak számít macskakövet lopni, ugyanakkor bizonyítást nyert az a sajnálatos tény, hogy egyre sűrűbben fordul elő. A vétkes turisták Róma utcáin sétálgatva egyszerűen összeszedik azokat a köveket, amiket meg lehetett mozdítani, aztán elrakták a bőröndjükbe, mintha valami szuvenírek lennének. A macskakövek mellett márványkőből készült mérföldkövek is elő szoktak kerülni a turisták csomagjaiból, melyeket a Via Appiáról hoznak magukkal.

  

A 78 éves Carlo Aymonimo római építész tervei között szerepel, hogy bizonyos helyeken vörös téglával egészítené ki a Colosseumot - a hatalmas cirkuszt, ahol egykor 50. 000 polgár nézhette emberek és állatok küzdelmét. "Egyáltalán nem valami új olasz Disneyland építéséről van szó. Sőt, épp az ellenkezőjét szeretnék megvalósítani: egy egyedi műemlék történelmileg hiteles és pontos rekonstrukcióját. Aymonino terve újra feleleveníti azt a régi vitát, hogy a műemlékeket vajon eredeti állapotuknak megfelelően kell helyreállítani, vagy meg kell hagyni olyannak, amilyenné az idő és a történelmi viszontagságok formálták őket. Az idős római építész kétségkívül az előbbi álláspontot osztja: "Ma elektromos árammal működő lift is van a Colosseumban, amit tervezői aligha építettek bele annak idején" - jegyezte meg ironikusan. A birodalom rabszolgái 8 évig építették a hatalmas színházat, melyet i. sz. 80-ban egy 100 napig tartó vad és véres harcijáték-sorozattal avattak fel. Az építész másik nagyszabású terve az, hogy felbontja a Forumot kettészelő, Mussolini idején épült utat. "Nevetséges, hogy még mindig ott van" - mondta az építész. "Mikor építették, betemettek egy csomó fontos romot, és kettévágták a Forumot." Aymoninot az az érv sem hatja meg, hogy ha eltűnik Róma egyik fontos útvonala, az amúgy is zsúfolt városban soha nem látott mértékben összetorlódik a forgalom. "A forgalom olyan, mint a víz. Mindig talál magának utat" - bölcselkedett az agg építész.

...és ha ezzel megvolnánk, Aymonino szerint "ideje némi vitalitást és pezsgést vinni a városba". "Természetesen nem bevásárló-utcákra gondolok, hanem könyvesboltokkal és kávéházakkal teli sétálóutcára. Valami olyasmire, amiből az emberek fogalmat alkothatnak a Forum egykori pezsgő, életteli hangulatáról." Az építész nem készített még pontos költségvetést, de szponzorációs elképzelései önmagukban is sokkolni fogják a konzervatívabb művészet-pártolókat: "A Coca-Colához hasonló multiknak az imázsuk szempontjából jól jönne, ha egy ilyen tervet támogathatnának. Az egész világ elé kiállhatnának azzal, hogy ők renoválták a Colosseumot."

     

RÓMAI KÉPESLAPOK

CINECITTÁ ROMA... Róma a moziváros
A város nem csak hadvezéreket, királyokat, és művészeket nevelt, hanem a XX. század nagy filmcsillagjait. Római sétánk alkalmával akaratlanul is belebotlunk a kávézók fotóin, a mozik régi plakátjain, a Navona és Trevi árusainál az olasz film halhatatlan alakjaiba.

        

Federico Fellini * Monica Vitti * Anna Magnani * Gabriella Ferri * Alberto Sordi * Sophia Loren * Marcello Mastroianni * Ennio Morricone

  

Anna Magnanira emlékezünk...
A színésznő 1908-ban született törvénytelen gyermekként. Róma nyomornegyedében nevelte nagyanyja. Anna tizenévesen már éjszakai lokálokban énekelt, hogy kenyeret tudjon venni és beteg nagyanyját tudja ápolni. Legnagyobb filmsikere a Mamma Róma, ahol egy az addigi életével szakítani készülő prostituált egyedül neveli gyermekét Róma egy szegény negyedében. A szerepre egyik legjobban illő karakter volt, hiszen személyes sorsát látta a történetben. Nagy szerelme, Roberto Rosellini a film rendezője.
         
1940-es éveg végén a szerelem beteljesedni látszott, de egy idilli éjszaka utáni reggelen Roberto leugrott kutyát sétáltatni, de Anna hiába várta, soha nem látta többé a rendezőt aki Amerikába repült Ingrid Bergman után.
Anna Magnani halálának évfordulójára emlékezünk szeptember 26-án.

SZECESSZIÓS MESEVILÁGBA KALAUZOL A FRATELLI GOLDONI RÓMAI ÚTJA

Az olasz főváros ezen kerületének semmi köze sincs az antik, a reneszánsz és a barokk Rómához. Egy pillanatra el is felejthetjük hogy Rómában járunk. Az Örök Város északkeleti negyede, a Coppede az itáliai szecesszió egyik gyöngyszeme. A bizarr épületeknek nemcsak a homlokzata különleges, hanem a neve is. A Coppedében található például a Pókpalota, a Tündérházikó, a Békaforrás, nem beszélve a többi álomvilágot idéző kisebb-nagyobb házról. Nem csoda, hogy a római kerületet sokan csak Meseországként emlegetik. A 31 ezer négyzetméteres városrész legismertebb épületei egyetlen építész, Gino Coppede tervei alapján készültek az 1916-ban kezdődött városszépítés során, így ő lett a névadója is. Halála után sem állt meg az építkezés, hiszen Paolo Emilio André építész szívén viselte a negyed palotáinak sorsát és annak egységes stílusát. 18 palota, 27 épület,és néhány villa alkotja a kerület magját. A helyenként pompeji stílust, máshol császárkori római kort idéző épületek építő kövei érdekes hangulatot kölcsönöznek a palotáknak. A majolika, a fa és a travertinói márvány játékos elegye, ötvözve a vas kiegészítőkkel mesevilágot teremt. A központi tér szökőkútjánál és a 2. számot viselő ház kapuja alatt forgatták a Cabiria éjszakái című filmet. Manapság a csendes és romantikus Quartiere Coppede Róma diplomáciai negyede. Egymást érik itt a szebbnél szebb épületekben működő nagykövetségek és konzulátusok.

  

A KERESZTÉNY RÓMA...

  

Nem utolsó sorban, engedünk a csábításnak és Róma legnevesebb piacára látogatunk el a Porta Portéséhez...

  
 

RÉSZLETES RÓMAI PROGRAMUNK

Időpontok: 2018 március 15 - 21
Időtartam: 7 nap / 6  éj
Utazás:  autóbusszal (ülőhely foglalásról, sávos foglalási rendszerünkről az autóbusz - ülőhely foglalás menüpontban olvashat bővebben )
Elhelyezés: Hotel *** (Roma - Nomentana V.  Pzza. Bologna)
Ellátás:  reggeli
 

1. nap:  indulás a reggeli órákban. Este  a szállások elfoglalása tranzit hotelünkben milia Romagna tartományban. ( Hotel***  ). Ezen az estén vacsora igényelhető hotelünkben.

Felszállási lehetőségek:

 

   
Miskolc Búza tér 04:45 óra
Mezőkövesd LukOil kút 05:20 óra
Füzesabony Vasútállomás 05:50 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 06:20 óra
Hatvan Grassalkovich Kastély 06:50 óra
Gödöllő Tesco parkoló 07:20 óra
Budapest Hősök tere 08:00 óra
Budapest BAH csomópont 08:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 08:30 óra
Érd M7 lehajtó / Shell kút 08:45 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő 09:20 óra
Siófok Tesco parkoló 10:00 óra
Balatonlelle Marché 10:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 11:40 óra

2. nap:  reggeli után, továbbutazás Emiglia Romagna és Toscana tartományokon keresztül Rómába. Délután a szállások elfoglalása Róma V. kerületében. Este rendhagyó városnézés a barokk Rómában, a kivilágított szökőkutaknál. 

A program időtartama: kb. 4 óra
Érintett műemlékek: Szent Péter tér - Viktor Emanuele - Trevi - Spagna - Navona
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: ingyenes

3. nap:  reggelit követően utasainkat gyalogos városnézésre invitáljuk az ókori Rómába.

A program időtartama: kb. 6 óra
Érintett műemlékek: Colosseum - Forum Romanum - Traianus fóruma - Aracoeli templom - Szenátori paloták - San Pietro Vincoli
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: belépőjegy fizetéséhez kötött 

Belépőjegyek ára: 25,00 Eur. A jegyek előfoglalás kötelesek! A programon való részvételi szándékot szerződéskötéssel egyidejűleg jelezni kell!

4. nap:   reggelit követően utasainkat gyalogos városnézésre invitáljuk a keresztény Rómába. 

A program időtartama: kb. 6 óra
Érintett műemlékek: San Paolo - Laterán - Szent Péter tér - Vatikáni Múzeumok
A program sajátossága: gyalogos városnézés Vox készülékek használatával
A programon való részvétel: ingyenes

Felhívjuk vendégeink figyelmét hogy a Vatikáni Múzeumban történő tárlatvezetés és belépőjegyek előfoglalás kötelesek! A programon való részvételi szándékot szerződéskötéssel egyidejűleg jelezni kell!
Belépőjegy és helyi idegenvezetés a Vatikánban és a Bazilikában 45 Eur / fő5. nap: reggelit követően látogatás a Porta Portese piacon, majd séta a Tevere parton, délután szabad program.

A program időtartama: kb. 5 óra
Érintett műemlékek: Cosmedin templom - Igazság szája -Largo Argentina
A program sajátossága: gyalogos városnézés VOX készülékek használatával
A programon való részvétel: ingyenes6. nap: reggelit követően látogatás a Coppede negyedben, majd rövid szabadprogram a városban. 14:00 órakor indulás Veneto tartományba a tranzitszállásra. Ezen az estén vacsora igényelhető. 

A program időtartama: kb. 1 óra
Érintett műemlékek: Coppede negyed
A program sajátossága: gyalogos kötetlen séta
A programon való részvétel: ingyenes7. nap: reggelit követően hazautazás. Útközben 2,5 órás pihenő és vásárlási lehetőség a Noventai / Portogruaroi  bevásárlóközpontoknál. Érkezés Budapestre 21:00 óra magasságában. 
 

ÁRAK 2018

Időpont Időtartam Szabad
helyek
Részvételi díj
autóbusz 1-5 soraiban
Részvételi díj
autóbusz 6 -9  soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 10 - 12  soraiban
Részvételi díj 
autóbusz 13. sorában
Kód
 

2018 március 15 - 22
 
7 nap / 6 éj több mint 20 db   104.100 Ft 101.900 Ft 99.000 Ft 96.000 Ft FCO03

- utazás autóbusszal
- 6 éj szállás 2 – 3 ágyas hotel*** szobáiban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés

A részvételi díj NEM tartalmazza:
- idegenforgalmi adó 
- belépő Colosseum 
- belépő Forum Romanum
- helyi ATAC bérlet ( tömegközlekedés )
- audioguide használata
- helyi idegenvezető
- Vatikáni Múzeumok belépő


Összesen: 150,00 Eur

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon
Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel:  93.500 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával:  88.485 Ft

Vacsora felár: nem igényelhető vacsora ( szállásunk jól ellátott belvárosi negyedben található ahol éttermek, tavola calda - k, ristoranték, pizzeriák, szelet bárok állnak rendelkezésre valamint egy jól felszerelt Carrefour Megastore Áruház, mely éjjel - nappal nyitva tart ).
Tranzitszállásunkon oda - vissza úton vacsora igényelhető 8.900 Ft / fő / 2 alkalom


E
gyágyas felár: 20,00 Eur  / éj 

Befizetéssel egyidejűleg autóbuszunkon ülőhely foglalás történik.

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
 

SZÁLLÁSUNK RÓMÁBAN - HOTEL ***

Belvárosi hotel Róma V. kerületében, a Piazza Bolognánál, éttermek, boltok közvetlen közelében. Az éjjel - nappal nyitvatartó recepciónak köszönhetően, a tömegközlekedésre kiadott bérletünkel, utasaink betekintést nyerhetnek a római éjszakai életbe is. 300 méterre található a Carrefour Megastore, amely éjjel - nappal nyitva tart, és meleg ételekkel és rendelkezésre állnak. A hotel közvetlen közelében éttermek, szeletbárok. falatozók találhatóak, ez indokolja hogy utasaink számára ezen a szálláshelyen nem bizosítunk vacsorát. A közeli falatozókban nagyon kedvező áron lehet étkezni. A szobák hotelünkben összkomfortosak, minden igényt kielégítenek. A közép és dél olasz szokásoknak megfelelően a szobák alapterülete a megszokottnál kicsit kisebb. Az épületben nem áll rendelkezésre lift, az emeleten lakó vendégeink csomagjait a személyzet viszi fel a szobákba. További információ hotelünkről irodánkban kérhető. 


 

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016 

 

        BOSZNIA - HERCEGOVINA
          AZ OSZMÁN BIRODALOM NYOMÁBAN
 

Ugrás ide: RÉSZLETES BOSZNIAI PROGRAMJAINK

A nyugat és kelet találkozásánál, ahol a Neretva folyó az Adriába ömlik, ahol a természetet és a letűnt világot még tisztelik az emberek, létezik egy ország. Évekig fegyverropogástól volt hangos, sokáig emberi gyarlóság uralta a vidéket, de Bosznia újra él, és hihetetlen csodáival varázsolja el utazót.

   

A vadregényes tájakon és hegyeken keresztül kanyargó utak sokszor végeláthatatlannak tűnnek, talán mert elfelejtjük, hogy itt a természetnek vagyunk alárendelve. Az utazás végeképpen, mint egy ajándék tárul elénk az oszmán birodalom számos emléke, amelyek érdekes kettősséget ébresztenek bennünk. Alig teszünk meg hatszáz kilométert, mégis egy merőben más kultúra tárul elénk.  A kristálytiszta  hegyi  levegő után a zűrzavaros, hangos városba Sarajevoba torkollik utunk. Az utazást megszakítván a természet egyik csodájában gyönyörködhetünk a Plitvicka Jezera tórendszer köré létrehozott természeti parkban.

  

 

A zajos, sokszínű Sarajevo, a török saray, azaz palota szóból kapta a nevét. A város 900 méter magasra is felkúszó egyedi hangulatot árasztó utcái ma is a város különleges arculatához tartoznak. A lüktető bazár, a dzsámik, a tea és kávé zamata megtöltik az utcákat élettel. Sarajevo, egy olyan hely, ahol visszautazhat az időben, és ezt az utazást nem zavarják meg zajos turisták. Emberi léptékű hely, különleges épületekkel és különleges emberekkel.

    

A kinttartózkodás alatt csillagtúraszerű kirándulásokon vehet részt, melynek lényege, hogy egy helyen szállásoljuk el, és naponta új kirándulásokra invitáljuk. Szálláshelyünk Sarajevo belvárosában található hotel, mely lehetőséget biztosít a kellemes esti belvárosi sétákra, a kávézásra, teázásra, és egyéb felfedező utakra. 

      

 

TRADÍCIÓ... ZENE... KULTÚRA... MÚLT ÉS JELEN

  

Kiránduló programjaink a legizgalmasabb városokba: Sarajevónál izgalmasabb várost nem tudunk mutatni, ám természeti csodákat igen!
BLAGAJ - MOSTAR - ILIDZSA...

    

A történelem megdőlni látszik mióta Visoko pirmisai napvilágra kerültek. Mostar Neretva parti mecsetei ma már a világörökség részét képezik. Blagaj dervis kolostora, a pasák temetője, valamint a Buna forrás Európa egyik legépebben megmaradt kultikus helyévé váltak.  

  

AZ OSZMÁN BIRODALOM ELFELEJTETT VÁROSAI
VÁROSNÉZÉSEK, KIRÁNDULÁSOK, STRANDOLÁS
SARAJEVO - MOSTAR - BLAGAJ - VISOKO - NEUM

RÉSZLETES BOSZNIAI PROGRAMJAINK

" A " PROGRAM:
HOSSZÚ HÉTVÉGÉK SARAJEVOBAN

Bascsarsia - Ferhadija 
 

Időpont: 2018 október 20 - 23
Időtartam: 3 nap / 2 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo
Ellátás: svédasztalos reggeli
Utazás: autóbusszal


1. nap: folyamatos utazás  Budapest - Dunaújváros - Mohács - Udvar - Eszék - Tuzla - Sarajevo vonalon. Délután a szállások elfoglalása. Esti városnézés a Tito sugárúton - Ferhadiján és a Bascsarsiában. Szórakozási lehetőség a helyi fiatalokkal teli török negyedben, vízipipázás, sörözés.
2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben, Svrzina bég házában, valamint  a Szent Mihály ortodox kápolnában. Délután fiakerezés az Ilidzsában, kirándulás a Boszna forráshoz. Este vízipipázás, szórakozási lehetőség a belvárosban.
3
. nap: délelőtt szabadprogram Sarajevoban, hazaindulás 13:00 órakor. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállásunk: HOTEL*** - Bascarsija ( török bazár / történelmi belváros )
Egy oszmán ház belsejében kapott helyet a 24 szobás, keleti hangulatú kis hotel. Aprólékos belső design, mindenre kiterjedő figyelem, modern és tágas belső terek és makulátlan tisztaság jellemzi a  házat. A szálloda közvetlenül a Sebilj kútnál található a mecsetek tövében. A történelmi belváros 50 méterre található. Busz, villamos: 30 m  Kávézó, pék, közért: 5 m. 

  

Részvételi díj: 39.900 Ft 

Egyéb költség: 20,00 Eur ( belépők, idegenforgalmi adó )
 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu
Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099 

  

" C " PROGRAM:
SARAJEVO - MOSTAR - BLAGAJ - NEUM


Fratelli Goldoni által levédett program

Időpontok:
- 2017 augusztus 15 - 20
- 2018 augusztus 17 -22
Időtartam: 6 nap / 5 éj

Elhelyezés: belvárosi hotel*** Sarajevo / tengerparti hotel Neum
Ellátás: svédasztalos reggeli + Neumban vacsora
Utazás: autóbusszal


1. nap: folyamatos utazás  Budapest - Dunaújváros - Mohács - Udvar - Eszék - Tuzla - Sarajevo vonalon. Délután a szállások elfoglalása. Esti városnézés a Tito sugárúton - Ferhadiján és a Bascsarsiában. Szórakozási lehetőség a helyi fiatalokkal teli török negyedben, vízipipázás, sörözés.
2. nap: délelőtt látogatás a Gazi Husrev mecsetben,  Svrzina bég házában, valamint  a Szent Mihály ortodox kápolnában.  Este vízipipázás, szórakozási lehetőség a belvárosban.

3.nap: reggelit követően kirándulás Blagajba a Tekkik kolostorához és a Buna folyó forrásához.  A Buna forrás Európa legbővizűbb forrása, a fölé épített település már a római korban is lakott volt. Itt található a bektási Dervisek kolostora, valamint a Tekki, amelynek türbéjében pasák síremlékei láthatóak. Délután  látogatás Mostarban, városnézés a Neretva folyó két partján, a település mecsetjeinél és az öreg hídnál. Érkezés este Neumba.
4. nap: egésznapos pihenés a tengerparton

5. nap: egésznapos pihenés a tengerparton
6. nap: reggelit követően hazautazás, érkezés az esti órákban.
 


Részvételi díjak:

2017 - es utunknál: 89.900 Ft
2018 - as utunknál: 89.900 Ft

 

Egyéb költség: 45,00 Eur / fő ( parkolás, belépők )
Egyágyas felár: 15,00 Eur / fő / éj
 

Szállásunk a tengerparton

A bosnyák tengerpart 4 kilométernyi partszakaszán a hely szűke miatt a lakók kihasználták a mediterraneum adta természeti lehetőségeket és házaikat fecskefészekszerűen a hegyoldalra tapasztották. A város 4 szintje között lépcsőkön és liftek segítségével lehet közlekedni. A nyaralások kiválasztásánál mindig elsődleges cél a megfelelő fekvésű,  és panorámájú szoba vagy apartman kiválasztása. Most egy olyan helyet kínálunk Önnek, ahol ez nem jelent problémát, mert a város összes háza szinte a tengerre néz kellemes erkélyekkel, csodálatos mediterrán környezetben. Miért éppen Neum?...ha egy olyan helyre vágyik, ahol nincs nemzetközi turizmus, szeretne helyi ízeket megkóstolni, helyi emeberek közt tölteni a vakációt, esténként bárokban ücsörögni és élő zenét hallgatni... akkor jó helyen jár. A kultúráért sem kell órákat utazni. Mostar és Dubrovnik 70 kilométerre találhatóak szállodánktól. A magányos csendes pihenésre vágyók teraszukról csodálhatják az Adriát. A hotel Adria összkomfortos padlószőnyeges szobákat kínál. Nagy előnye a tágas terek, teraszok, kitűnő konyha. A strand a lépcsőkön mindössze 1 perc, boltok 200 méteren belül, éttermek és bárok a tengerparti sétányon elérhetőek 2 perc sétával. Szabad és fizető strand biztosított.

   

  

Vidéki utasaink a programhoz az alábbi városokban csatlakozhatnak: 
 Miskolc - Mezőkövesd - Füzesabony - Gyöngyös - Hatvan - Gödöllő - BUDAPEST - Dunaújváros - Szekszárd - Mohács

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

Találkozzunk Sarajevoban! 

   

                     


PUGLIA - ITALIA EGZOTICA  
 
                                                                                                                                  

BARANGOLÁS A CSIZMA SARKÁN


A FRATELLI GOLDONI BEMUTATJA: 

TERRA DELLE PASSIONI - SZENVEDÉLYEK FÖLDJE 

Ugrás ide: Részletes programajánló Puglia

Álmodozunk arról, hogy milyen az ideális nyaralóhely, milyen a tökéletes nyaralás. Egy hely, ahol kristálytiszta a tenger, ahol mediterrán növényzet árnyékában hűsölhetünk, jókat ehetünk, és néha magányos öblökbe elvonulhatunk, felfedező túrákat tehetünk. Egy hely, ahol az emberekből nem veszett ki a vendégszeretet... egy hely, ahol körülvesz minket az élő történelem. Ne legyen túl messze, mégis különleges legyen. Ne legyen extravagáns, de mégse legyen megszokott. Létezik?...közel keleti kultúra összegyúrva görög művészettel, olasz életérzéssel, és egzotikus strandokkal. Isten hozta Pugliában!

  

Ne gondolja, hogy a sokszor komor Adria nem tudja meglepni! Változatos színeivel, gazdag élővilágával, varázslatos strandokkal kápráztatja el. Induljon útnak velünk 2018-ban, és nevezzen be egy rendhagyó nyaralásra, ahol Itália legszebb strandjaival és legkülönlegesebb városaival ismerkedhet meg. A szabadidő eltöltésének elengedhetetlen része, hogy magunkba szívjunk egy kis bizánci és bourbon kultúrát. Puglia művészeti kincsei megszámlálhatatlanok. A legkisebb települések is hatalmas barokk katedrálisokkal vesznek le a lábunkról. 


 

BARI... a tengerparti kikötőváros hangulatos sikátorai, tengerparti sétányai, és a Szent Miklós katedrális maradandó élményeket hagy minden látogatóban. A rohanó város közepén, mint kis sziget terül el az óváros, szűk utcáival. Itt a motorizációtól elzárva, igazi időutazás fogad minket.

   

 

Aqua dolce, aqua azzurra... Itália legszebb strandjai várják Pugliában. Barit elhagyva természetből táplálkozó mediterrán tengerparti városok mellett elhaladva érjük el úti célunkat Conca Specchiullát. Piciny település pínea ligetek, leanderek és bouganvillek ölelésében. A tengerpart vadregényes, a sziklaplatók csipkézettek, a strand homokfövenyes. Felfedezésre váró öblök, titkos ösvények, romantikus sziklaszirtek várnak a salentói félszigeten.

    

 

Szálláshelyünk Otrantótól pár kilométerre található Torre dell'Orso település mellett. A hotel 500 méterre található a srandtól. A szobák összkomfortosak, légkondícionáltak, TV - vel felszereltek. A vendégek pihenését mediterrán növényzetű kert és úszómedence biztosítja. A strandra vezető utat gyönyörű vegetációk ölelésében tehetik meg. Píneák, Bouganvillek, Leanderek és Pálmák övezik pár perces sétát még a partra leérünk. A strand: csipkézett sziklaplatón ereszkedünk le a homokfövenyes különleges strandra.

   

 

Varázslatos kirándulások a nagy "csizma sarkán". MONOPOLI az "egyetlen" város, BRINDISI, ahol a híres Via Appia ért véget, és POLIGNANO, ahol a part szerelembe forr össze a tengerrel. Három város, hallhatatlan kultúrák talkozásában, és a tenger ölelésében. 

  

 

LECCE-t, a közel kétezer éves várost a dél Firenzéjeként emlegetik. Barokk palotái, hangulatos utcái rengeteg művészt ösztönöztek festésre, rajzolásra, és zene komponálásra. Az illírek által alapított várost, föld alatti folyosói lévén évszázadokon keresztül nem tudta bevenni egy királyság sem. A leccei grófok saját ízlésük szerint formálták a várost. Az utcákon sétálva az ő birodalmuk remeikeit csodálhatjuk meg... 

  

  GALLIPOLI és OTTRANTO... felfedező túrák a tengerparti városok zeg-zugos utcáiban, festői terein.

   

 

...és mikor azt hinnénk, hogy már mindent láttunk, hogy minden csodán túl vagyunk, egyszer csak megállunk... és fejet hajtunk többszáz év történelme és emberi találékonysága előtt. Képeinken OSTUNI, MARTINAFRANCA és ALBEROBELLO

  

   

ANDRIA - SAN VÍTO DEI NORMANNI... eldugott kincsek nyomában a Murgián. San Víto, a Bari mellett található kis falu ma is őrzi Bohemund tornyát, és a köré épült várkastélyt. Andriában II. Ferdinánd különleges vára magasodik büszkén a kies végtelenben, melyet már az országútról megpillantunk. A különleges erőd mára Puglia szimbólumává vált. 

 

MATERA, A KŐBE ZÁRT VILÁG
Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet.

 


Részletes programajánló Puglia

PUGLIA 

Időpont: 2018 szeptember 24 - október 04
Időtartam:  11 nap / 10 éj

Részvételi díj: 169.900 Ft
Utazás: autóbusszal / tranzitszállásokkal
Elhelyezés: 2-3 ágyas hotelszobákban***
Ellátás: reggeli

 

RÉSZLETES PROGRAM PUGLIA

1. nap: indulás a hajnali órákban, utazás Szlovénián keresztül. Felszállást az alábbi városokban biztosítunk:

Miskolc Búza tér -
Mezőkövesd LukOil kút -
Füzesabony Vasútállomás -
Gyöngyös Pesti út / Spar -
Hatvan Tesco parkoló -
Gödöllő Tesco parkoló -
Budapest Hősök tere 03:30 óra
Budapest BAH csomópont 03:40 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 03:50 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 04:00 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   04:30 óra
Siófok Tesco parkoló 05:00 óra
Balatonlelle Marché 05:30 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló -

Felszállási lehetőséget a tranzitszállás időbeni elérésének és a menetidő függvényében ennél az utunknál csak a fentebb jelzett városokban tudunk biztosítani. 

Budapest - Vasto: 1.360 km * Menetidő: kb. 16 óra megállókkal
1 nap: egésznapos utazás a fentebb említett útvonalon. A kora esti órákban a szállás elfoglalása Vastoban a tengerparton.  Vacsora rendelhető a teljes tíz éjszakára.

Vasto - Bari -  Conca Spechiulla: 400 km * Menetidő: kb. 4 óra egy megállóval
2. nap: reggelit követően továbbutazás Bariba. Puglia egyik legizgalmasabb városa az állandóan lüktető és hangos egykori bizánci kultúra fényében nevelkedett település. Kikötői negyedében és a sikátoros óvárosi részen sétálva megelevenedett olasz filmbe csöppenünk. A városnézés fókuszában természetesen a román stílusú Szent Miklós templom áll. Délután továbbutazás Conca Specchiullába. A szálások elfogalása, szabadidő, majd vacsorázási lehetőség a hotel éttermében.

Conca Specchiulla - Lecce: 35 km * Menetidő: kb. 50 perc, megállás nélkül
3. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Leccébe. Az élő "történelemkönyv" rengeteg látnivalót kínál. Ízelítőként meglátogatjuk a legszebb barokk palotákat, a Santa Croce Bazilikát, a Dómot és a város hangulatos főterét. Délután szabadprogram, tengerparti fürdőzés.

Conca Specchiulla - Ostuni - Alberobello: 150 km.  Menetidő Alberobelloig: kb.2 óra megállás nélkül
4. nap: reggelit követően kirándulás Ostuniba. A "la cittá bianca", avagy a fehér város, ahogy a helyiek emlegetik, fehérre meszelt házaival már messziről szembetűnik. A hegyre épült településre Hannibál is szemet vetett, de huzamosabb ideig a Sforzak vetteték meg a lábukat a városban. A Püspöki Palota és a Katedrális ma is a város leglátogatottabb emlékei.

Conca Specchiulla - Polignano - Martinafranca: 170 km * Menetidő: kb. 2 óra megállás nélkül
5. nap: reggelit követően egésznapos kirándulás.Első állomásunk Polignano amely, az egyik leghangulatosabb tengerparti város. A II. Dionüsszosz által alapított ősi település ma is rengeteg filmforgatás helyszíne, hangulatos utcái és páratlan panorámája miatt. Továbbutazás a szomszédos Martinafrancába, ahol a helyi építkezés remekeivel ismerkedhetünk.

Conca Spechiulla - Otranto: 15  km * Menetidő: 20 perc
6. nap: reggelit követően kirándulás Otrantóba, ahol ahelyi katedrálist és annak kriptáját keressük fel. A különleges elhelyezkedésű város, mindig is fontos stratégiai gócpont volt. Napjainkban a pihenni vágyók és turisták vették birtokba a Otranto hangulatos és állandóan pezsgő utcáit. Délután szabadprogram, strandolási lehetőség.

Conca Specchiulla -Gallipoli: 70 km * Menetidő: kb. 1 óra megállás nélkül
7. nap: reggelit követően félnapos kirándulás Gallipoliba, az egykori Bizánci Birodalom városába. Délután strandolás, szabadprogram.

Conca Specchiulla -Matera: 230 km * Menetidő: kb. 3 óra 1 megállással
8. nap: reggelit követően egésznapos kirándulás
Materába a kőbe zárt városba. Kevesen gondolnák, hogy a Föld egyik legszebb világöröksége nem egy távoli kontinensen, hanem pontosan Itália szívében van, alig pár órányira tőlünk. Matera, az olasz kisváros barlanglakásai olyan hangulatot árasztanak, mintha 2000 évet visszamentünk volna az időben. Nem csoda, hogy Mel Gibson itt forgatta Jézus életéről szóló Passió című filmet. Matera 1993 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, és légvonalban mindössze 786 kilométerre fekszik Budapesttől. Ilyen közel ilyen szép világörökséget nehezen találunk másutt.Visszaérkezés a hotelbe csak az esti órákban.

Conca Spechiulla: 0  km * Menetidő: -
9. nap: reggelit követően szabadprogram, strandolás...

Conca Spechiulla - Andria - Ancona ( zona Marche ): 500  km * Menetidő: kb. 8 óra megállásokkal
10. nap: reggelit követően továbbutazás a tranzitszállásra, menetközben rövid kitérő a híres andriai Castel del Montéhoz Aragóniai Ferdinánd különleges várkastélyához. Látogatás helyi tárlatvezetéssel a kastélyban. Este a szállások elfoglalása Ancona mellett.

Ancona ( zona Marche ) - Budapest : 1100  km * Menetidő: kb. 14 óra megállásokkal
11. nap: reggelit követően visszautazás Magyarországra, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj:  169.900 Ft

- autóbusz közlekedés
- 10 éj szállás hotelben***
- reggeli

- pugliai hotelünkben úszómedence használat
- idegenvezetés
- Vox készülékek
- a programban megjelölt összes kirándulás, városnézés

Részletfizetési lehetőség: utazását lefoglalhatja most 50.000 Ft előleggel, a fennmaradó részt pedig több részletben is fizetheti.

A részvételi díjnem tartalmazza:  

- Betegség - Baleset - Poggyász biztosítás ( 500 Ft / fő / nap )
- Storno biztosítás ( opcionális )
- idegenforgalmi adó 10 éjszakára
- ztl engedélyek autóbuszra
- helyi idegenvezető
- belépők
---------------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 90,00 Eur 

Egyágyas felár: 18,00 Eur / éj ( társítás kérhető )
Félpanzió: 34.900 Ft / fő / 10 vacsora

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon.

Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel:  155.500 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával: 144.415 Ft

 

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 

 

CALABRIA - SZICÍLIA

                                                                                                                                  

MEGELEVENEDŐ MESEVILÁG


A FRATELLI GOLDONI BEMUTATJA: 

 CALABRIA -  VADREGÉNYES ROMANTIKA

   

Calabria messze van. Mondják hogy fárasztó lejutni, az infrastruktúra és szolgáltatások is elég alacsony szinten vannak. A calabrai embereknek azonban van egy nagyon nagy értékük és ez nem más mint kristálytiszta türkiz kék tenger és az óriásméretű lilahagyma. Kultúrájuk, zenei világuk talán nem áll oly közel hozzánk, de gasztronómiájuk mindenképp. Képzeljék el, mintha Itáliának lenne egy külön leszakadt elizolált része. Itt nem futnak autósztrádák, itt nincs tömeg, nincsenek hangos éjszakai szórakozóhelyek, vagy valóságtól elrugaszkodott árak. Ez Calabria! Mikor először meglátjuk a Capo Vaticano - i strandot a lábunk szinte földbe gyökerezik, de nem sokáig van maradásunk, mert senki nem tudja megállni hogy ne vesse bele magát a tengerbe. A környezet vadregényes, szabadon növő kaktuszok, bougenvillek és egyéb növények konglumerációja valami hihetetlen szín és illatvilágot hoz létre. Pár perc elteltével érezhetjük a hatást...ez olyan mintha egy mesekönyve léptünk volna be.

  

Induljon útnak velünk 2018-ban, és nevezzen be egy rendhagyó nyaralásra, ahol Itália legszebb strandjaival és legkülönlegesebb falvaival ismerkedhet meg. A tartomány települései nem kecsegtetnek nagy katedrálisokkal és palotákkal, Calabria a történelem során mindig Itália egyik legszegényebb és legelmaradottabb része volt. Azért itt is igazi kincsekre lehet lelni, ha kicsit bóklászunk a környéken. Capo Vaticanotól mindössze 20 kilométerre található Tropea. A kis város barokk épületei, apró templomai, szűk kis utcái a századeleji igazi itáliai hangulatot árasztják. A Santa Maria dell'Isola kápolnája a félsziget tetején lélegzetelállító. De ha ez egyeseknek kevés próbálják ki a közel kétszáz lépcsőt ami felvezet és biztos elakad a lélegzetük.

  

VULCANO ... a tengerparti pihenésünk közepette, célba vesszük a Capo Vaticanotól alig másfél órányira található Liapari szigeteket. Talán a sziget csoport egyik legizgalmasabb része Vulcano, ahol még ma is kimutatható vulkanikus tevékenység. A tengerben feltörő fumarolák állandó 36 - 38 fokon tartják a tenger vizét. Nem utolsó sorban az egyik legkülönlegesebb része a szigetnek a "Szellemek völgye ", ahol a feltörő láva különleges alakzatokat hozott létre.

   

SZICÍLIA ... egy nap erejéig átkelünk a Medúza földjére. Uticélunk Taormina városa, majd a híres Alcantara folyó völgye. Szicíliának neM kell cégér, szépsége és híre bejárta már az egész világot. A sziget megérne minimum egyhetes itt tartózkodást, hogy minden csodájával megismerkedjünk. Látogatásunk ezúttal rövid, mely kifejezetten a keleti partot célozza meg.    

 

MARATEA ÉS NÁPOLY... oda és visszaúton egyaránt, a hosszú utazást megtörve izgalmas megállókról gondoskodunk, ahol nem csak színes de különleges programokkal is várjuk Önöket. Ezek a települések egyben tranzitszállásaink is. Odaúton 2 éjszakát töltünk a hangulatos Maratea településen, közvetlenül a tengerparton. A program keretén belül, felvisszük utasainkat a hegyi településre, ahol hangulatos terek és sikátorok fogadnak. Látogatásunk egy legizgalmasabb része kétségtelenül a közel 700 méteres magasságba található 23 méteres Krisztus szobor. De nem csak a szobor nyűgöz le minket, hanem a panoráma is. Visszaúton pedig Nápolyban időzünk egy éjszakát, délutáni érkezésünket követően szabad programot biztosítunk a városban, valamint reggelit követően is lesz némi szabadidő mely keretében lehet sétálgatni a városban. 

     

SZÁLLÁSHELYÜNK  a Capo Vaticano - i tengerparton taláható hotel***, a sziklaszirt tetjén. A hotel hatalmas kertjében találhatóak a lakrészek, melyek rusztikus berendezésekkel bírnak. Egyes szobák a medence és a kert irányába nyílnak, mág mások az oliva ligetekre. A hotel főépületében is rendelkezünk néhány szobával, melyek berendezettsége eltérhet a többitől. A szálláshely legnagyobb előnye a csodálatos kert ahol banánok, narancsok, citromok és passion fruit gyümölcsök érnek, és a hatalmas úszómedence. A part gyalogosan, kiépített úton 15 perc alatt érhető el, vagy a hotel óránként induló minibuszával. A strand, hosszú homokfövenyes, napernyők és napozó ágyak bérelhetőek, de szabad strand is rendelkezésre ál. A hotel mellett működik egy kis közért ahol alapvető élelmiszerek beszerezhetőek. Ezen a programunkon javasoljuk mindenkinek a vacsorák igénylését. 

 

 

CALABRIA - SZICÍLIA

Időpont: 2018 június 02 - 12
Időtartam:  11 nap / 10 éj

Részvételi díj: 189.900 Ft
Utazás: autóbusszal / tranzitszállásokkal
Elhelyezés: 2-3 ágyas hotelszobákban***
Ellátás: reggeli

 

RÉSZLETES PROGRAM CALABRIA

1. nap: indulás a hajnali órákban, utazás Szlovénián keresztül. Felszállást az alábbi városokban biztosítunk:

   
 
Miskolc Búza tér 02:15 óra
Mezőkövesd LukOil kút 02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás 03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar 03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló 04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló 04:20 óra
Budapest Hősök tere 05:00 óra
Budapest BAH csomópont 05:15 óra
Budaörs Mc Donald's Agip kút 05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút 05:30 óra
Székesfehérvár Fehérvár pihenő   06:20 óra
Siófok Tesco parkoló 07:00 óra
Balatonlelle Marché 07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló 08:40 óra

Budapest - Terranuova: 1.000 km * Menetidő: kb. 11 óra megállókkal
1 nap: egésznapos utazás a fentebb említett útvonalon. Az esti órákban a szállás elfoglalása Toszkánában, hangulatos erdei hotelünkben.  Vacsora ezen az estén nem rendelhető.

Terranuova - Maratea: 650 km * Menetidő: kb. 8 óra egy megállóval
2. nap: reggelit követően továbbutazás Marateába, érkezés a késő délutáni órákban. A szállások elfoglalását követően szabadprogram. Hotelünk tengerparti elhelyezkedésű, így lehetőség nyílik egy kora esti sétára. Vacsora erre az estére rendelhető.

Maratea
3. nap: reggelit követően kirándulás Maratea óvárosi részébe, ahol a festői kis tereken és hangulatos tereken szívjuk magunkba ennek a kis ékszerdoboz  városnak a hangulatát. Rövid szabadprogramot követően további magaslatokba emelkedünk egészen 700 méteres magasságig haladunk autóbuszunkkal, majd kisbuszos transzfer keretében folytatjuk utunkat a Krisztus szoborig. Megoszlanak a vélemények, hogy a szobor vagy a magasból elénk táruló panoráma van ránk nagyobb hatással.  Késő délután visszautazás a hotelbe ( 20 km ) és szabadprogram. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Maratea - Capo Vaticano: 230 km.  Menetidő:  kb.4 óra 1 megállóval
4. nap: reggelit követően hosszú út vár ránk még elérjük a varázslatos calabriai partokat. Kusza városokon, modern negyedeken, és jellegtelen településeken vezet az út. Egyszer csak megcsillan a tenger jobbunkon és ekkor érezzük igazán jó helyen vagyunk. Az utolsó kilométerek a legnehezebbek az alsóbb rendú utakon. Valahogy mégsem unalmas a táj, mert girbe - gurba megkopott út két oldalán különleges vegetáció burjánzik. Földművelés és állattartás ami itt a megélhetést biztosítja, és a híres lila hagyma, melyet illik megkúszómedencével és nagy kerttel rendelkező hotel, melyről fentebb az ajánlónál olvashatnak. Vacsora erre az estére rendelhető.  

Capo Vaticano - Tropea: 25 km * Menetidő: kb. 30 perc megállás nélkül
5. nap: reggelit követően csak rövid időre ülünk be az autóbuszba. Az út a hoteltől egy igazi kis mesevárosba vezet. Alig helyezkedünk el az üléseken már meg is érkeztünk. Tropea Itália szimbólumává vált ugyanúgy mint Pisa vagy Velence. Az eleganciát itt ne keressük! Kopott, sebzett de patinás épületek fogadnak melyek talán sokakban ellenérzést keltenek első látásra, de ahogy haladunk egyre beljebb a városba valami megfoghatatlan érzés kerít hatalmába, és tudjuk menni kell tovább, érezzük hogy van még további út a katarzisig. A főút vége a szikla peremén végződik ahonnan megpillanthatjuk a csodát, a szépséget a Santa Maria Coronata Santuariót. Ahogy hozzászokunk a sajátos hangulathoz, felfedezzük hogy nagyon sok hangulatos szeglete van a városnak. Nem utolsó sorban jókat lehet enni és inni. És már nem is akarunk hazamenni. Bizony szerelem ez, mégha nem is első látásra! Fürdőruhát hozzunk magunkkal! Délután visszautazás Capo Vaticanoba. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Capo Vaticano - Lipari szigetek * Menetidő: kb. 1 óra hajóval
6. nap: reggelit fakultatív programként kínáljuk a Lipari szigetvilágra induló hajós túránkat melynek végállomás Vulcano szigete. A tengerből feltörő fumarolák állandó meleg hőfokot biztosítanak a tengerben így télen is alkalmas a fürdőzésre. A program keretén belül igyekszünk felkeresni a szellemek völgyét, amennyiben járható az ösvény. A programról részletesen a helyszínen kaphatnak tájékoztatást idegenvezetőnktől. 

A programra a helyszínen lehet jelentkezni idegenvezetőnknél.
A program ára: 30,00 Eur / fő

 

Capo Vaticano - Taormina - Alcantara: 170 km * Menetidő: kb. 3 óra hajóval és busszal
7. nap: reggelit követően egésznapos szabadprogram / tengerparti fürdőzés. Kirándulni vágyó vendégeinknek ajánljuk szicíliai programunkat, mely Taorminát célozza meg. A festői település elegáns utcákkal, hangulatos főtérrel, hegyi ösvényekkel ajándékozza meg a látogatót. Lehetőséget biztosítunk bemenni a híres görög színházba, melyet Csontváry is megfestett. A kilátás mely az Isola Bellára nyílik feledhetetlen. Kora délután továbbutazás az Alcantara völgyébe, ahol a bátrabbak bemerészkedhetnek a kanyonba. Felszerelés a helyszínen bérelhető. A programról részletesen a helyszínen kaphatnak tájékoztatást idegenvezetőnktől. 

A programra a helyszínen lehet jelentkezni idegenvezetőnknél.
A program ára: 40,00 Eur / fő mely ár tartalmazza a kisbuszos transzfert, a hajójegyet, belépőt a görög színházba, felszerelést az Alcantara völgybe
 

Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Capo Vaticano
8. nap: reggelit követően egésznapos szabadprogram / tengerparti fürdőzés. Szállás ugyanott ahol az előző éjjel. Vacsora erre az estére rendelhető.

Capo Vaticano - Nápoly: 450 km * Menetidő: kb. 6 óra megállókkal
9. nap: reggelit követően a szállások elhagyása, továbbutazás Nápolyba. Késő délután a szállások elfoglalása, szabadprogram a városban. Erre az estére vacsora nem rendelhető.

Capo Vaticano - Terranuova: 550 km * Menetidő: kb. 7 óra megállókkal
10. nap: reggelit követően rövid szabadprogram Nápolyban, majd továbbutazás az ideútom megismert tranzitszállásra. Este a szállások elfoglalása Toszkánában. Erre az estére vacsora nem rendelhető.

Terranuova - Budapest: 1000 km * Menetidő: kb. 12 óra megállásokkal
11. nap: reggelit követően visszautazás Magyarországra, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj:  189.900 Ft

- autóbusz közlekedés
- 10 éj szállás hotelben***
- reggeli

- úszómedence használat
- idegenvezetés
- Vox készülékek
- a programban megjelölt összes kirándulás, városnézés ( kivéve Lipari és Szicília )

Részletfizetési lehetőség: utazását lefoglalhatja most 50.000 Ft előleggel, a fennmaradó részt pedig több részletben is fizetheti.

A részvételi díjnem tartalmazza:  

- idegenforgalmi adó 10 éjszakára
- ztl engedélyek autóbuszra
- VOX készülékek
---------------------------------------------------------------------------------------
Összesen: 65,00 Eur 

Egyágyas felár: 18,00 Eur / éj ( társítás kérhető )
Félpanzió: 24.500 Ft / fő / 7 vacsora

Egyéb szolgáltatás: magyar idegenvezetés, VOX készülékek, büfé autóbuszunkon.

Részvételi díj előfoglalási kedvezménnyel:  175.000 Ft
Előfoglalási kedvezmény érvényessége: 2017 december 01
Részvételi díj Goldoni kártyával: 159.900 Ft

Helyfoglalás: utazas@fratelligoldoni.hu

Információ: 06 20 911 9271 | 20 470 8099

Minden jog fenntartva © 2016 Fratelli Goldoni Travel * All rights reserved NAIH-95303/2016

 


PARTNERIRODÁINK AZ ORSZÁGBAN, AHOL ÚTJAINKAT MEGTALÁLJA ÉS LEFOGLALHATJA

 

BÁCS KISKUN MEGYE HEVES MEGYE PEST MEGYE   
Globe Travel - Kiskunhalas Viva Travel - Eger Magellán Tavel - Kiskunlacháza  
  Medi Travel - Gyöngyös Domi Tours - Érd  
BARANYA MEGYE Momentours - Gyöngyös    
Dóm Tours - Pécs   SOMOGY MEGYE  
  JÁSZ - NAGYKUN - SZOLNOK MEGYE - Dream Travel - Kaposvár  
BÉKÉS MEGYE   Gréta Tours - Balatonlelle  
Békés Tourist - Békéscsaba KOMÁROM ESZTERGOM MEGYE Rosasol Utazási I. - Siófok  
  Vértes Utitárs - Tatabánya / Tata    
BORSOD ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYE Cathedralis Travel - Esztergom SZABOLCS SZATMÁR BEREG  
Világlátó utazási Iroda - Miskolc Eurotravel - Esztergom Word Expert Tours Kisvárda  
Viva Travel - Miskolc      
Car Tour - Miskolc NÓGRÁD MEGYE TOLNA MEGYE  
Matyó Tourist - Mezőkövesd Polpex 2003 - Salgótarján Ekho Tours Szekszárd  
Globus Travel - Kazincbarcika   Ritalia Travel Paks  
  PEST MEGYE    
CSONGRÁD MEGYE Sissy Travel - Gödöllő VESZPRÉM MEGYE  
Atlantic Travel - Szeged Tavasz Travel - Vác Gyopár Sport Veszprém  
KM Tours Szeged Varis Travel - Budaörs    
Top Tours - Szeged Country Tours - Nagykőrös HAJDÚ BIHAR MEGYE  
  Tra - well Utazás - Remeteszőlős Active Travel Hajdúszoboszló  
GYŐR - MOSON - SOPRON MEGYE Dunakanyar Utazási Iroda - Nagymaros    
Universal Travel - Győr Pell - Air Utazási I. - Pilisvörösvár BUDAPEST  
    Sunny Paradise Travel  
 
 

 

 

 Fratelli Goldoni Kft.   |   1076 Budapest, Garay tér 16. (bejárat a Cserhát utcából)   |   Tel.: 06 1 400 7337   |   E-mail: info@fratelligoldoni.hu